problémy se střihem záznamu ze dvou kamer - MPEG2 vs. AVI

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

frkop
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

problémy se střihem záznamu ze dvou kamer - MPEG2 vs. AVI

Příspěvekod frkop » 22 led 2008 10:44

Zdravím,
mám jeden zásadní problém. Stříhám si svatbu, kde jsem měl dvě kamery, často se točily stejné věci, takže mám možnost výsledný film oživit přestřihy mezi oběma kamerami apod.

první kamera vypaluje VOBy rovnou na DVD, (womble hlásí: MPEG-2 Program, 352 x 576 (3 / 4), 25 Frames/Sec, 9100 kbps (Variable), zvuk Dolby AC-3, 256 kbps)

druhá byla DIGI8. Kamarád mi záznam z DIGI8 přetáhl (bohužel nevim jakym softem) do PC jako nekomprimované AVI (1 minuta záznamu = cca 250 MB, Gspot hlásí: DVC/DV Video, Codec dvsd, 28799 kbps, 2.778 Qf, 25 framů/s, formát 720 x 576, sar 1.250 (5:4), par 1.067 (16:15), dar 1.333 (4:3), I/L, BFF, PAL, zvuk PCM Audio, 48 kHz)
já bez předchozích zkušeností se střihem jsem si našel soft Womble MPEG Video Wizard DVD, který mě zaujal víc než Pinnacle, nic jiného jsem k dispozici neměl. Nadšeně jsem během několika večerů nastříhal asi 30 minut výsledného filmu, když mě napadlo to zkušebně vyexportovat. už ve womblu bylo vidět jak mají obě kamery jinak široký obraz, že se boční černé pásky posouvají. Po exportu buď do .mpg, nebo i do .VOBu to v PC jelo normálně, po vložení do DVD playeru (Sigmatek, podpora DivX, mpeg) to ovšem ty záběry z .avi absolutně nestihalo, sekající se obraz, že se na to nedalo dívat.

Zkusil jsem tedy nekomprimované avi překonvertovat taky na .vob (pomocí Sonic MyDVD, womble hlásí: MPEG-2, 720 x 576 (3 / 4), 8000 kbps (Constant), zvuk Linear PCM, 1536 kbps), myslel jsem si, že když bude všechno MPEG už to bude vpoho. Další dva dny jsem podle údajů begin/end pracně pospřehazoval všechny střihy avi za vob se stejným obrazovým záznamem. Bohužel po exportu do .vobu nebo .mpg se stále záznam z jedné z kamer seká. už výrazně míň, ale na dívání to není. Zajímavé je, že když dám ve womble export jako
automatic .mpg (reencoduje se bývalé avi z 2. kamery), jede DVD kamera dobře a seká se bývalé .avi. Když dám export do DVD PAL (reencoduje se záznam z DVD kamery), jede dobře záznam z DIGI8, ale seká se reencodovaný .vob z DVD kamery.

Prosím poraďte někdo, jak z toho ven, manželce slibuju už měsíc, že to bude mít sestřihané, já se těch formátech moc nevyznám. Samozřejmě chci co nejmíň ztratit kvalitu obrazu.

Pokud je zájem, krátké ukázky obou export verzí zde:

http://upload.bassdacastle.com/svatba-w ... omatic.mpg (11 MB)
http://upload.bassdacastle.com/svatba-w ... VD-PAL.mpg (20 MB)

Díky moc za záchranu, váš čas a odpovědi.

Franta

Reklama
jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

RE:

Příspěvekod jaro3 » 22 led 2008 11:22

Ty odkazy mi nějak nefungujou (Quick Time). Osobně používám Vegas7.Kamera , která vypaluje na DVD má poměr obrazu jen 352x576??DVD Pal má standard 720x576, asi to měl špatně nastavené při záznamu.
Druhá Digi8 má standard .avi , kodec dvsd?To už má na pásce? Při konvertování z avi do mpeg2 bys to měl zkusit ještě jednou, MPEG-2 (standard)má variabilní datový tok.Zkusit nastříhat a vyrenderovat do mpeg-2(DVD Pal 720x576, 25i).
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

frkop
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: RE:

Příspěvekod frkop » 22 led 2008 11:27

jaro3 píše:Ty odkazy mi nějak nefungujou (Quick Time). Osobně používám Vegas7.Kamera , která vypaluje na DVD má poměr obrazu jen 352x576??DVD Pal má standard 720x576, asi to měl špatně nastavené při záznamu.
Druhá Digi8 má standard .avi , kodec dvsd?To už má na pásce? Při konvertování z avi do mpeg2 bys to měl zkusit ještě jednou, MPEG-2 (standard)má variabilní datový tok.Zkusit nastříhat a vyrenderovat do mpeg-2(DVD Pal 720x576, 25i).

Ono se to ještě uploadovalo, když sem to psal. Zkus eště jednou teď už to pojede.
Kodek na pásce kamer Digi8 nevím, tohle mi ukázalo až to přepsané .avi

Já sem na ten přepis z avi do mpeg použil jen obyčejný vypalovací soft, kde jde nastavit pouze 3 úrovně komprimace. Který soft použít na převod do mpeg2 abych tam mohl nastavit parametry?

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

RE:

Příspěvekod jaro3 » 22 led 2008 11:29

Já těch SW moc neznám , má jen Sony Vegas7, ten umí vše.Zkopíruj DVD na HDD a otevři ve svém programu.Kouknu se na to.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Při nahrávání záznamu O2TV je černá obrazovka
    od atari » 05 lis 2024 21:27 » v Internet a internetové prohlížeče
    8
    6148
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    08 lis 2024 15:17
  • Jaký z těchto dvou notebooků vybrat?