Vypalování se nezdařilo (vyřešeno) Vyřešeno

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

mechaniček
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Vypalování se nezdařilo (vyřešeno)  Vyřešeno

Příspěvekod mechaniček » 29 črc 2007 20:26

Zdravím. Mám následující problém. Při vypalování dvd nebo cd dochází k častému selhání (vypalování se nezdařilo) Používám různé značky dvd ale tak z 10 kusů selže čtvrtina. Operační systém Windows XP, vypalovací program Nero 6, vypalovačka Philips DVD 8801. Měnil jsem rychlosti vypalování, čistil vypalovačku. ALE pokud použiji přepisovatelný disc RW vypalování nikdy neselže. Příklad chci zkopírovat dvd, dám čistý disc po chvíly vypalování selže. Tak vložím RW disc vše O.K. Chci s toho RW discu zkopírovat na normální dvd tak to vypalování opět v 25% selže. Jsem s toho už blázen. Děkuji za případné rady. :-(

//toto patří spíše do sekce Vypalování CDs, DVDs
takže přesunuji tam
//Baron Prášil

Reklama
zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 29 črc 2007 20:34

skus vyměnit mechaniku pokud problém bude přtrvávat dál budem řešit
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 29 črc 2007 20:42

To je vcelku běžný problém, který většinou nesouvisí ani s vypalovačkou, ani s médiem. I když ta DVD pokud se dobře nevyberou /a otázkou je jak vybrat ta dobrá/ pak je tam aspoň u mne 30-ti %-ní poruchovost. Jak to kopíruješ? Pokud to máš na DVD-RW, pak to zkopíruj do PC jako Image. Pak to Image můžeš pálit nejspíš bez problémů. Bude to.nrg /tuším/.
Ten Image soubor je dle mne důležitý z jednoho důvodu: Nehádají se mechaniky - tím myslím, pokud se kopíruje z jedné mechaniky na druhou.

Sicco
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Sicco » 29 črc 2007 20:45

zkus nahrát nový firmware :idea:

guest

Příspěvekod guest » 29 črc 2007 20:56

Já tomu trochu nerozumím. Ono se pořád tuninguje, náhrává firmware - proč? Mě to funguje relativně bez problémů a když se nějaké vyskytnou, tak se řeší. Nemyslím si, že nejlepší způsob jak všechno zrychlit, či opravit je nějaký tuning nebo firmware. Ale asi je to věc doby a názoru. :shock:

//souhlas
//Karlos

Sicco
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Sicco » 29 črc 2007 21:03

tady nejde o tuning ale pokud ma hold starší firmware tato nezvlada vypalat dnešní média.Trřba tento problém jsem měl,když sony přešel na jinou technoligii výrovy DVD a taky to zpravil new firware tak proto to z vlastní zkušenosti doporučuji.Jinak mechaniky se dnes pohybuji okolo 1 000 Kč takže nic hrozného.Já mám LG a sem spokojen :smile:

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 29 črc 2007 21:12

Nekopírovat z DVD mechaniky na druhou mechaniku, nejdříve na hard. Kupovat Verbatim média.

mechaniček
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod mechaniček » 29 črc 2007 22:11

Přátelé děkuji za nápady a rady. Abych to upřesnil, mám jen jednu mechaniku, dělám to klasicky jako dítě :smile: Otevřu Nero expres, kopírovat, vložím disk s daty, kopíruje se,vše ok, vyjede mechanika, vložte prázdný disk-vložím, probíhá zápis a po pár minutách(většinou v první čtvtině zápisu) hlášení viz titulek, konec šmitec. Používám všechny osvědčené značky cd a dvd ale problém se stále stupňuje. Je jedno jestli kopíruji disk, nebo vypaluji stažená data s internetu,fotografie atd. Vůbec nejhůře se to projevuje u programů, jako konverze videa,digitalizace s videokamery, kde tyto programy po skončení převodu(pokud vložím disk) automaticky vypálí převedené soubory. Zde je selhání tak 75%! Nevím zda tohle není zase jiný problém. Stručně řečeno pokud nevložím kompilaci RW je to na houby :-( Začnu tou výměnou vypalovačky (počty zničených nosičů již určitě přesáhly pořizovací cenu) a ozvu se :lama:

guest

Příspěvekod guest » 30 črc 2007 02:46

Dobře. :smile: Začal bych přeinstalováním vypal. prgr.. Vypalovačka to není, ani to není firmware (to neznamená, že změna nepomůže - chová se tžo někdy záhadně).
1) Odinstalovat Nero
2) Vyčistit
3) Nainstalovat Nero
4) Vypalovat to jako Image

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 30 črc 2007 06:54

Ještě zde nepadla důležitá otázka. Jaká konkrétní média používáš? A druhá. Jakou pálíš rychlostí? Pokud kupuješ média u pokladny v supermarketu a pálíš to do nich maximální rychlostí (bo doba je již taková), pak se nediv. Kupuj kvaliní média (na http://www.cdr.cz jsou jejich recenze) a i do těch kvalitních to dávej hezky pomalu, vždyť není kam spěchat... :wink:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

guest

Příspěvekod guest » 30 črc 2007 10:13

Karlosi, příspěvek relativně zbytečný, ale možná trochu užitečný. /MůJ/ To co jsi napsal je sice pravda, ale
on je vcelku problém poznat co je O.K. a co ne. Musel bys koupit 1-2 a otestovat. Tady ale píšu o tom našem maloměstě, kde těch prodejců /markety nepočitám/ je asi 6 a každý se předhání jak by získal zákazníka, je opravdu téžký poznat co je originál a co ne. Zatím jsem nenašel žádnej soft, kterej by to uměl. Mám tu několik záloh na Verbatimkách a nemůžu to z toho vydolovat. Řekl bych, že obecně kupujeme to, co máme po ruce. Pro kvalitní CD - DVD bychom museli pár set km popojet a ještě by to nebylo jistý. :-(

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 30 črc 2007 16:19

Já vím, jak je těžké dobrá média sehnat. Od nás je nejbližší obchodník přes dvacet kiláků. Naštěstí mám kliku, že mi brácha občas koupí balík médií těch pár set kiláků od nás k narozeninám, nebo vánocům. Většinou kupuji také jen to, co je. Striktně si dávám bacha, aby média nebyla vyráběná v Číně, nebo Indii a pokud to na obalu není napsáno, pak vycházím z předpokladu, že jsou z Číny. Každopádně však pálím na tu nejnižší rychlost, kterou mi nero nabídne (vzhledem k věku, již tolik nesouložím, takže mám dost času :wink: ).
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”