Špatně slyšitelné dialogy při přehrávání DVD
Špatně slyšitelné dialogy při přehrávání DVD
Zde je můj problém a předem děkuji za všechny vaše postřehy. DVD filmy sleduji na svém PC: grafika Radeon x1300, zvuk. karta Creative SB Live 5.1! a bedny Creative Inspire 5300 5.1., přehrávač PowerDVD 7.2 Ultra. Potíž mi způsobuje to, že během sledování filmů musím zesílit hlasitost tak, abych pohodlně slyšel dialogy z centrálního repro. Tím samozřejmě zesílím všechna ostatní repra a když dojde k nějaké explozi během filmu, ví o ní celá ulice a já musím rychle hlasitost snížit. Nejlépe slyším dialogy, pokud nastavím přehrávač na 2 front repra, což mi ale připadá jako hloupé řešení. V přehrávači jsem zkoušel nastavit Quit/normal/noisy prostředí, poslední volba trochu pomohla, ale stále musím mít v ruce ovladač hlasitosti. Bojuji s tím už víc jak 2 roky, ale nikdy jsem nepátral po řešení. Už mi ale došla trpělivost. Poraďte, jedná se o běžnou vlastnost 5+1 zvuku, kdy výbuchy jsou opravdu velmi hlučné, pokud jsou dialogy nastaveny na pohodlně slyšitelnou úroveň? To by znamenalo, že nemohu koukat na filmy po 8. hodině večerní. Nebo se snad dá hlasitost dialogů z cetre repra nějak zvýšit? Děkuji za rady, rád bych dokoukal trilogii Matrix, aniž by mě sousedé začali nenávidět.
Nastavit v orig. mixeru to bohužel nejde, dnes mi jeden známý vysvětloval, že způsob, jak mi to hraje, je v pořádku, zkrátka mé 5+1 hraje "stejně", jako bych byl v kině. To znamená včetně dynamického rozsahu. On měl tu samou potíž u svého stolního dvd přehrávače, taky koukal na filmy s ovladačem v ruce. Ted si koupil nový dvd rekorder, kde již má funkci zesílení dialogů. Něco takového bych evidentně potřeboval...

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Přehrávání hudby v autoradiu přestane po chvíli hrát
od extrem » 07 dub 2025 17:34 » v Vše ostatní (hw) - 0
- 1739
-
od extrem
Zobrazit poslední příspěvek
07 dub 2025 17:34
-
-
-
Problém s DD příkazem, co dělám špatně? Příloha(y)
od drobino » 13 pro 2024 19:21 » v LiNuX a ostatní alternativní OS - 7
- 5908
-
od drobino
Zobrazit poslední příspěvek
22 pro 2024 12:47
-
-
-
PS5 se odmítá připojit k 5GHz síti - hlásí špatné heslo
od Renee » 19 srp 2024 09:13 » v Vše ostatní (inet) - 14
- 7795