Zdravím,
dneska jsem narazil na modrou smrt způsobenou grafickým ovladačem popřípadě samotnou grafikou jedná se tedy o atikmpag.sys. Chyba nastala při odpojení napájení když sem chtěl jet pouze na baterku. Od té doby ani nepustim noťas v normálním režimu bez modré smrti. V nouzáku jsem zkoušel odinstalovat ovladač přes správce zařízení poté jsem dal restart vše naběhlo v pořádku. Odinsaloval jsem catalyst a veškkeré ovladače spojene s AMD grafikou. Poté jsem opět nainstalovat catalyst + ovladače dal restart modrá smrt hned při startu. Podle googlu jsem zkoušel rozbalit atikmpag.sy_ přes CMD vše proběhlo bez problému dal jsem restart a opět bsod. Nevím co stím jestli máte nějakou radu předtím než hodím formát a čistou instalaci windwosu rád to vyzkouším. Jsem totiž nějak línej to udělat :(. Můžu poslat dumpfile kde je problém nejen s atikmpag.sys ale i dxgkrnl.sys což podle mě souvisí spolu.
Mám pocit že problém bude základní deska jelikož poslední dobou mám problém i s USB porty když oprostřed hraní prostě jeden nebo dva přestanou fungovat a musím dát restart.
notas Lenovo e420
grafika AMD HD 6630M
4gb ram
windwos 7 64x professional
i5
BSOD - atikmpag.sys
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Re: BSOD - atikmpag.sys
Ty dumpfily se budou hodit.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
Takže zde je jeden dumpfile .. za celej den sem jich zvládl 19 což je kvalitní číslo http://leteckaposta.cz/459718269 ..
Výpis událostí zde http://leteckaposta.cz/791435303 abych upřesnil čas tak od 8:00-14:00 pokud to pomůže. Přetaktovaný nic nemám.
Záhadně už to funguje ale pořád tomu nevěřím a nějak čekám kdy to spadne znovu. Stav HDD = průšvih. Stím mám problémy už delší dobu 12% zdraví, vadné sektory apod. Zkoušel sem dneska vyměnit disk ale nepodařilo se mě přes blbý ochrany lenova nacpat novej systém tak jsem byl nucen hodit starej disk.
Lenovo E420
Intel Core i5 (2nd Gen) 2410M / 2.3 GHz
4gb ram
AMD Radeon HD 6630M
W7 professional
Výpis událostí zde http://leteckaposta.cz/791435303 abych upřesnil čas tak od 8:00-14:00 pokud to pomůže. Přetaktovaný nic nemám.
Záhadně už to funguje ale pořád tomu nevěřím a nějak čekám kdy to spadne znovu. Stav HDD = průšvih. Stím mám problémy už delší dobu 12% zdraví, vadné sektory apod. Zkoušel sem dneska vyměnit disk ale nepodařilo se mě přes blbý ochrany lenova nacpat novej systém tak jsem byl nucen hodit starej disk.
Lenovo E420
Intel Core i5 (2nd Gen) 2410M / 2.3 GHz
4gb ram
AMD Radeon HD 6630M
W7 professional
Presne ten samy problem resime se Zbookem 14, system neustale pada na atikmpag.sys (podle dumpu), nefunguje korektne prepinani grafik a nekdy nefunguji USB porty. Problem je, ze ani vyse zminovany postup manualniho nahrazeni souboru k nicemu nevede. Podpora HP to zkoumala v zaruce cca 3 mesice, vysledek zkoumani je ze jsou pouzity zastarale ovladace na chipset, ktere nepodporuji chipset na teto zakladni desce. Jejich reseni je instalace systemu z media, kde jsou pridany nejnovejsi ovladace na chipset.
Podle me ale nema smysl resit problem s Windows na vadnem disku.
Podle me ale nema smysl resit problem s Windows na vadnem disku.
Uhm oka takže problém je s chipsetem to jsem si myslel že má právě vlil na ty USB porty, zkoušel sem reinstalovat přímo ze stránek lenova a nějak nepomohla, jelikož jak říkáte ten chipset je zastaralý jsou tam ovladače z roku 2011, 2012. Takže jediné řešení zkusit je nějak záhadně splašit nové ovladače na tento typ?. Cítim že to bude oříšek protože tenhle typ už se neprodává + si nejsem jist jestli podpora lenova by to vůbec chtěla řešit. Každopádně děkuji za info zatím běžím tak doufám že to nějak vydrží pokusím se nepřepínat grafiky vůbec a jet pouze na zdroji.
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Odkud jsi stahoval ovladač grafiky, který tam máš nyní?
Pardon nebyl jsem chvílu u PC .. stahoval jsem to přímo ze stránek lenova... Ovladače na tuhle grafiku jsou starší, aby fungovalo přepínání grafik
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
To je OK. Osobně jsem nic novějšího nenašel.
Vsadil bych si na tu grafiku.
Vsadil bych si na tu grafiku.
mám také lenovo sice jiný model, ale je to lenovo a mám amd processor i grafiku a toto se mi taky stávalo, až po stažení a aktualizaci grafického ovladače ze stránek amd mi to přestalo dělat.
http://support.amd.com/en-us/download zde můžeš dát download jak je "Automatically Detect and Install Your Driver" tak to najde vhodný ovladač ke grafice a nainstalovat.
A u stránek lenovo, či jiného výrobce notebooků nečekej, že někdy přibide nějaký aktuálnější driver.
http://support.amd.com/en-us/download zde můžeš dát download jak je "Automatically Detect and Install Your Driver" tak to najde vhodný ovladač ke grafice a nainstalovat.
A u stránek lenovo, či jiného výrobce notebooků nečekej, že někdy přibide nějaký aktuálnější driver.
„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
„Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.“ - John Ronald Reuel Tolkien
„Je lepší být nenáviděn pro to, jaký jsi, než být milován pro to, co nejsi.“ - Kurt Cobain
https://rhscz.eu
https://github.com/rhsCZ
Já jsem právě dřiv zkoušel nainstalovat novější ovladač na tu grafiku díky battlefieldu3, ale problém byl v tom když jsem to nainstaloval nemohl jsem přepínat grafiku vůbec tak jsem byl nucen jít zpět na ty staré. Zatím mě to BSOD nehodilo takže se to nějak rozběhlo. Plánuju si pořídit stolní pc na hry konečně takže ten noťas nebudu tak řešit. Každopádně díky za informace
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Jak to vypadá nyní?
-