Zdarec chtěl bych se zeptat nemužu nikde zjistit jstli LightScribe umí barevné potisky,na stránce www.světhardware.cz je o tom článek a je tam psané,že je to jen černobílé-je to pravda?
Mam od vánoc tudle mechaniku a s vypalováním sem s ní spokojenej,akorát jsem zatím nezkusil tudle technologii.
Jinak používám jedině Nero Ultra Edition 7.5.7.0,má funkce stejné jak Nero 6,ale má jich plno přidaných a je stabilní,ne jak předešlé Nera řady 7
Jo a ještě k LightScribe sem si stáhl supr programek SureThing,nebo napište zda existuje lepší.
Dikes
LG H12L a LightScribe
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Mám tuhle vypalovačku.Pálí potisk samozřejmě jen černobíle.Používám na to program Nero. DVD Light Scribe stojí okolo 30,-kč.Kvalitní potisk uděláš ovšem na 2 až 3 vypálení,což trvá skoro hodinu.Sure Thing moc nepoužívám,Nero se mi zdá jednodušší.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Na DVD nebo CD médiu je vrstva(podobná jako na filmu u fotoaparátu),která je citlivá na světlo.Laser ve vypalovačce na médium propouští světelné paprsky které vykreslí obrázek.I když je náhled barevný,obrázek bude černobílý,protože vrstva barvy neumí - jen odstíny šedi.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
- jarod72pm
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: LG H12L a LightScribe
Sicco píše:Zdarec chtěl bych se zeptat nemužu nikde zjistit jstli LightScribe umí barevné potisky,na stránce www.světhardware.cz je o tom článek a je tam psané,že je to jen černobílé-je to pravda?
Mam od vánoc tudle mechaniku a s vypalováním sem s ní spokojenej,akorát jsem zatím nezkusil tudle technologii.
Jinak používám jedině Nero Ultra Edition 7.5.7.0,má funkce stejné jak Nero 6,ale má jich plno přidaných a je stabilní,ne jak předešlé Nera řady 7
Jo a ještě k LightScribe sem si stáhl supr programek SureThing,nebo napište zda existuje lepší.
Dikes
Ano technologie LightScribe pálí v odstínech šedé asi 256 barev (tedy černobíle) a verbatimky verze 1.2 už jsou lepší v těchto odstínech(odskoušeno)
tuhle technologii pálení má i nero 6 s ovladacem LightScribe
ale co se týče Sure Thing CD Labeler 4 SE je lepší než nero + má i pár šablon
navíc pálení mužeš ještě posílit ulitkou LightScribe Extended Label Contrast utility která se dá stáhnout na LightScribe.com která posiluje kontrast obrázku nebo písma.
Jinak já zase preferuji nero 6.6.0.19d s Lightscribe ovladačem upgradované na 6.6.1.4

jinak všem doporučuji navštívit tuhle stránku kde je vše potřebné pro začínající s touto technologií
>>>>>>>>>>>>>>>>> http://www.lightscribe.ic.cz/ <<<<<<<<<<<<<<<<<<<
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.
- 8ndra
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Marfy píše:Mám tuhle vypalovačku.Pálí potisk samozřejmě jen černobíle.Používám na to program Nero. DVD Light Scribe stojí okolo 30,-kč.Kvalitní potisk uděláš ovšem na 2 až 3 vypálení,což trvá skoro hodinu.Sure Thing moc nepoužívám,Nero se mi zdá jednodušší.
jak to udelam? to kdyz tam strcim to cd/dvd tak se mi ten obrazek nevytiskne kšikmo? (například chci udělat třeba čáru přez celý méium, tak aby mi po 2. vypalení nevzniklo jakési X)
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Po prvním vypálení je obrázek málo výrazný.Větším počtem vypálení se kontrast zvýrazní. Co se týče obrázku,vypaluje to vždy do stejného místa.Pokud se podíváš na diskLight Sc. tak má u středu takové zvláštní značky.To jsou značky,podle kterých najede laser,takže vždy začne na stejném místě. Jen tak mimochodem disk se při potisku musí otočit,protože laser na potisk je z druhé strany než laser na vypalování dat.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Tak tedka už mi je jasné že LighScribe nevypaluje barevně ale nevíte někdo jestli to nejde barevně nějakou jinou technologií???
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
dragonxera: Vítej na Pc-help. Tak snad už jen tiskárna 
Sicco: Lightscribe umí jen černobíle, ale dají se koupit barevná lightscribe média. Pár jich doma mám a vypálený obrázek na nich vypadá docela fajně.

Sicco: Lightscribe umí jen černobíle, ale dají se koupit barevná lightscribe média. Pár jich doma mám a vypálený obrázek na nich vypadá docela fajně.
Nejlepší hra je Excel!
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy prosím pište do fóra. Od toho tu je.
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy prosím pište do fóra. Od toho tu je.
- RudolfM
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jak už tady bylo několikrát řečeno LS umí jen černobíle, pokud chceš barvu tak musíš jít cestou tiskárny, která umí potisk medií a použít k tomu speciální media. Podle mně jsou nejlepší Verbatim.
Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”