SubtitleWorkShop

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

redik25
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

SubtitleWorkShop

Příspěvekod redik25 » 11 čer 2006 20:34

Potřeboval bych poradit s časováním titulků. Provedu synchronizaci, ale uprostřed filmu titulky nesedí. :D

Skype-redik25

Reklama
mikel
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod mikel » 11 čer 2006 21:04

Synchronizací upravíš správný začátek a konec titulků a časování titulků mezi nima se poměrně upraví podle nastaveného začátku a konce. Ale to neznamená, že se ti nastaví přesně, jak potřebuješ.
To co bys chtěl ty je, aby si program vyhledal sám všechny dialogy a přesně podle nich nastavil časování titulků, ale to snad ani žádný program neumí. Aspoň jsem o žádném ještě neslyšel.
Závěr je, že po synchronizaci stejně musíš upravit časování ostatních titulků.
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!

alias75
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod alias75 » 19 čer 2006 12:56

Když jsme u subtitle ,neustále se mě nekorektně zobrazují písmena s diakritikou.Zejmena háčky .Nastaveno mám East Europe.Vůbec mě příjde že úpravy nejsou při zpuštění ani vidět.Když upevuji titulky tak zvětšuji písmo,to mne příjde že nereaguje vůbec a čas je hodně pofiderní.Upravím titulky a dám uložit a je to stejný.Dávam i pozadí a to taky nic.Není nějaký jiný formát????Je problém že jsem ztratil papíry od DVD a nevím co všechno podporuje.Ještě jsem koukal že se vygeneruje po uložení jeden soubor k xxxxx.srt ,xxxxxxx.srt.bak .Nemůže to být jádro věci ???Do DVD načítám jen ten xxx.srt .
Největší životní moudro je,vědět na koho se VYSRAT a před kým POSRAT .

pkj
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod pkj » 20 čer 2006 09:50

redik25

Ještě mě zajímá jestli titulky budou pužity do dvd nebo jen do nějakého toho divxu? Pokud by šli do DVD tak v programu Sony dvd architekt si je můžeš upravit tak aby ti seděli v tu chvíly kdy potřebuješ. Problém je jen takový že nastavení všech titulků může trvat déle než bys čekal.
A případně se dají upravit háčky čárky atd.

mikel
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod mikel » 21 čer 2006 23:13

alias75:
1. problém s diakritikou je zřejmě v tom, že tvůj DVD přehrávač nepodpruje české titulky.
2. zětšení písma nebo změna pozadí se neprojeví v přehrávači, když je nepodporuje. DVD přehrávač zobrazí čistě text
3. soubor s příponou bak se ti genruje, protože máš zapnuté automatické zálohy v nastavení.
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”