Zamrzající PC - podežrení na grafiku?

Sekce pro řešení potíží s BSOD (tedy pády Windows do tzv. modré smrti)

Moderátoři: Mods_senior, BSOD team

astupka
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Zamrzající PC - podežrení na grafiku?

Příspěvekod astupka » 30 čer 2015 15:58

Dobrý den,

nevím, jestli to přímo patří do této sekce, nebo spíš do sekve hardware... několik posledních dnů (týdnů) se potýkám s pády PC...

- nejprve to začalo bliknutím monitoru a upozorněním, že ovdalač grafiky přestal pracovat a byl úspěšně obnoven.
- Současně to také občas zamrzl obraz+myš, přičemž zvuk šel v pohodě dál
- Pak to také vyhodilo 3 BSOD (viz příloha)

- Odinstaloval jsem tedy současné ovladače grafiky a nahodil starší verzi -> nepomohlo
- Odinstaloval jsem vše od NVIDIA (včetně physx, ovladačů HDaudia...), stáhl ovladače ze stránek nvidie -> nepomohlo
- Ani starší verze ovladačů nepomáhají
- Tak jsem odinstaloval vše od NVIDIE a nechal jsem nainstalovat jenom defaultní řadič videa VGA, co nabízí windows -> nepomohlo

- Teď jsem přepnul na integrovanou grafiku v procesoru a zatím to několik hodin vypadá, že je to OK, ale nechci to zakřiknout -> čili mám podezření na HW vadu grafiky ,ale potřeboval bych pro to nějaký důkaz...vše je ještě v záruce

- problém je, že ty pády se ani nezaznamenávají do protokolů windows - konkrétně dnešní pády byly cca 09:34, 13:49 14:10, ale v protokolech je akorát, kdy jsem manuálně zmáčkl reset tlačítko...
- BSOD to teď taky nehází, tak prosím o radu

- Pro doplnění: jedná se o sestavu: MB: B85-g43, CPU: intel core i5-4670, GPU: GTX 660, Windows 7 prof.
- Ještě dodám, že jsem tu před několika měsíci řešil též chybu ve vnitřním časovači CPU ( WHEA-Logger ),... dále jsem si všiml, že v protokolu systému jsou i problémy s řadičem disku a myslím, že je tam i problém s výpadkem napájení (kernel-power) u jednotlivých jader CPU... a pak několik dalších chyb...
- RAM jsem preventivně testoval memtestem 3 hodiny a bez chyby, HDD nemá taky žádné vadné sektory, teploty všech komponent jsou dobré, nejsou překračovány

Děkuju za jakékoliv rady

Minidumpy a protokol systému viz http://files.uloziste.com/1c93f33993a12a20/
Přílohy
Minidump.rar
(210.25 KiB) Staženo 25 x

Reklama
adavyp
člen BSOD týmu
Master Level 7
Master Level 7
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Zamrzající PC - podežrení na grafiku?

Příspěvekod adavyp » 30 čer 2015 17:28

Ahoj.
Klasicky jak to už bývá, tak ti grafické jádro vytuhne a scheduleru se nepodaří ho resetovat. Měli by ti bez problémů reklamaci grafiky uznat, pokud ji teda nemáš přetaktovanou, nebo se ti přece jen nepřehřívá.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.

"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jakou grafiku
    od 32387 » 16 srp 2024 12:13 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    7
    2322
    od buchtik Zobrazit poslední příspěvek
    18 srp 2024 19:28