Jak převést video z kamery, aby ho přehrávač přehrál?* Vyřešeno

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

Harry28
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Jak převést video z kamery, aby ho přehrávač přehrál?*

Příspěvekod Harry28 » 06 bře 2011 23:05

Zdravím.
Jsem laik a mám problém.
Mám videokameru Panasonic SDR-S7 (jedna asi z nejlevnějších, cca kolem5000kč, kupovaná asi před rokem)
a dvd přehrávač Panasonic-teď nevim přesný typ ale kupovaný taky před rokem a cenově kolem2500kč
na kameře jsem vyčetl, že nahrává v MPEG2 a na dvd přehrávači, že umí DIVX nebo MP4
Když vypálim na dvd něco z té kamery,tak to na pc jde ale na dvd přehrávači nejde. Zkoušel jsem stáhnout z netu nějaký převodník, ale bezúspěšně, mám nějaké dva: ConvertXtoDVD4 a nějký AVI DivX MPEG to DVD Convert, možná s tim neumim pracovat, nebo to nejsou ty správné programy, prosím o radu, příp. odkaz na nějaký jednoduchý převodník, nebo něco takového.
Zaráží mě, že je to od stejné značky a stejně to nejde.
Předem díky.
Jindra
Naposledy upravil(a) Myloš dne 07 bře 2011 23:30, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu „Problém z převodem formátu“. Co je to za zlozvyk nadepisovat vlákna „problém s…“? Je tak těžké namísto pitomého slova „problém“ ten problém nějak popsat?

Reklama
tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Re: Problém z převodem formátu

Příspěvekod tux » 06 bře 2011 23:23

skus Any Video Converter http://www.slunecnice.cz/sw/any-video-converter/ ma primitivni ovladani a je to spolehhlivej program
Just Fucking Google It!

Harry28
nováček
Stav:

Příspěvekod Harry28 » 07 bře 2011 22:14

Tak jsem to zkoušel, je to dobré že je to v češtině:-)) ale stejně mi to furt nejde.
DVDpřehrávač by měl teda umět: divX a MP4, ale když jsem to převáděl na tom převodníku na MP4, tak u ikony výslednýho souboru bylo MPEG4 a divX tenhle převodník asi neumí.
Teď budu mít asi dost blbou otázku.. na originálkách DVD co jsem koukal, tak je: DVD video pal, nebo na jednom je dokonce i DVD video MPEG - a samořejmě tyhle všechy DVDčka jdou na tom přehrávači přehrávat, jak je tedy možný že z kamery- když nahrává v MPEG (je tam teda za tim ještě ta dvojka- MPEG2), tak to nejde? a to DVD video- to je to na převodníku: DVD video film pal? tak proč to nejde..

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 07 bře 2011 22:44

MPEG2 pro přehrávače převádět nemusíš, jen to musíš vypálit standardně, tedy jako DVD-Video - umí například Nero + správná volba v něm.

Harry28
nováček
Stav:

Příspěvekod Harry28 » 07 bře 2011 23:23

no, začínal jsem mít podezření že bude asi problém někde jinde.
Mohl bys mi nějak polopatěji prosím posat jak to udělat? jde to třeba i v ashampoo...? (nero momentálně nemám, kdyžtak bych si ho stáhnul, ale vypadá že v tom ashampoo to pujde asi taky). Je v něm volba: Vypálit video DVD. ale píše to toto:
Vyberte adresář obsahoující video soubory,.. že musí obsahovat nějaký: VOB,IFO,BUP..adresář se často nazývá VIDEO TS..
Ale na kameře když jí propojim s pc, tak tam je složka: SD video (jsou tam ještě další dvě ale prázdný tak předpokládam že nejsou důležitý).
Když otevřu, tak už tam jsou složky PRG001, PRG002... a tak. už jednotlivý záznamy.., když otevřu třeba tu: PRG001, tak jsou tam: MOV001 (ta co se pouští ten nahraný film), pak nějaký s koncovkou .MOI a .PGI...
tak co s tim?

Harry28
nováček
Stav:

Re: Jak převést video z kamery, aby ho přehrávač přehrál?*  Vyřešeno

Příspěvekod Harry28 » 14 bře 2011 10:14

Tak už vyřešeno.
Převedl jsem to na tom Any video convertoru na AVI a funguje to.
Všem díky za rady.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”