Titulky do filmů

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Titulky do filmů

Příspěvekod X » 14 srp 2009 19:09

Před pár lety nešlo vůbec sehnat filmy s českým dabingem a každý se rozplýval, jak je to v angličtině boží. Dokonce většina DVD-Video byla s českými titulky a v kinech hodně titulkových filmů (myslím, že i dnes). To spíš v kině nebylo, aby nebyli česky dabované. A protože já jsem japonifil a mám rád japonštinu v japonských filmech, přijde mi případné, že anglofilové rádi anglický dabing, dokonce tehdy neskrývané dávali najevo, že obdivujou vše americké a že by se tam rády přestěhovali.

Americký ninja 1, 2 a 4 (protože je s Dudikoffem) (Americký ninja 3 a 5 už méně) jsou mé oblíbené akční ninjovské filmy. Neříkám, že nemají nesmyslný příběh, motiv, vše na jedno brdo. Ale je to pro mě prostě akční ninjovská podívaná, kde nepřemýšlím nad dějem, jen se odreagovávám. Nejspíš většina lidí ani neví nic o skutečných ninjech, podle čeho to bylo natočené, jistě, je to trochu v lesčem nadnesené, ale nelze popřít, že ninjové už před staletími chodili po vodě, stropech, měli neslyšný jazyk a podobné finty. Je to pro mě podobná sorta filmů pro odreagování jako Rambo, Predátor, Commando, Conan, Terminátor, Robocop, ...

Jestli chce někdo smysluplný příběh o ninjech, ať si přečte knihu: Eric Van Lustbader: Nindža. Velmi silný příběh, kde je i láska a zrada, dokonce i tak trochu erotika. Volné pokraračování od stejného autora: Miko (čarodějnice). Nevím, jestli mám pro navnadění vyzradit trochu děj.

Zhruba: expertovi na bojová umění jsou postupně zabíjeni jeho nejbližší přátelé (nejkrutějšími způsoby). Pak se dozvíme, že za vším stojí jeho nevlastní bratr z Japonska. On je američan, ale byl nalezenec, sirotek v Japonsku, ujal se ho japonec a se svým vlastním synem ho vycvičil ninjou. Tento syn ho ale začal nenávidět, protože jeho vlastní otec ho měl radši než jeho, vlastního syna, kterého prohlédl, že je krutý. Navíc ho podle názoru vlastního syna neměl učit, jako nejaponce ninjicu. Sirotek po neštastné lásce, když mu jeho přítelkyně utekla s nevlastním japonským bratrem, opouští Japonsko a utíká do USA. Nakonec se s ním střetne v boji na život a na smrt, když chrání před ním jistého bohatého průmyslníka. Jeho nevlastní bratr mu prozradí, aby ho před bojem zlomil, že ta jeho přítelkyně za ním neutekla, ale on jí nasilím donutil, ale nakonec se sama zabila, proto ho nenávidí a chce ho zabít.

Úryvek:

Obrázek

Reklama

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”