Dobrý den,
Dostal se mi do rukou NTB Dell E5420, při startu Windows 7 Pro hlásí, že byl pc neočekávaně ukončen (tabulka s výběrem nouzového režimu, poslední známá konfikurace, obvyklý způsob). Při spuštění obvyklým způsobem se začne chvíli nahrávat Windows a poté pc spadne s tak rychlým blue screenem, že neze ani přečíst. Zkusil jsem tedy pustit systém v nouzovém režimu ale to se nepodařilo, disk je zašifrován BitLockerem a po zadání správného ID pro decript se nouzový režim nespustí, vše se vrátí zpět k výběru neočekávaného ukončení. To samé u poslední známé kombinace a nouzového režimu v řádce. Disk jsem tedy vyjmul z ntb a přes externí box napojil k jinému pc, kde jsem zadal znovu potřebný id klíč k disku, BitLocker napíše, že disk je zpřístupněn poté se začne otevírat složka se soubory na disku, ale při ní to vyhodí chybu. Domnívám se, že disk se tedy doopravdy nedešifroval, nebo jsou na něm poškozena i šifrovací data.
Nevěděl by si někdo rady s tímto problémem?
Předem děkuji za jakoukoli odezvu
Dell E5420 BSOD zasifrovano BitLocker
Re: Dell E5420 BSOD zasifrovano BitLocker
Jaky stav disku hlasi Crystal Disk Info nebo aplikace od vyrobce disku na testovani?
Presne takhle se chova disk, ktery je vadny v miste systemovych souboru Windows.
Pripadne lze zkusit vypnout v DiskPartu automaticke pripojovani disku (automount disable) a spustit rovnou desifrovani jednotky pres Bitlocker konzoli.
Presne takhle se chova disk, ktery je vadny v miste systemovych souboru Windows.
Pripadne lze zkusit vypnout v DiskPartu automaticke pripojovani disku (automount disable) a spustit rovnou desifrovani jednotky pres Bitlocker konzoli.
Re: Dell E5420 BSOD zasifrovano BitLocker
Děkuji za odpověd, vše vyzkouším zítra, jakmile budu moudřejší hned napíši.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
DELL LATIUDE E7440 Problem s instalací WIN 11
od Ketty02 » 05 črc 2024 17:24 » v Windows 11, 10, 8... - 3
- 2462
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
05 črc 2024 18:52
-
-
-
NB DELL Latitude 7440,ale i někteé další problém s lepením.
od Ketty02 » 10 črc 2024 18:55 » v Vše ostatní (hw) - 1
- 2700
-
od liborek
Zobrazit poslední příspěvek
10 črc 2024 19:52
-
-
- 11
- 7769
-
od atari