BSOD od upgradu na Ryzen 3600

Sekce pro řešení potíží s BSOD (tedy pády Windows do tzv. modré smrti)

Moderátoři: Mods_senior, BSOD team

voityy
nováček
Příspěvky: 27
Registrován: červenec 19
Pohlaví: Muž

Re: BSOD od upgradu na Ryzen 3600

Příspěvekod voityy » 04 srp 2019 23:09

ITCrowd píše:Obnovení plné? Tedy i se ztrátou dat? Nebo se zachováním souborů?


Se ztratou dat.



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17159
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: BSOD od upgradu na Ryzen 3600

Příspěvekod ITCrowd » 04 srp 2019 23:24

ITCrowd píše:Zkusil bych nějakou verzi live linuxu,
Nicméně doporučuji oslovit přes SZ členy týmu BSOD a požádat je o kontrolu.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Oxxid
člen BSOD týmu
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6207
Registrován: prosinec 12
Pohlaví: Muž

Re: BSOD od upgradu na Ryzen 3600

Příspěvekod Oxxid » 06 srp 2019 15:21

Jsou tam nejake udalosti WHEA loggeru - zarizeni na PCI sbernici - vendor NVIDIA. Nemas jinou grafickou kartu, co by se dala vyzkouset?

Taky bych zkusil docasne vyradit Avast.

voityy
nováček
Příspěvky: 27
Registrován: červenec 19
Pohlaví: Muž

Re: BSOD od upgradu na Ryzen 3600

Příspěvekod voityy » 06 srp 2019 15:55

Oxxid píše:Jsou tam nejake udalosti WHEA loggeru - zarizeni na PCI sbernici - vendor NVIDIA. Nemas jinou grafickou kartu, co by se dala vyzkouset?


WHEA udalosti jsou znamym problemem kompatibility novych Ryzenu a karet od NVidie. V pripade GPU od Radeonu tyto problemy nikdo nema, zatim se udajne ceka na reseni v podobe updatu BIOSu.

Oxxid píše:Taky bych zkusil docasne vyradit Avast.


Zkousim, uvidim, dekuji.

Uživatelský avatar
adavyp
člen BSOD týmu
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4628
Registrován: srpen 12
Bydliště: Brno-venkov
Pohlaví: Muž

Re: BSOD od upgradu na Ryzen 3600

Příspěvekod adavyp » 06 srp 2019 22:32

Já bych se zaměřil na ty RAMky. Je tam spoustu chyb v porovnávání souborů jádra s kopiemi na vzdáleném serveru. Většinou to způsobuje špatný překlad adres, alokace paměti. Pokud memtest nic neobjevil, tak to otestuj znovu, každou ramku zvlášť, alespoň přes noc minimálně. Nejlepší by bylo ale jet na jedné RAM a prostřídat je.
Jinak to, že se ti to spustilo s výměnou procesoru, může být blbá náhoda. Ten starý jsi tam zkoušel strčit zpět?
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.

"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca

Uživatelský avatar
JegenaJk
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1082
Registrován: prosinec 17
Pohlaví: Muž

Re: BSOD od upgradu na Ryzen 3600

Příspěvekod JegenaJk » 07 srp 2019 01:36

To fakt odpovedal po roku BSOD team?
Naposledy upravil(a) Oxxid dne 07 srp 2019 11:05, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Neprispiva k tematu - zmenseno

voityy
nováček
Příspěvky: 27
Registrován: červenec 19
Pohlaví: Muž

Re: BSOD od upgradu na Ryzen 3600

Příspěvekod voityy » 07 srp 2019 11:37

adavyp píše:Já bych se zaměřil na ty RAMky. Je tam spoustu chyb v porovnávání souborů jádra s kopiemi na vzdáleném serveru. Většinou to způsobuje špatný překlad adres, alokace paměti. Pokud memtest nic neobjevil, tak to otestuj znovu, každou ramku zvlášť, alespoň přes noc minimálně. Nejlepší by bylo ale jet na jedné RAM a prostřídat je.
Jinak to, že se ti to spustilo s výměnou procesoru, může být blbá náhoda. Ten starý jsi tam zkoušel strčit zpět?


Bohuzel nezkousel, uz jej nemam. Memtest neobjevil zadnou chybu, cimz jsem RAM pricinu tak nejak vyradil a vzhledem k tomu ze stale porovnavam s bezproblemovym chodem pred vymenou CPU tak jsem si rikal ze tim to nebude. Jak by se takova pricina resila, kdyz RAMky by nebyly po memtestu vadne? Ale samozrejme to budu zkouset.
Nevim jestli to k necemu pomuze, ale casto se mi stava ze mi pada Chrome, coz jsem taky do vymeny neznal. Vetsinou pri videich, facebook, stream,...

casperdeluxe
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 655
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: BSOD od upgradu na Ryzen 3600

Příspěvekod casperdeluxe » 07 srp 2019 14:57

A to ti v tom chtomu padá taky do BSOD? Jakože se mi to jeví jako stejný problém, který řeším já. Prostě náhodné BSOD. U mě teda prakticky bez zátěže. Stačí prohlížet web. stránku a pustit další panel a bum. Měl jsem pár BSOD už při instalaci win...Taky nevím co s tím
Phanteks Enthoo Primo, Intel i7 8700, G.Skill TridentZ 3200 CL14 16GB, Asus ROG STRIX Z370-F Asus ROG STRIX GTX1070 8G, Seasonic X-750, Noctua NH-D14, Samsung 970 EVO 250GB, WD 500GB, MSI Optox G27C2, Logitech G15, Gigabyte M8000X, Sennheiser GSP600

voityy
nováček
Příspěvky: 27
Registrován: červenec 19
Pohlaví: Muž

Re: BSOD od upgradu na Ryzen 3600

Příspěvekod voityy » 07 srp 2019 15:21

casperdeluxe píše:A to ti v tom chtomu padá taky do BSOD? Jakože se mi to jeví jako stejný problém, který řeším já. Prostě náhodné BSOD. U mě teda prakticky bez zátěže. Stačí prohlížet web. stránku a pustit další panel a bum. Měl jsem pár BSOD už při instalaci win...Taky nevím co s tím


Do BSOD mi to pada pri cemkoliv, taky bez zateze. Pri hrani mi to spadlo snad jen jednou, takze bych to taky videl nahodne. Napriklad na jednom monitoru mam zaple fb se zalozkami, na druhem monitoru zalozku s nejakym YT videem, prekliknu k odepsani na fb a BSOD. Jeste se mi stava docela casto "Aj,chyba", tzn. ze musis refreshnout a nacist stranku znovu. Obcas probliknou monitory a vyrusi se filtr modreho svetla takze se vypne. Odezva na druhem monitoru je horsi, scrolluju koleckem a akce se provede s tak zhruba pul vterinovym zpozdenim.
Nevim, dneska zkusim preinstalovat jeste jednou Windows s tim novym BIOSem. Potom budu zkouset pres noc testovat ty RAMky pokud reinstall zase nepomuze. Mi stale prijde jakoby to bylo propojene s temi WHEA errory, ktere souvisi s GPU a na ktere si mnoho lidi stezuje, ale jsem amater a nevyznam se v dumpech atd., takze budu zkouset podle toho, co mi v tomto tematu vsichni radi abych udelal.

casperdeluxe
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 655
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: BSOD od upgradu na Ryzen 3600

Příspěvekod casperdeluxe » 07 srp 2019 15:30

Měl jsem zapojenej jen jeden monitor. Takže toto nedokážu posoudit. Nicméně s tím přepínáním těch oken by to sedělo. Můžeš si počíst mje vlákno. Nicméně jsem to taky nevyřešil
viewtopic.php?f=7&t=209023
Phanteks Enthoo Primo, Intel i7 8700, G.Skill TridentZ 3200 CL14 16GB, Asus ROG STRIX Z370-F Asus ROG STRIX GTX1070 8G, Seasonic X-750, Noctua NH-D14, Samsung 970 EVO 250GB, WD 500GB, MSI Optox G27C2, Logitech G15, Gigabyte M8000X, Sennheiser GSP600

Turion
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2708
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: BSOD od upgradu na Ryzen 3600

Příspěvekod Turion » 07 srp 2019 16:18

Nevidím výsledek provozu bez avastu a v live linuxu.

voityy
nováček
Příspěvky: 27
Registrován: červenec 19
Pohlaví: Muž

Re: BSOD od upgradu na Ryzen 3600

Příspěvekod voityy » 07 srp 2019 16:42

Turion píše:Nevidím výsledek provozu bez avastu a v live linuxu.


Zatim zkousim bez Avastu. BSOD se objevovaly prumerne 1-2x denne takze to testovani bude zrejme delsi. Zatim jsem bez BSOD.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Ryzen 3600 do 20 000,-
    od pestounek » 16 lis 2019 13:18 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    12
    590
    od xbs
    17 lis 2019 09:13
  • Ryzen 3600 do 30k
    od Noname123 » 07 črc 2019 22:34 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    11
    690
    od xbs
    08 črc 2019 07:57
  • Koupím Ryzen 5 3600/2600
    od viktor2206 » 02 lis 2019 17:10 » v K: Hardware
    1
    988
    od viktor2206
    06 lis 2019 23:56
  • Nejlepší kombinace za 20k s Ryzen 3600
    od Xerxerus » 12 lis 2019 21:28 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    3
    344
    od Azmir
    12 lis 2019 23:47
  • Ověření sestavy + chladič ryzen 5 3600
    od Heschpitz » 26 črc 2019 22:48 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    471
    od xbs
    26 črc 2019 23:24

Zpět na “BSOD (Blue Screen Of Death)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host