Restartování PC - může to být vadným monitorem?

Sekce pro řešení potíží s BSOD (tedy pády Windows do tzv. modré smrti)

Moderátoři: Mods_senior, BSOD team

Uživatelský avatar
drobino
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 769
Registrován: září 16
Pohlaví: Muž

Re: Restartování PC - může to být vadným monitorem?

Příspěvekod drobino » 20 říj 2017 18:27

Jeste jednou se zeptam protoze jsi primo neodpovedel ikdyz predpokladam ze jsi to zkousel ale pro jistotu. Mel jsi pri zkouseni vytazeny i sitovy kabel(ethernet)? Popripade bych zkusil na par dni v biosu sitovku uplne vypnout. Pouzit treba do pci slotu nebo pujcit dongle na wifi.

Jeste k tomu multimetru ja nerikal ze to s nim nejde zmerit, jde ale ne vykyvy. A uz se mi stalo ze levny multak mi na zive zasuvce ukazoval 0V. Proste pro orientacni mereni ok klidne.



Reklama
ACzeMiky
nováček
Příspěvky: 46
Registrován: leden 14
Pohlaví: Muž

Re: Restartování PC - může to být vadným monitorem?

Příspěvekod ACzeMiky » 20 říj 2017 18:30

Je tohle také UPS? https://www.czc.cz/apc-surge-arrest-p5b ... 81/produkt Protože jestli jo, tak ho mám a na něm se to dělo taky...

SpaceExplo
Level 3
Level 3
Příspěvky: 575
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž

Re: Restartování PC - může to být vadným monitorem?

Příspěvekod SpaceExplo » 20 říj 2017 19:20

Ne, tohle neni UPS, protoze to nema baterku.

Tohle je "pouze" prepetova ochrana, ktera muze pomoci tim, ze treba malinko stabilizuje vykyvy napeti, nicmene proti dlouhodobejsimu poklesu napeti nepomuze (od toho jsou prave ty baterky, na kterou UPS v pripade poklesu napeti prepne a po nejakou dobu bezi).
Pozor: neumim cist myslenky (ani na dalku, ani po internetu) a nectu mezi radky.

ACzeMiky
nováček
Příspěvky: 46
Registrován: leden 14
Pohlaví: Muž

Re: Restartování PC - může to být vadným monitorem?

Příspěvekod ACzeMiky » 24 říj 2017 18:19

Tak už nevim. V zásuvce mam 236-237V takže v pohodě. Už mě fakt nic nenapadá...

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16296
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Restartování PC - může to být vadným monitorem?

Příspěvekod ITCrowd » 24 říj 2017 18:22

Tak nejdříve k těm normám:
ČSN 33 0121:2001 čl. 3
Normalizované jmenovité napětí je 230/400 s tolerancí +10%, -6% . Na konci přechodného období má být dosaženo odchylky 230/400V +- 10%.
oprava 1: září 2003
Přechodné období má být co nejkratší a nemá překročit rok 2008 včetně

Dále - vybraná UPS je zcela nevhodná - pokud by chyba skutečně byla způsobena kolísáním napětí v síti, pak je třeba volit tzv. ON-LINE UPS. Stačí si prohlédnout obrázky např. zde: https://www.quora.com/What-is-the-diffe ... ffline-ups Cena online UPS je ale někde jinde.
Měření sítě multimetrem nemusí vůbec nic dokázat, a taky nic nedokáže. Je třeba aby měření probíhalo kontinuálně a z hodnot vytvořit graf, to by pak mělo vypovídající hodnotu. A taky by bylo vhodné zachytávat špičky.
Osobně bych si půjčil multimetr s pamětí, připojil ho na stejnou zásuvku jako počítač a zkusil zapnout. Nejnižší hodnota by neměla klesnout pod 200V.
Vzhledem k dohledávané závadě bych předpokládal chybu někde na základní desce, už jen vzhledem k tomu, že když se počítač "povozí", pak nějakou dobu funguje.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

ACzeMiky
nováček
Příspěvky: 46
Registrován: leden 14
Pohlaví: Muž

Re: Restartování PC - může to být vadným monitorem?

Příspěvekod ACzeMiky » 24 říj 2017 18:41

No v servisu právě dělali všelijaké testy na všechny komponenty a všechno je v pohodě. Právě když mi to tohle začne dělat, tak v servisu jim to naskočí hned na první zapnutí což je divný.

Každopádně možná jsem na něco přišel. Zkusil jsem počítač podložit knížkou aby se nedotýkal podlahy (mám lino) a najednou počítač hned naběhnul a zatím už mi tu 20 minut běží. Je snad lino nějak špatný a může způsobovat statickou elektřinu nebo něco podobného?

Melis
Level 3
Level 3
Příspěvky: 564
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Muž

Re: Restartování PC - může to být vadným monitorem?

Příspěvekod Melis » 24 říj 2017 18:55

Prohnutá či zkroucená ZD která někde zkratuje o bednu.

Uživatelský avatar
atari
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1916
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Restartování PC - může to být vadným monitorem?

Příspěvekod atari » 24 říj 2017 18:59

ITCrowd:
1. Přechodné období skončilo už asi před 10 lety, tak bych to ani nezmiňoval.
2. Jasně, že měření multimetrem by bylo ideální kontinuální. Ale takový multimetr je drahý. Když bude mít levný měřák, tak když to začne restartovat několikrát za sebou, tak stačí změřit při tom tu zásuvku a bude vědět na čem je. Pokud se takto na nic nepřijde, tak pak je na zvážení to kontinuální měření.
3. Základní deska to zřejmě nebude, protože tazatel v úvodním dotazu psal, že z původní sestavy zbyl jen monitor a case. Monitor to není, takže to je ta skřín, a nebo ta zásuvka (a nebo mimozemšťani...)

ACzeMiky píše:Každopádně možná jsem na něco přišel. Zkusil jsem počítač podložit knížkou aby se nedotýkal podlahy (mám lino) a najednou počítač hned naběhnul a zatím už mi tu 20 minut běží. Je snad lino nějak špatný a může způsobovat statickou elektřinu nebo něco podobného?

Statickou elektřinu linem bych v tomto asi na 99,99% vyloučil. Tomu by odpovídalo, že skříň byla ve zkratu, a když jsi ji podložil tak zkrat zmizel...
V pátek jsi měl mít ten multimetr, tak co jsi změři?. Buď tady více iniciativní a podávej požadované informace...

ACzeMiky
nováček
Příspěvky: 46
Registrován: leden 14
Pohlaví: Muž

Re: Restartování PC - může to být vadným monitorem?

Příspěvekod ACzeMiky » 24 říj 2017 19:02

Melis: No v tom případě by jim to tam nešlapalo bez sebemenších problémů ne? Navíc, podle nich je veškerý HW i SW v pořádku. Sami si s tím lámou hlavu, protože už zkusili prý fakt všechno. Měli to tam 5 dní a bez jediný chyby. Jinak jak jsem řekl. Podložil jsem PC tlustou knížkou (teď je cca 4cm nad zemí) a najednou všechno funguje bez problému. Zkusil jsem několikrát znovu zapnout a furt funguje. Tak nevim jestli lino mohlo způsobovat tenhle problém? A nebo železná noha stolu která je hned vedle PC, tak třeba tím že jsem PC zvedl, tak se teď případná statická elektřina nemá jak uzemnit a všechno běží. Nevím, jaký je na tohle váš názor?

Dodatečně přidáno po 1 minutě 50 vteřinách:
atari píše:ITCrowd:
1. Přechodné období skončilo už asi před 10 lety, tak bych to ani nezmiňoval.
2. Jasně, že měření multimetrem by bylo ideální kontinuální. Ale takový multimetr je drahý. Když bude mít levný měřák, tak když to začne restartovat několikrát za sebou, tak stačí změřit při tom tu zásuvku a bude vědět na čem je. Pokud se takto na nic nepřijde, tak pak je na zvážení to kontinuální měření.
3. Základní deska to zřejmě nebude, protože tazatel v úvodním dotazu psal, že z původní sestavy zbyl jen monitor a case. Monitor to není, takže to je ta skřín, a nebo ta zásuvka (a nebo mimozemšťani...)

ACzeMiky píše:Každopádně možná jsem na něco přišel. Zkusil jsem počítač podložit knížkou aby se nedotýkal podlahy (mám lino) a najednou počítač hned naběhnul a zatím už mi tu 20 minut běží. Je snad lino nějak špatný a může způsobovat statickou elektřinu nebo něco podobného?

Statickou elektřinu linem bych v tomto asi na 99,99% vyloučil. Tomu by odpovídalo, že skříň byla ve zkratu, a když jsi ji podložil tak zkrat zmizel...
V pátek jsi měl mít ten multimetr, tak co jsi změři?. Buď tady více iniciativní a podávej požadované informace...


Co jsem měřil? Co třeba si to přečíst v mém předchozím komentáři, místo těch rýpavých informací o iniciativě, bez urážky :).

Uživatelský avatar
atari
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1916
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Restartování PC - může to být vadným monitorem?

Příspěvekod atari » 24 říj 2017 19:31

Tak sorry, ten příspěvek jsem přehlídnul. Nějak jsem asi přehlíd upozornění. Tak jestli tam máš 236V tak to muže být ta prohnutá základní deska která se někde dotýká té skříně. Zkus to zkontrolovat.

ACzeMiky
nováček
Příspěvky: 46
Registrován: leden 14
Pohlaví: Muž

Re: Restartování PC - může to být vadným monitorem?

Příspěvekod ACzeMiky » 24 říj 2017 19:35

V pohodě, zrovna nejsem v pozici kdy bych si měl stěžovat :-D. Jsem rád že se najdou lidi co se snažej pomoct neznámýmu v nouzi. Teď jsem na to koukal a deska se skříně nedotýká. Počítač po tom co jsem ho zvednul z podlahy najednou stále běží bez jediného problému, všechno šlape... Tak snad to neni jen další náhodný povedený zapnutí...

Uživatelský avatar
atari
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1916
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Restartování PC - může to být vadným monitorem?

Příspěvekod atari » 24 říj 2017 19:36

Ještě bych to zkusil dát na to lino, a když to začne restartovat, tak bych změřil tu zásuvku (ideálně tam dej rozdvojku abys měřil tu stejnou), zda to napětí nějak občas nekolísá, aby jsme definitivně vyloučili tu zásuvku.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Může být jiná značka u ram
    od ecthelioncz » 06 dub 2019 16:47 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    3
    333
    od xbs
    07 dub 2019 19:04
  • Může konzole nahradit pc?
    od PhR » 30 črc 2018 12:37 » v Vše ostatní (hw)
    32
    1595
    od PhR
    31 črc 2018 13:02
  • Restartování pc
    od zajcev » 09 zář 2018 10:46 » v Problémy s hardwarem
    4
    412
    od petr22
    12 zář 2018 12:31
  • Automatické restartování w10
    od Kopcemus » 05 bře 2019 20:29 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    6
    608
    od SGvagon
    06 bře 2019 11:17
  • Samovolné restartování PC .
    od Ryklajz01 » 16 úno 2019 00:44 » v Problémy s hardwarem
    2
    350
    od Ryklajz01
    16 úno 2019 11:40

Zpět na “BSOD (Blue Screen Of Death)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host