Vypalování audio cd-nevejde se na cd Vyřešeno

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

Lassie
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Vypalování audio cd-nevejde se na cd  Vyřešeno

Příspěvekod Lassie » 10 kvě 2014 11:44

Zdravim. Chci poprosit o radu ohledně vypalování audio cd. Obsah co chci vypálit se totiž po zadání "vypálit audio cd" na cd nevejde. Ubrat nic nemůžu, je to sice rozdělené do stop, ale jinak je to celek. Je nějaká možnost jak udělat audio cd, aby se mi to tam vešlo? Jako mp3 nebo tak to vypalovat nechci, protože mi přijde, že s tim přehrávač má častěji problémy než s audio. Předem dík za reakce :-)

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Vypalování audio cd-nevejde se na cd

Příspěvekod petr22 » 10 kvě 2014 11:51

O kolik je to delsi?

Standardni CD ma 74 minut, ale existuji i 80min CD. Pripadne lze taky skusit overburn, ale pokud se to povede, nemusi to stejne jit prehrat.

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 10 kvě 2014 11:52

Zkus na kompilaci a vypálení wmp.

Lassie
nováček
Stav:

Příspěvekod Lassie » 10 kvě 2014 12:03

petr22: Vypadá to, že tohle cd má těch 80min, doba hraní je psaná 80:28. Co je overburn netušim :)

richchie: Nevezme mi radio líp ty mp3 soubory, než wmp? ..nebo si to myslim špatně?

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 10 kvě 2014 12:14

Overbun / přepálení ... je to napálení víc dat, než na jaké je médium určeno ... většinou se jedná o nepatrně víc a stejně se může zkazit CD, nemluvě vůbec o tom, že nepůjde přehrát. Jak se pálí Audio CD tak, aby to vzali nePC přehrávače doufám víš? Maximální rychlost pálení 4x pro obyč vypalovačky a 8x jen pro ty nejlepší, například Plextorky.

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 10 kvě 2014 12:16

Overburn je přeplňování. Půl minuty přes limit by neměl být problém, sám jsem nedávno takové CD pálil. V takovém případě ale není jisté, zda to všechny přehrávače vezmou.
A ač bych rád volil rychlost 4×, moje LG vypalovačka pomaleji než až 16× neumí.
Můžeš taky zkrátit pauzy mezi písničkami, pokud tam jsou. V čem to pálíš? Já v Neru Express.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 10 kvě 2014 12:20

Lassie píše:richchie: Nevezme mi radio líp ty mp3 soubory, než wmp? ..nebo si to myslim špatně?

A,co vlastně děláš a jak (kde) to budeš pálit a pak poslouchat?Nějak nechápu to-rádio a windows media player.

Lassie
nováček
Stav:

Příspěvekod Lassie » 10 kvě 2014 12:28

Na vypalování tu mám Ashampoo Burning Studio FREE 1.14.5, co mám za vypalovačku nevim, ale je to na noťasu HP a vypaluju na cd-R Verbatim (jo, je tu že je to na 80min). Chci to přehrávat na přehrávači co má radio, kazety a cd (i na mp3, ale ty mi tam právě moc nechtěji hrát) nebo někdy v autě ....tedy ne na pc nebo nějaké lepší věži.

--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Kvě 2014 12:29) ---

Pokud jde o to přepálení, tak to mi to stejně nevzalo..program mi řekl, že je málo místa na disku.

--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Kvě 2014 12:32) ---

Jo a ty pauzy mezi jednotlivýma stopama jsem dala odstranit (myslim tu možnost co nabízí program) a to nezměnilo vůbec nic..

Ještě jsem neřekla, že chci vypalovat mluvený slovo, ale v tom asi rozdíl nebude, jestli je to hudba nebo ne..

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 10 kvě 2014 12:46

To,co používáš na pálení není žádná pecka,ale když už ashampoo tak něco kvalitnějšího-http://www.softpedia.com/progDownload/Ashampoo-Burning-Studio-Free-Download-98129.html taky free a v češtině jen za registrační mail.To wmp jsem nabídl,protože je asi nejednodušší na ovládání-jen přetáhneš a sám si převede a ukáže možnou velikost co ještě můžeš použít.
http://windows.microsoft.com/cs-cz/windows/burn-cd-dvd-media-player#1TC=windows-7

http://windows.microsoft.com/cs-cz/windows/media-player-cd-dvd-burning-settings#1TC=windows-7

za vyzkoušení nic nedáš.A jak bylo psáno-pokud budeš přepalovat(víc než se ofic. vejde na disk)tak s největší pravděpodobností s tím většina přístrojů nebude umět spolupracovat.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 10 kvě 2014 13:04

Medium je nutne palit tou rychlosti, pro kterou je urceno, coz pro vetsinu dnesnich medii znamena 16x.

Jakakoliv nizsi rychlost (pokud je mozne ji vubec nastavit) povede pouze ke zhorseni kvality zapisu, medium palene 4x i pres odpor vypalovaciho softwaru uz nemusi jit precist vubec.

Specialni media urcena pro paleni Audio CD urcena pro 2x a 4x paleni jsem nevidel uz asi 10 let.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 10 kvě 2014 13:09

petr22: 16x? My tu nemluvíme o DVD! A samozřejmě Audio CD 4-8x, jinak to nePC přehrávače nemusí přehrávat bez přeskakování!

Lassie
nováček
Stav:

Příspěvekod Lassie » 10 kvě 2014 13:17

No, já mám konkrétně na tomhle cd psáno 52x, ale to jsem myslela, že se uvádí maximální možná rychlost.. ? Jinak audio jsem vždycky vypalovala 4x (pokud jsem to nezapomněla změnít v nastavení :D )

richchie: v tom wmp (pokud je myšlený klasický wmp přehrávač) mi to taky píše, že se poslední stopa nevejde. Tu lepší verzi Ashampoo jsem ještě nezkoušela, ale je rozdíl ve verzích programu, když se mi to na cd nechce vejít? Bylo by třeba lepší stáhnout si trial verzi Nero 2014 (placený program nechci, tolik to zas nevyužiju :) )

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”