Zdravím,
Prosím o kritiku mého webu http://www.elijot.wgz.cz, nenechte se zmást webgardenskou adresou je to celé dělané v FrontPage 2003.
ID: 03060912 Heslo: 00000
kritika webu Vyřešeno
-
- Pohlaví:
kritika webu
Naposledy upravil(a) patrikp dne 04 čer 2009 20:48, celkem upraveno 1 x.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: kritika webu
1. Rozhodni se, zda chceš návštěvníkům tykat, nebo vykat.
2. Rozhodni se, zda uvítací text má být ve spisovné, nebo hovorové češtině.
3. I v hovorové češtině platí určitá pravidla o interpunkci.
4. Políčko je středního rodu, takže včechna políčka jsou povinná.
5. Černé písmo na tmavě modrém podkladu není z nejčitelnějších.
2. Rozhodni se, zda uvítací text má být ve spisovné, nebo hovorové češtině.
3. I v hovorové češtině platí určitá pravidla o interpunkci.
4. Políčko je středního rodu, takže včechna políčka jsou povinná.
5. Černé písmo na tmavě modrém podkladu není z nejčitelnějších.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
-
- Pohlaví:
Vítám Tě na PC-Help. Smysl webu ? Přihlašovací údaje jso skoro nečitelné.
Zvětšil bych písmo a nechal si od nějakého zdatného stylisty upravit text. Takhle to moc důvěry nevzbuzuje.
Z velkých problémů udělej malé, z malých pak žádné.
patrikp píše:UPOZORNĚNí: Doporučené rozlišení je 1280 x 1024 při jiném to nemá smysl !
To je ovšem prasárna. Návštěvníkovi je totálně u zadnice, jaké mu navrhuješ rozlišení. Jestliže se na stránce necítí dobře, odejde a ty si dělej stránky pro koho chceš.
Podobně je to s textem v patičce.
Optimalizováno pro IE, Firefox, Operu, rozlišení 1280 x 1024
To taky návštěvníky nebude zajímat. Funguje? OK. Nefunguje? Nezájem, odchod.
Úvodní stránka je nečitelná – může za to vražedná kombinace mizerného kontrastu, maličkých blech a patkového písma (není-li definována font-family, prohlížeč sáhne po patkové mrše).
Achtymůjčeštin:
Všechny políčka jsou povinná
A jsem uvnitř:
písmenka jsou nalepená na buňku tabulky. Mimochodem – proč na layout zneužíváš tabulku? Jsou snad na stránce tabulková data?
Tuny zbytečného javascriptu na zbytečné frajeření typu „Nový den je tu!“ až „Jak to, že ještě nespíš?“.
Nevkusné tlačítko (to už je skoro tlačidlo) VSTOUPIT.
Dál už je hra, což nejsou běžné stránky, tak se zdržím kritiky, vyjma toho, že při vyšším rozlišení obrázky repetují a popisky k nim ne vždy sedí.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Pohlaví:
Ok, tak tu úvodní stránku jsem upravil. Změnil jsem to pozadí, opravil chyby.
Re: Myloš: Já právě ne svém starém, železe věčí rozlišení než je 1280 x 1024 nevykouzlím. Ten Layout je dobrý nápad. Je to můj první web, tak to berte s reservou :-)
Re: Myloš: Já právě ne svém starém, železe věčí rozlišení než je 1280 x 1024 nevykouzlím. Ten Layout je dobrý nápad. Je to můj první web, tak to berte s reservou :-)
Jak tam máš tu registraci,tak tam máš chybu.Místo jméno a příjmení,tak tam máš jméno a příjemní.
patrikp píše:Já právě ne svém starém, železe věčí rozlišení než je 1280 x 1024 nevykouzlím.
Nasimulovat to můžeš zmenšením (zoom), případně si můžeš nechat vygenerovat screenshot: http://browsershots.org/
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Pohlaví:
Tak teďko jsem to optimalizoval pro všechny rozlišení. Rozlišení nebude mít na zobrazení vliv. Neoptimalizoval jsem úvodní stránku jen ten vnitřek (po přihlášení). Prosím Myloši zkus to a napiš. díky
Jojo, už se ty obrázky neopakují.
- Mýliti se je Myloš.
- RudolfM
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Front Page umožňuje jednoduché nastavení parametrů písma tak to využij - bezpatkové např. arial, verdana. také změň barvu písma a řádkování aby to bylo čitelnější. Barvu pozadí tabulky bych taky změnil na světlejší bude to čitelnější. FP umožňuje jednoduché nastavení pozadí buněk nebo celé tabulky a protože je to wysiwig editor tak všechno vidíš. Tak zkoušej.
Takhle je to nepřehledné a odpuzující.
Takhle je to nepřehledné a odpuzující.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 12173
-
od HelFix