Jak na videosoubory s kamery???

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 07 čer 2007 12:13

Pokud nejsi vázán formátem výstupního souboru je to sranda Obrázky z kamery uládáš do MPEG2 ve vyšším rozlišení než bude konečný výstup. V PC pak tohle načteš do střihacího programu a uložíš již jako DVD.

Například pro záznam z TV se doporučuje výkonný PC s procecorem nad 3GHz a hodně velký HD ukládá se za pomoci některého z bezstátových kodeků např HUFIUF (komprese 1/3) pak se s tím dá krásně pracovat.

V kamerách se moc neviznám ale kdybys mořná našel něco k čemu se dá připojit dostatečně velký externí HD z notebuku a zvládlo to bezstrátové ukládání budeš jako náročný video fajnšmekr zřejmě dostatečně spokojen

Při výběru kamery tedy doporučuji volit kompromis mezi cenou a schopností zaznamenat co největší objem dat z jednoho záběru při zpracování se nikdy nevyhneš zhoršení kvality.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Reklama
jiribori
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jiribori » 09 čer 2007 10:19

amaroun píše:Kamera je tchána já jsem si raději vyhlídnul kameru s pevným diskem, neboť tohle zpracování je dost složité, nebo je jednoduché a jen o tom nevím.

Máš pravdu - kamera s pevným diskem je opravdu něco neskutečnýho - stačí pár kliků myší a film je hotov podle tvých představ :wink: :wink: :wink:

amaroun
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod amaroun » 10 čer 2007 18:21

BROZA píše:No asi by to měl zvládnout ifoedit bez jakékoliv rekomprese.

Zkusil jsem ho, podařilo se mi udělat po přejmenování všech VOB souborů,ale výsledné soubory se po vypálení na disk chovají podivně.Celý film se přehrává na přeskáčku.Náhodou nějaký návod, jak to korektně udělat by nebyl?

BROZA
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod BROZA » 10 čer 2007 20:36

Návod by byl,jen musíš počkat něž najdu kde.Zkus zatím tohle
Naposledy upravil(a) BROZA dne 18 čer 2007 08:33, celkem upraveno 2 x.

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Re: Jak na videosoubory s kamery???

Příspěvekod jarod72pm » 10 čer 2007 21:08

amaroun píše:Mám nahrány videosoubory s kamery na třech kusech 8 cm DVD 1,4 Gb.Nechci je stříhat jen je chci dát za sebe na jednu klasickou placku.Všechny soubory jsou na třech malých plackých z totožným názvem VTS_ 01_1.VOB a 01_2.VOB.Jde nějak jen změnit názvy, aby se daly dát za sebe a DVD bylo spustitelné ve stolním přehrávači a měli tedy jen jedny společné spouštěcí soubory?Je na to nějaký program?Díky za radu.

soubory měníš na VTS_01_1.VOB,VTS_01_2.VOB,VTS_01_3.VOB,VTS_01_4.VOB a tak dále měníš poslední čislici pouze pak to dáš předělat ve WinDVD Creator nebo DVD shrink nebo DVD Fab platinum jako jedno Divko
a je to :wink:
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 10 čer 2007 23:10

Nebo taky zkusit:http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?t=5425
Avi spojit ve VirtualDub
Dvd z Avi v ConvertXtoDvd

BROZA
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod BROZA » 11 čer 2007 06:02

richchie píše:Nebo taky zkusit:http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?t=5425
Avi spojit ve VirtualDub

On ale nemá AVI.Potřebuje spojit VOB. :lol:

A dělat z vob avi které spojií a potom to zas konvertovat na DVD což jsou opět vob je nesmysl.

amaroun
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod amaroun » 13 čer 2007 11:46

richchie píše:Nebo taky zkusit:http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?t=5425
Avi spojit ve VirtualDub

Jak rika Broza ja nemam AVI ale VOB a ve vysledku nechci mit zadnou kompresi.Umim to nahazet do Ulead Video Studio, nebo Pinacle, ale vysledek je vzdy mirna komprese dat.

amaroun
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod amaroun » 13 čer 2007 11:48

jarod72pm píše:
amaroun píše:Mám nahrány videosoubory s kamery na třech kusech 8 cm DVD 1,4 Gb.Nechci je stříhat jen je chci dát za sebe na jednu klasickou placku.Všechny soubory jsou na třech malých plackých z totožným názvem VTS_ 01_1.VOB a 01_2.VOB.Jde nějak jen změnit názvy, aby se daly dát za sebe a DVD bylo spustitelné ve stolním přehrávači a měli tedy jen jedny společné spouštěcí soubory?Je na to nějaký program?Díky za radu.

soubory měníš na VTS_01_1.VOB,VTS_01_2.VOB,VTS_01_3.VOB,VTS_01_4.VOB a tak dále měníš poslední čislici pouze pak to dáš předělat ve WinDVD Creator nebo DVD shrink nebo DVD Fab platinum jako jedno Divko

Zkusím se do toho o vikendu pustit, take me to napadlo, ale pokud tam bude zase komprese, tak je to spatne.Ja kompresi nepotrebuji pouzit, vse se mi vejde na jednu placku 4,7 Gb.

amaroun
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod amaroun » 13 čer 2007 11:49

BROZA píše:Návod by byl,jen musíš počkat něž najdu kde.Zkus zatím tohle http://www.google.cz/search?as_q=n%C3%A ... itesearch=

Vím ty návody jsem prolezl vsechny a presne jsem to udela, tak jak to popisuji, ale vysledek je takový jak jsem psal,jednotlive kapitoly ve vaslednem filmu jsou prapodivne zpreházené.

amaroun
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod amaroun » 17 čer 2007 14:15

jarod72pm píše:

Tak jsem to vyzkoušel a nejde to, protože FAB PLATINUM a SHRINK si načtou jen kompletní divko a pokud do složky, kam si divko zkopíruješ přidáš další soubory s dalšími číslicemi01_3,01_4 atd. vždy se ti načtou jen ty soubory ke kterým jsou BUP a IFO soubory.

BROZA
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod BROZA » 17 čer 2007 15:08

Tak to zkus ještě pomocí Vobedit a ve spolupráci s Ifoeditem to musí jít.všechny voby ve vobeditu otevři,demuxni je all audio i video tracky ono ti to oddělí zvuk a obraz a potom to v ifoeditu spojíš dohromady.Dáš vytvořit nové DVD načteš tam to co ti uložil vobedit,tuším to má příponu m2v a asi mp3.
Nebo můžeš zkusit MPEG video Wizard.Ten je supr.No jasně udělej to v něm.On ti dokáže spojit bez rekomprese.Akorát není free,ale zkušební verze je asi na 20 dní a pak není problém ho na netu sehnat

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”