Stručně:
Xbox jsem vždy bral kvůli flashy, ale počitej že totálně vše je na Xbox live zpoplatněné.. Xko má poměrne krátkou dobu youtube, prohlížeč a facebook etc. - ale bez golda, si můžes na xlive stahovat tak akorát dema

Multiplatformové hry jsou líp optimalizované na xbox, podobnější pc a jednodušší programák než u PS3 .. xko má také lépe vyřešenou pamět (na dnešní dobu poměrně málo 512MB EDR (tuším..) kdy je RAM sdílená a využíva jí zrovna to co potřebuje víc, u PS3 (např. skyrim...) ma poměrně velké problémy... např. Forza horizon (a forza 2,3,4) mě hodně bavily a považuju je asi za jedny z nej automobilových her..
---
PS3
je nadruhou stranu více multimediálni, člověk si může přehrát filmy, muziku přímo z disku.... PSN a PSN+ nabídne dle mého názoru o něco více než v dnešní době XBL... (PSN+ hlavně nabídne nějaké hry zadarmo)... a má o něco více exkluzivních her.. multiplatformovky na něm dle mého názoru běží o něco hůř... taky může rovnou nabídnout Blueray
Tot´můj názor... Dle mého bylo Xko lepší, jenže mrkvosoft si ho pohřbil... těží z něho každý cent, zaplatíte si každé téma, každou část hry.. bez golda nejde použít půlka konzole...
pokud člověk má v plánu jet origo, volil bych spíš PS3...
Obě konzole jsou ale HW trochu mimo a nemají se kam posouvat (PSko jak tu bylo zmíněno má sice lepší CPU, ovšem jeho architektura a složitý programovací jazyk ho svým způsobem dosti omezují) a dnešní počítače jsou graficky trochu dál...