Bič boží - Mimikry.

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

Laser
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Bič boží - Mimikry.

Příspěvekod Laser » 14 zář 2013 09:45

Mám zde jednu dlouhodobě neřešenou záhadu. Nevím, a v mém okolí to taky nikdo neví, kdo nebo která skupina nahrála oficiálně skladbu Bič Boží, která se objevila v 29. díle 30 případů majora Zemana. Že ji napsal Liška, to ví každý, ale Kdo ji nahrál ve studiu?
Tipoval bych to na C. & K Vocal, ale nikdo mi to nepotvrdil ani nevyvrátil.
Je zde někdo, kdo to přesně ví? Dá se to najít v nějakém starším časopisu? Třeba Melodii nebo Gramorevue z osmdesátých let? Případně na internetu?
[YouTube]http://www.youtube.com/watch?v=oVN6x_ey1z0[/YouTube]

Reklama
Hoff
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Re: Bič boží - Mimikry.

Příspěvekod Hoff » 14 zář 2013 09:57

Námět: Jiří Sequens, hudba: Zdeněk Liška, slova a realizace: František Belfín a FISYO se sborem.

http://bloguje.czechtek.net/571647-skup ... zemana.php

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 14 zář 2013 12:19

Puvodnimi pachateli jsou Plastic People of Universe, ale reziser Sequens do textu zasahoval a zpival to skutecne Labus :D
Mrkni i do diskuze: http://david.blog.idnes.cz/c/174027/Bic ... hudby.html
Kdysi jsem to dokonce slysel v nejake rozhlasove hitparade!
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

Hoff
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Hoff » 14 zář 2013 12:51

Plastici v žádném případě nejsou autory skladby Bič boží.

Laser
nováček
Stav:

Příspěvekod Laser » 14 zář 2013 13:03

To je všechno krásné, ale nedozvěděl jsem se odpověď. Připadá mi to, že tady odpovídají sami politici. Já se ptám, kteří muzikanti skladbu nahráli ve studiu a lidi zde posílají odkazy na text a na autora. To ví každý, že autorem skladby je Liška. Ale kdo skladbu nahrál????? Byl to C. & K. Vocal?

--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Zář 2013 13:06) ---

faraon píše:Puvodnimi pachateli jsou Plastic People of Universe, ale reziser Sequens do textu zasahoval a zpival to skutecne Labus :D
Mrkni i do diskuze: http://david.blog.idnes.cz/c/174027/Bic ... hudby.html
Kdysi jsem to dokonce slysel v nejake rozhlasove hitparade!

Plastic People of The Universe nemá s tímto songem nic společného.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 16 zář 2013 07:35

Máš alespoň minimální ponětí o tom, jakým způsobem probíhá nahrávání ve studiu? Nutně nemusí probíhat tak, že přijde zavedená kapela a song nahraje. Zvláště u filmové, nebo v tomto případě seriálové hudby si hudební režisér vybere vhodné interprety a s nimi skladbu nahraje. Pod pojmem vhodné, je dobré rozumnět dostatečně profesionální, aby svůj part zvládli na co nejméně pokusů a nechtěli za to moc peněz. V době, kdy uvedený song vznikal se na podobných projektech nemálo podíleli muzikanti, kteří měli od komunistů vyslovený zákaz hraní a tak se živili takto anonymně. Odpověď na tvou otázku je tedy zodpovědítelná nejspíš jen panem Belfínem, nebo pracovníky studia. kde se nahrávalo. Samotní muzikanti se dnes k těmto aktivitám moc nehlásí, protože se za ně většinou stydí. Komunita na tomto fóru je znalá neuvěřitelných věcí, ale v tomto případě by bylo asi vhodnější se otázat jinde. Momentálně mě napadá jediné fórum spojené s muzikou, www.zvukarina.cz
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”