Ahoj,
už po přečtení titulku mě určitě ukamenujete, ale prosím přečtěte si to až do konce. Mám problém skrze obrazu, který posílám přes HDMI jednak z NTB a jednak z XboX 360.
Začnu obraz z PC do TV. Mám NTB Hp Probook 4530s a TV LG 42LN570S. Četl jsem už mnoho rad a všechny udělal:
- pohrál si s nastavením frekvence (pustil jsem film HD z youtube 1080p) a zkoušel frekvence 23Hz, 24Hz, 25Hz, 30Hz.... až po 60Hz..
- zkoušel jsem i jiné rozlišení 1920 x 1080, 1366 x 768 apod....
- vypl jsem na Tv všechny možnosti vyhlazení obrazu apod.
- zkoušl jsem dát TV jen jako projektor, rozšířený obraz (zkrátka všechny verze)
- vyzkoušen i jiný HDMi kabel.
--- obraz stále seká, nedaří se mi to vyladit. Pokud by měl někdo typ případně přesné nastavení budu rád za radu.
Obraz z XboX do TV:
- tady se mi obraz občas trošku mírně seká. U rodičů jsem měl TV Samsung a tam mi Xbox běžel plynule, ale na mé LG to občas škubne.
- v Xboxu v nastavení systému jsou různé funkce obrazu a je tam nějaké rozlišení, potom je tam 1080i, 1080p apod.
- vyzkoušen i jiný HDMi kabel.
--- Chtěl bych poprosit, zda by mi někdo poradil jak tohle vyladit, jednak PC a jednak XBOX ---
Já jsem snad vyzkoušel vše, co se píše na všech fórech co mi google našel a jsem bezradný. Děkuji moc za každou radu.
Obraz skrze HDMI sekaný
Re: Obraz skrze HDMI sekaný
Ahoj.Zkusil bych aktualizaci firmware té TV.
Re: Obraz skrze HDMI sekaný
Vic hlav vic rad
Udelal jsem aktualizaci, nastavil frekvenci 25Hz a dal TV pouze jen jako hlavni monitor a vse bezi plynule a hladce.
Takze asi fakt pomohla aktualizace, jsem zase chytrejsi. Ted s malym koukame na pohadky a bezva. Dekuju za pomoc a muze se tema zavrit.

Udelal jsem aktualizaci, nastavil frekvenci 25Hz a dal TV pouze jen jako hlavni monitor a vse bezi plynule a hladce.
Takze asi fakt pomohla aktualizace, jsem zase chytrejsi. Ted s malym koukame na pohadky a bezva. Dekuju za pomoc a muze se tema zavrit.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 15
- 9201
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
27 bře 2025 13:08