Vznikl mi problém s CD/DVD jednotkou, vypalovačkou. Zřejmě došlo k nějaké změně v systému a nemohu přijít na to kde. Dosud fungovalo vše bez nejmenších problémů.
PC mi nastartuje pouze v případě, že v DVD-jednotce (jedno ve které, výsledek je pořád stejný) nezůstal z minule žádný disk. Pokud tam zůstalo vložené CD/DVD, pak systém zamrzne již při bootování. Když potom disk vydělám, tak Windows normálně nastartuji. Když však chci kopírovat CD/DVD, tak se rozběhne čtení disku a běží normálně do nějakých 75%, pak se čtení zpomaluje a po chvíli se zastaví úplně. V tuto chvilku zamrzne celý počítač, nereaguje vůbec na nic a nezbývá než ho „natvrdo“ vypnout a nastartovat znovu.
V BIOSu jsem nic neměnil a při kontroloval jsem správné nastavení bootování 1.Harddisk, 2.CD-ROM, 3. USB. Obě DVD-jednotky (čtečka i vypalovačka) mají aktivní Ultra-DMA a jsou zapojeny na jednom IDE-káblu – čtečka jako Master a vypalovačka jako Slave (obě ATAPI).
Můj systém:
- Windows XP SP2
- AMD Athlon 1MHz
- 512MB RAM
- Nero 6.xx
- problémy jsou pouze se čtením CD/DVD disků
- pokud vypaluji jenom nějaké soubory z pevného disku, funguje vypalovačka úplně normálně
- Zkoušel jsem obě dvě DVD jednotky i ATAPI-řadič odinstalovat a systém znovu nastartovat. Obě jednotky i řadič byly při startu automaticky rozpoznány a znovu správně nainstalovány.
- Zkoušel jsem i jiné programy (Pinnacle, Magix GoyaBurn, ...) - pořád to samý
Nejvíce mě irituje, že dosud fungovalo vše v pohodě a teď aniž bych něco měnil, vznikají tyto problémy. Zkoušel jsem nasadit tools jako Nero Drive Speed – při testování se systém zhroutí (zamrzne => nutný „tvrdý“ restart).
Díky předem za tipy!
Zamrzá mi Windows při manipulaci s CD a DVD
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 8047
-
od zeus