Kterou konzoli?

Xbox, Playstation, Nintendo a další...

Moderátor: Mods_senior

Monty19
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Kterou konzoli?

Příspěvekod Monty19 » dnes, 15:39

Zdravím,
po rekonstrukci si chystám pokoj a po PC bych rád přidal i konzoli. Zvažuju buď XBOX Series X, jelikož mám zkušenost s tím rozhraním, jednak od kamarádů a jednak mám pěkně vousatou 360ku doma, nebo se pustím do mnou ne moc prozkoumaných vod a přejdu k Sony a jejich Plejstejšnu. A váhám, jestli se ty konzole dneska vyplatí koupit úplně nové, nebo třeba nějaký velmi dobrý repasy o pár tisícovek levnější, nebo třeba nějakou dobrou druhou ruku za 2/3 ceny. Smažil bych určo NHLko (komenty typu: Vždyť je to stejně špatná hra rok co rok, nech si jen PC, bych poprosil nechat si od cesty :D ), ale určitě i další tituly, mám od Thrustmasteru volant s pedálama, takže nějaký ty formulky se taky objeví.
Díky moc za rady

P.S. Když už jsem u toho, ocenil bych i tip na nějakej rozumnej monitor k tomu. 144Hz, rozumná úhlopříčka, atd... Ale zase nechci dát za monitor desítku. Stačí i levnější, prostě poměr cena/výkon. Díkes :thumbup:

Reklama
windroid2
Level 2
Level 2
Stav:

Re: Kterou konzoli?

Příspěvekod windroid2 » dnes, 16:41

Za mě určitě PSko.
Bud koukat na bazar a vzít za dobrou cenu 5 s mechanikou, nebo když už kupovat konzoli po tak dlouhé době, tak rovnou počkat na šestku.

Monitor za mě tenhle, pokud stačí 24":
https://alza.cz/24-aoc-q24g2a-bk-d7870150.htm

Monty19
nováček
Stav:

Příspěvekod Monty19 » dnes, 17:41

V čem vidíš hlavní výhodu pska proti xboxu? Já se v nich tolik nevyznám, vím že je slimko, nějaký pro, atd... ale na to moje hraní max párkrát za týden asi pro úplně nepotřebuju. Stejně tak novej no. Čekají mě s tím spojené další výdaje a nechci si ani představovat kolik by tak PS 6 mohl stát :crazy:

díky za tip na monitor, přidám si ho na seznam adeptů :D

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » dnes, 17:57

Hlavni vyhoda PSka proti XBOXu je ta, ze Sony si svoje PS hycka, podporuje uzivatelskou zakladnu a vydava exkluzivni hry.

XBOX je v podstate mrtva zalezitost bez exkluzivnich her, u ktere Microsoft uz roky premysli, jestli to ma zabalit nebo jeste ne.

Spis se podivej na Nintendo Switch, to neni v podstate slaboucke PC zabalene do male krabicky jako je PS a XBOX.

Hry, ktere jsou na PC, nema smysl hrat na konzoli se zjednodusenym ovladanim a v horsi grafice.

windroid2
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod windroid2 » dnes, 18:55

Jak píše Petr...

Monty19
nováček
Stav:

Příspěvekod Monty19 » dnes, 19:59

NHLko není na Nintendu ale ne? Nebo jsem jen hloupej? :D
Je pravda že Mrkvosofťáci na xbox trošku kašlou. A k tomu PSku, třeba jako slim s mechanikou z druhý ruky dostatečný?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » dnes, 20:10

Microsoft na to nekasle, Microsoft se to snazi cilene znicit jako spousti dalsich vlastnich produktu.

Jedine, kvuli cemu lidi kupuji konzole, jsou hry ktere nejsou na PC. A Microsoft si vymysli Play Anywhere,
aby lidi tu konzoli nepotrebovali. To je primo genialni. Na konzole nejde piratir hry, takze vydavatele maji
mit vyssi zisky. Microsoft prijde s Gamepassem, aby nemuseli lidi ani kupovat hry. Chtelo by se vyvojarum
delat hry na takovou platformu? Proc by to meli delat?

Byla kdysi konzole, jmenovala se Atari Jaguar. Vice nez 30 let tomu. Desne hype, super hry, nejlepsi herni system
atakdale. Mnoho znamych si to koupilo a s nadsenim predvadelo. Ja jim rikam, pockejte za rok. Za rok byl konec.
Ty hry, uvedene hned na zacatku, byly doslova vsechny hry.

Monty19
nováček
Stav:

Příspěvekod Monty19 » dnes, 20:24

Když to teď od tebe čtu takhle sesumírovaný, něco na tom je. Ale nemění to nic na tom že NHLko si ani na PC ani na Nintendu nedám :dontgetit:
Takže kdyžtak jaký to PS no...

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » dnes, 20:46

Nerikal jsem ze se Microsoft cilene strili do nohy?

V Xbox Game Pass Ultimate mas NHL 24 a NHL 25.

windroid2
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod windroid2 » dnes, 20:57

PS5 hlavně s mechanikou - lepší value i teď, i v budoucnu. (Člověk může hrát zadarmo skrz bazar.. koupě -> hrát -> preprodej za stejnou cenu) později hry za par korun..

Nebo čekat na PS6.
Ostatni věci jsou jedno.

Monty19
nováček
Stav:

Příspěvekod Monty19 » dnes, 22:34

Okej, tak já zkusím sehnat nějakou tu 5ku s mechanikou v dobrym stavu z nějakýho bazoše. Díky za rady borci :thumbup:

Zpět na “Herní konzole”