Po nejakej dobe som sa ako tak dostal do obrazu čo je to DTS a Dolby Atmos atp. Chcel by som hlavne nadchádzajúci titul cyberpunk2077 si vychutnať s priestorovým zvukom. Konečne som ako tak pochopil rozdiel medzi optickým káblom a hdmi.
Moja otázka, vedeli by ste mi poradiť ako najlepšie prepojiť s pc túto zostavu? Momentálne používam optický kábel cey S/PDIF V popise reproduktorov je že používajú na dekódovanie Dolby digital a DTS, z popisu o optike S/PDIF mi ale nie je jasné či vôbec podporuje tento prenos takže neviem či mi dekóduje na priestorový zvuk alebo nie.
V PC mám pri priestorovom zvuku momentálne nastavené DTS X for headphones v nastaveniach som vybral, že nemám sluchadlá. Hrá to výrazne lepšie ako bez.
Moja ďalšia otázka, dá sa táto zostava prepojiť aj cez hdmi? Vstup/výstup nie je súčasťou systému, premýšľal som nad nejakým convertorom z optického kábla na hdmi a otázka bude to možne aj prakticky s nejakým rozdielom? Alebo len docielim prepojenia ako cez klasický optický kábel?
Možnosť dolby atmos totižto v pc odomňa chce iba hdmi kábel.
Ďakujem všetkým, ktorí mi pomôžu obzrejmiť túto už pár týždňou trvajúcu záhadu

A ďakujem aj za trpezlivosť

Edit: zabudol som na zäkladovku, GA X99P SLI