Do 8 GB paměti se vejde jen 2 GB

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Do 8 Gb paměti se vejde jen 2 Gb

Příspěvekod Myloš » 09 led 2011 01:12

Marfy píše:Limit 2GB platí pouze u FAT 16. FAT 32 má limit 4GB.Jinak film na DVD má proto většinou čtyři 1GB části,takže to bys tam uložit měl.Otázka,je jestli to umí přehrát ten přehrávač MP4.
FAT16 to nebude, protože ta měla omezení 2GB nejen na soubor, ale na velikost celé partition, neboli >2GB partition FAT16 nemůže existovat. Leda snad s 64bitovými clustery, ale to je pořád max. 4GB partišna, neboli má-li přehrávač 8 GB, nemůže být FAT16.
Jinak máš pravdu, že na FAT32, která to bude nejspíš, nenacpeš soubor nad 4 GB, tzn. že problém s 2GB soubory bude v něčem jiném. V čem? to netuším.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

kubicek326:
Když ten přehrávač připojíš do počítače a přes „tento počítač“ se pravým myšítkem podíváš na jeho vlastnosti, jako systém souborů ti to ukazuje co? FAT32?
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Reklama
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 09 led 2011 02:22

kubicek326 píše:Pro X "Super Master Level 10"
Tak ti tedy mockrát děkuji za opravdu přínosné "rady" !!!!!!!

Když několik lidí napíše, že to nejde kvůli filesystému a uživatel přesto znovu žádá, jestli jde nějak filesystém obejít a přitom vůbec nepochopí, co jsme mu předtím psali a znovu to opakuje (nejde v tomto případě o omezení celkové velikosti, ale velikosti na 1 soubor) ... navíc se ani nenamáhá, aby se kouknul třeba na Wikipedii, co je to ten filesystém + plete si (je mu šumafuk) b a B ... tak je docela vidět, co je zač :D

Jestli to převedu na úroveň, co pochopíš (tedy nepočítačový svět), tak je to jako:
1. jak vjedu do tunelu, když mám širší auto než tunel?
2. tam prostě nevjedeš!
3. jak vjedu do toho tunelu nebo jak to udělám, abych do něj vjel, můžu tu šířku nějak obejít?

Četl jsi aspoň jednou manuál k přístroji, co vůbec umí?

Co si vzpomínám, tak jsem taky kdysi na Win (FAT32, XP, možná i 98 (SE)) narazil na 2 GB, ale přitom když jsem něco stáhl, tak to mohlo jít až do 4 GB.

kubicek326
Level 2
Level 2
Stav:

Re: Do 8 GB paměti se vejde jen 2 GB

Příspěvekod kubicek326 » 09 led 2011 12:23

Pro X
Svým druhým dotazem jsem reagoval na odpověď Marfyho.
MP4 jsem kupoval na Aukru už použitý, tudíž bez manuálu. Číst umím, pokud tě zajímá toto.
Já si totiž myslel, že na PC Helpu poradí i lidem, kteří se v "počítačovém světě" zrovna neorientují.
Takže promiň, že jsem si takového "mistra" jako jsi ty vůbec dovolil obtěžovat svými dotazy.
Všem ostatním děkuji za rady a přeji hezký den.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 09 led 2011 17:35

Tázající by měl aspoň trochu projevit snahu pochopit rady a nemlet si stále svou ... určitě zrovna já bych ti schválně nepsal, že to nejde, když by to šlo :D Jestli jste se takhle naučili chovat ve škole, kde učitelé rezignovali, tak v životě tvrdě narazíš ... a pak se budeš divit, až dostaneš přes ústa.

kubicek326 píše:Pokud mají některé MP4 omezení tak tím je záhada vyřešena.
Díky všem za rady!

Ale stejně koukám, že na tebe plýtvat radami je zbytečné, protože potřetí si opakuješ svou. Omezený nejsi přehrávačem, ale filesystémem, který přehrávač používá (a možná by šel i změnit)! Navíc tam videí nahraješ kolik chceš, ale nesmíš tam rvát žádný s větší velikostí než 2 GB! Ale myslím, že tobě něco vysvětlovat je zbytečné ...

kubicek326
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod kubicek326 » 09 led 2011 20:54

Takže ty arogantní "mistře", teď polopaticky. Já jsem pochopil, že neuložím 1 soubor větší než 2 GB, ale moje soubory mají 350 MB, takže podle tebe jich tam narvu kolik chci, viz tvůj poslední příspěvek. Oprav mě, jestli jsem to se svým slabým intelektem špatně pochopil. Ale nenarvu, což by podle mých příspěvků měl člověk tvého rozhledu pochopit. Toť celý problém. A soudit člověka podle 2 příspěvků...., je mi tě docela líto.

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Owner » 09 led 2011 21:03

kubicek326 píše:MP4 podporuje formát AVI 320x240, takže 1 film má zhruba 350 MB. Uložím třeba 5 filmů, ale jakmile ukládám šestý a překročím 2 GB tak už to nejde. Dá se to nějak upravit?

Toto jednoznačně naznačuje, že jde o 2GB paměť upravenou tak, aby se tvářila jako 16.
Čína je Čína.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

kubicek326
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod kubicek326 » 09 led 2011 21:18

Čína je Čína :lol:
Ano, je to možné. Ale ve vlastnostech MP4 je paměť 8 GB, muziky a třeba fotek tam dostanu opravdu 8 GB, zkoušel jsem to. Jen filmů ne. :evil:
Myslel jsem si, že třeba někde dělám nějakou chybu. Asi to vyřeší dokoupení paměťovky.
Ještě jednou díky za rady.

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Owner » 09 led 2011 21:22

Pokud tam dostaneš muziky a fotek opravdu 8GB, tak má pravdu X a jde o vlastnost filesystemu.
Toto opravdu jde vyřešit snad jedině nějakým hackem.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 09 led 2011 21:43

kubicek326 píše:File format error

Tak tam pak rve nepodporovaný formát. Vždyť už několikrát ukázal, co je to za "experta" ... a tím formát nemyslím avi, to je jen konterner a x*y je rozlišení.

kubicek326
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod kubicek326 » 09 led 2011 22:17

Hele "X", nechme toho, nemám chuť ani náladu si s tebou vyměňovat názory. Za experta jsi tu ty. A pokud je tvá nervová soustava labilní, napočítej do 10, než opět napíšeš nějakou perlu. A vysvětli mě, podle tebe naprostému blbečkovi, jak je tedy možné, že mám všechny filmy ve stejném formátu, mají 350 MB a nahraji jich 5, šestý už ne. Pokud ten pátý, už nahraný vymažu, tak ten původně šestý co nahrát nešel v pohodě nahraji taky, ale už nenahraji ten co jsem vymazal a předtím nahrát šel.
Doufám, že jsem to napsal pochopitelně, u tebe člověk nikdy neví!

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 09 led 2011 22:23

Tak pak je to opravdu hlídaný z firmware, aby tam nešlo nahrát víc jak 2 GB videa celkem a změnit by to šlo jen změnou firmware. Ale pro jistotu vem ještě jiný videa, co jsi tam vůbec nenahrával a zkus to ještě jednou, přesáhnout 2 GB ... budeš mít jistotu, že kdesi v manuálu, který nemáš stojí: pouze do 2 GB videosouborů.

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 09 led 2011 22:29

kubicek326:
A nahráváš to jakým programem? Jako soubory (pomocí Průzkůmníka nebo TotalCommandera), nebo jako média pomocí například MediaPlayeru nebo nějaké speciální aplikace?
Bo v prvním případě by mohlo jít o omezení filesystému, což se mi ale na základě výše uvedeného moc nezdá (jen tak mimochodem – už jsem se ptal – Když ten přehrávač připojíš do počítače a přes „tento počítač“ se pravým myšítkem podíváš na jeho vlastnosti, jako systém souborů ti to ukazuje co? FAT32? a jaká je vidět kapacita?)
a v druhém případě bys mohl mít oddělené oblasti pro jednotlivé typy médií jako je audio/video/obrázky a přístroj ti nedovolí obsadit všechno místo jedním typem obsahu.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Vejde se grafická karta
    od lukator » 12 led 2025 11:21 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5
    3162
    od lukator Zobrazit poslední příspěvek
    12 led 2025 19:25
  • Výběr desky a pamětí