Nero 6 problém. Vyřešeno

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Nero 6 problém.

Příspěvekod Pic » 28 dub 2008 23:43

Ten jeho popis mne asi mate a právě ta formulace " pokud to zkopíruji..." Čert ví co tam má nastavené při prvním vypalování a pak při kopírování.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Reklama
witch
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod witch » 29 dub 2008 11:58

pro vashut: abych cd přehrál ve stolním přehrávači, musím je převést do Waw,moje přehrávače nepodporují formát mp3,pokud udělám simulaci-proběhne úspěšně i po vypálení cd mi nero vypíše že vypálení se zdařilo, ale cd hraje jen ve dvou přehrávačích.

pro El diablo: Ano vím, nero umí převod do waw, přímo možnost cda jsem v neru nenašel, po převodu mi program total comander vypíše waw jako cda, což je v pořádku jak jsem se dočetl na jiném foru.Převádět v programu CDex je jen můj zvyk.Dnes jsem to převedl přímo v neru-výsledek žádný, opět nečitelné.Add 2:Porozuměl jsi tomu dobře po zkopírování hrají všude.

Pro pic: V návodech k přehrávačům jsem žádné zmínky o podporovaných formátech nenašel.mp3 určitě neumí.Mám 3x technics,jeden přehrávač pro 1 cd,pak měnič na 5 cd a měnič na 110cd a měnič philips pro 3cd,právě měnič technics na 110 cd a ten philips přehrave vše (asi jsou modernější) Ve formátu waw jsem kdysi vypaloval v pohodě bez jakýchkoliv problému, tento problém jsem objevil asi před 2 měsíci.Taky jsem zjistil, že porucha se asi vyvíjí dál, protože kdysi mi to nenačetlo jen první skladbu,po přeskočení už další hrály a dokonce jsem se mohl vrátit i na tu první a přehrát. tak teď už nenačte žádnou.
"Ten jeho popis mne asi mate a právě ta formulace " pokud to zkopíruji..." Čert ví co tam má nastavené při prvním vypalování a pak při kopírování." Pokud toto nečitelné cd (nečitelné ve dvou přehravačích) zkopíruji tak potom hraje ve všech přehrávačích.Jak kopíruji jsem popsal výše.Čerta po ruce nemám jinak bych se ho zeptal :D
Ale v tom nastavení se jěště pohrabu.
Zatím díky, hezký den

witch
nováček
Stav:

Příspěvekod witch » 29 dub 2008 12:09

jěště jsem zapoměl, mechaniky mám zapojené na společném IDE kabelu NEC cd rw jako second.master a LG dvd rw jako second.slave. Dnes jsem odpojil cd mechaniku a nechal jen dvd mechaniku a dal ji jako secondary master, ale nic se nezměnilo.

vashut
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod vashut » 29 dub 2008 16:20

asi jsme se špatně pochopily - já to myslel tak, že když dáš volbu CD -> vytvořit hudební CD tak to z MP3 udělá hudební stopu potom nezáleží na velikosti ale na délce písničky
doufám, že už jsme se pochopily dobře pokud ne hodim screeny jak to myslim (v případě, že jsem to popsal chaoticky)
uživatel odstaven

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 29 dub 2008 18:05

Jen dotaz - Když vypaluješ, děláš ještě současně něco jiného na PC? Pokud se stav zhoršuje vypadá to spíše na dosluhování vypalovačky. Jestli máš možnost zkus si od kámoše půjčit jinou vypalovačku k ověření, zda to je mechanikou.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 29 dub 2008 18:37

pro El diablo: Ano vím, nero umí převod do waw, přímo možnost cda jsem v neru nenašel, po převodu mi program total comander vypíše waw jako cda, což je v pořádku jak jsem se dočetl na jiném foru.Převádět v programu CDex je jen můj zvyk.Dnes jsem to převedl přímo v neru-výsledek žádný, opět nečitelné.Add 2:Porozuměl jsi tomu dobře po zkopírování hrají všude.

CDA hledat v Neru nemusíš. Stačí dát "Hudební CD" (mám Nero 7 možná je to v 6 popsáno jako Audio Disk) Vypalovací rychlosti se mi osvědčily v rozsahu 8x-16x (Pro audio disky) Když tak můžeš vyzkoušet třeba Burn4Free (je zdarma) http://www.stahuj.centrum.cz/multimedia ... burn4free/
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 29 dub 2008 19:49

Takže bych to shrnul (udělej to takhle a mělo by to šlapat):

1) Média Verbatim
2) Vypalovat maximálně 8x, je možné podle typu vypalovačky i méně (pro jistotu)
3) Nepřevádět mp3, Nero si to udělá automaticky, stačí vybrat formát: audio cd a naházet do něj mp3

witch
nováček
Stav:

Příspěvekod witch » 30 dub 2008 14:01

Tak jsem na to přišel. Toto byla důležitá poznámka, která mě dovedla k řešení:
Pic píše:..." Čert ví co tam má nastavené při prvním vypalování a pak při kopírování.

pohrabal jsem se v tom nastavení a při vypalování musím nastavit toto: vytvořit Audio cd, na kartě možnosti CDA zadat "Strategie místa na disku(výchozí)",na kartě vypálení zadat "disc-at-once/96" .
Pokud takto vypálím cd, hraje bez problému ve všech stolních přehrávačích a o to mi šlo !!!
Dřív jsem vůbec nic nenastavoval a vše bylo ok,asi skutečně jen ten čert ví co jsem tady blbnul s nastavením. :twisted:
pro x: Dnes jsem použil rychlost 48x a je to ok.
pro el diablo a vashut: Už jsem to pochopil.(měl jsem bohaté rodiče, koupili mi dlouhé vedení :D )Že se dá přímo z mp3 udělat hudební cd (bez převodu do waw) jsem opravdu nevěděl,ale už jsem si to zkusil a je to velmi pohodlné, takže děkuji za tip.
pro pic: ano,teď už klidně dělám cokoliv, tedy kromě náročných her a sledování videa, skutečně cd rw NEC je už asi na odchodu, ale nebyla to příčina mého problému.Jsem přesvědčený, že to bylo jen nastavením.
Všem Vám velmi děkuji za Vaší pomoc a rady.Až zase vyrobím nějaký "neřešitelný" problém vím kam se obrátit.
Tak díky a hezký den.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 30 dub 2008 22:18

Dobrá, dnes je to ok, ale třeba si jednou koupíš věž nebo si to budeš chtít pustit u kamaráda a bude ti to přeskakovat. Takže audio cd víc jak 8x bych nepálil.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s FPS
    od mcrakvar » 26 lis 2024 16:22 » v Vše ostatní (sw)
    4
    4186
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 lis 2024 10:06
  • Problém s RAM
    od lukas222 » 04 lis 2024 13:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    3500
    od lukas222 Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 13:36
  • Problém s monitorom
    od sloliv » 08 led 2025 04:55 » v Problémy s hardwarem