NERO 7 - Kontrola dat se nezdařila

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

user_jj
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

NERO 7 - Kontrola dat se nezdařila

Příspěvekod user_jj » 19 črc 2007 20:28

Znenadání se mi nedaří korektně vypálit datové DVD-R. Vypálení jako takové proběhne, ale kontrola dat se nezdaří. Zobrazí se hláška "Sektor XXXXX má jiný obsah než zdrojový disk". Vypaluji na šestnáctirychlostní disky DVD-R Verbatim, a to osminásobnou rychlostí. Vypalovačka GSA-4167B, program Nero 7 Premium. Po přečtení různých diskuzí na tomto fóru jsem přes Total Commandera porovnával vypálené soubory se zdrojovými, abych vyloučil případné chybné čtení mechaniky, ale při porovnání obsahu byly opravdu nalezeny rozdíly... Dokážete někdo poradit?
Pro úplnost dodávám, že jsem zkoušel vypálit přes Nero i obraz na externí HDD, ale překvapilo mě, že se vytvořily dva soubory. Jeden s příponou *.nrg a druhý s příponou *.nrg.001.
Problém tedy zřejmě nebude s vypalovačkou, ale buď s Nerem nebo někde na desce, s procesorem apod.?
Naposledy upravil(a) user_jj dne 29 črc 2007 11:03, celkem upraveno 1 x.

Reklama
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 19 črc 2007 23:26

Máš 80 žilový kabel?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

user_jj
nováček
Stav:

Příspěvekod user_jj » 20 črc 2007 16:11

Mám. To může být příčina? PC mám asi dva roky a tento problém se mi projevil cca před 14 dny. Zničil jsem už více jak 20 nosičů...

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 20 črc 2007 22:32

Jaký máš operační systém, jestliže WinXP,máš instalovaný SP2? Pravděpodobně se snažíš pracovat se souborem větším než 4GB a to systém s FAT32 nezvládá, jedině jej konvertovat na NTFS.
Naposledy upravil(a) Pic dne 20 črc 2007 22:58, celkem upraveno 1 x.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

crabman
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod crabman » 20 črc 2007 22:37

v pripade ze je to stara mechanika alebo je pocitac v prasnej miestnosti skus ju precistit cistiacim cd, najlepsie vlhcenym - napr tymto Čistící DVD Kit
ASRock 775Dual-VSTA | Intel Pentium D 2.67 GHz | 1024 MB DDR2 667 MHz
GeForce 6600 128 MB | Sound Blaster Audigy SE | MS Windows XP SP2

Sender
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Sender » 20 črc 2007 23:05

Zkus je pálit jako DVD-ROM (UDF)

guest

Příspěvekod guest » 21 črc 2007 07:58

1) Nero 7 není dobrý, lepší je nějaká 6. verze
2) Kontrola dat není směrodatná

Zpočátku jsem ji používal a zbytečně jsem vyhazoval disky. Teď ji mám zakázanou a žádný problém. Pokud se kontrola dat nepodaří, tak zpravidla na tom disku žádná chyba není znát. Možná to někde při muzice, nebo filmu "přeskočí", ale nezaznamenal jsem to.
Vysvětluju si to tím (možná špatně), že ten disk se při zápisu dost hřeje a tudíž deformuje. Pak při kontrole dat může být malinko odlišný úhel laseru a klidně mu může nějaký bit či byte uniknout.

user_jj
nováček
Stav:

Příspěvekod user_jj » 21 črc 2007 09:19

Mám XP, SP2 se všemi posledními záplatami. Pálím soubory, jejichž velikost ne vždy přesahuje 4 GB (naposledy jsem neúspěšně pálil DVD, kdy celková kapacita dat byla něco málo přes 2 GB). Kontrolu dat bych až tak nepodceňoval, přece jen má nějaký význam, i když o Neru jako takovém vím také své. Mechaniku jsem zkoušel čistit čisticím DVD (má na sobě asi na šesti místech takové malé kartáčky), ale stále nic. Tak fakt nevím...

guest

Příspěvekod guest » 21 črc 2007 09:40

S Nerem nemám žádný problém a pálím cca 3 filmy stažené z TV a upravené v Pinnacle a Neru Vision týdně. Tyhle čisticí kity jsou k ničemu. Já sedím u PC cca 20 hodin denně a u toho hulim jak fabrika, takže za pár dní i ty diody v palírně jsou žlutý od dechtu. Pokud máš dojem, že to je špinavý, pak to rozdělej a tu diodu vyčisti nějakým lihem. Nepoužívej líh z lékárny - od té doby co zjistili, že to chlastám tam přidávají benzín a ten by tu diodu možná naleptal. Ale můžeš třeba použít ten přípravek co je u těch čistících CD. Jinak velmi opatrně, mechanicky je to dost citlivý, ale pokud nejsi vyložený kopyto pak to není problém vyčistit. S rozděláním cache a zprovozněním cca 15 minut a ty výsledky jsou opravdu znatelný. Pokud jde o kontrolu dat, tak to není o nějakém podceňování, ale o tom, jestli se při kontrole na tu stopu nedostane to smítko prachu, nebo chlup z kočky, nebo to opravdu není trochu zdeformované. Kdysi jsem u Sharpa MZ-821 měl jen magnetofonové kazety a tam Check sum error (snad to píšu správně), chyba v součtu dat byl častý a závažný problém. Záleželo mj. i na tom, jak sedí páska na hlavě atd. Stačilo kazetu vyndat, přetočit a bylo to O.K.

user_jj
nováček
Stav:

Příspěvekod user_jj » 29 črc 2007 11:01

Veškeré rady doposud nezabraly, a tak jsem se rozhodl vyměnit vypalovačku. Problém stejný - kontrola dat se nezdařila. Vrátil jsem původní mechaniku a vyměnil datový kabel. Problém přetrvává - kontrola dat se nezdařila. Teď už to vidím jen na problém s deskou, případně na vadnou sérii médií Verbatim, čemuž moc nevěřím. Máte jiný tip?

guest

Příspěvekod guest » 29 črc 2007 13:57

No, zkusil bych jiný Nero a vsadím boty, že to bude O.K. Osvědčilo se mi (mám ho 3 roky) tohle:
http://www.cdr.cz/?software
Nero - Burning Rom 6.6.0.16 (34,2 MB). Oficiální čeština (1,2MB).
Zkus to, nic za to nedáš, ale tu sedmičku musíš odinstalovat a projrt registry.

lara
nováček
Stav:

Re: NERO 7 - Kontrola dat se nezdařila

Příspěvekod lara » 03 kvě 2008 21:10

ahoj, řeším stejný problém s kontrolou dat v Neru 6, dopadlo to tvé trápení tenkrát nějak? je to už dlouho, ale snad to má jiné řešení než přeinstalace WIN???

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”