Nepálí dvd-rw

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

taita
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Nepálí dvd-rw

Příspěvekod taita » 05 led 2007 11:42

Mam novou vypalovačku LG gsa 22, čte vše ale palí jen cd a dvd-r, dvd-rw nepali, nenaformatuje je / formatting failed/, zkoušel jsem nero, alcohol, verbatim i sony. Vypalovačka je poměrně krátce na trhu, firmware neexistuje na str. výrobce ani nikde jinde. Je v nové sestěvě zakoupené minulý měsíc, je nějaká jiná cesta než reklamace? Díky za odpoved.

Reklama
(CZ)Tomidlo
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod (CZ)Tomidlo » 05 led 2007 12:31

Jedna z moznosti je pockat na novy firmware.
Druha moznost je vyskouset media jinych znacek, stavajici firmware nemusi jeste podporovat vsechny.

Ja mam LG - 4167 a stale nemuzu vypalovat na DVD-R od Verbatim, presneji na disc Pearl White 8x
Často chybující komponenta počítače je ta, co sedi za klávesnicí

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Pic » 05 led 2007 13:36

Zkus se podívat do programu Alkohol a nastavit v něm "všechna media".
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

taita
nováček
Stav:

Příspěvekod taita » 09 led 2007 23:43

Takže jsem vyměnil vypalovačku za asus 1608, zkusil odinstalovat nero verzi 7 a dal jsem tam šestku a stále to dvd-rw nepálí, jinak to dělá uplně všechno jak má. Děkuji za každou radu.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 10 led 2007 16:34

Nemáš spuštěný nějaký software na skrývání R/RW medií?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

taita
nováček
Stav:

Příspěvekod taita » 10 led 2007 21:15

Abych řekl pravdu, tak ani nevím, že něco takového existuje. Nicméně dvd-r to pálí, jen ne ty dvd-rw, spíš mě napadlo, jestli není někde zaktivovaná ochrana na ztrátu dat / jestli je něco takovýho možný / a proto to nechce formátovat, u dvd-rw je přece možnost při formátu o nějaká ta data přijít. Ale zase cd-rw to v pohodě přepisuje a pálí. Dvd-rw asus je na jedný kšandě s dvd-romkou pioneerem, asus je primary IDE a master, ještě můžu zkusit dát asusku samotnou, uvidíme co to udělá.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 10 led 2007 21:43

Alkohol 120% to umí a i další featurky, zda je mechanika na stejné nebo jiné kšandě případně master/slave nemá na funkci vliv. ( a na funkci rostlináře už vůbec ne :lol: )
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

taita
nováček
Stav:

Příspěvekod taita » 10 led 2007 22:49

No možná trošku tápu, ale někde jsem četl, že ve Windows XP je možné použít buď DVD-RAM ovladače nebo InCD, jak zjistím, které mi tam wokna automaticky nainstalovaly jako drivery a jak je změním? Může být problém tady a nebo je to uplně mimo mísu?

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 10 led 2007 23:17

InCD je součástí Nera. Ovladač DVD RAM může být instalován samostatně, případně ještě s nějakým programem. Některé problémy způsobuji instalované virtuální mechaniky. Zkusil bych odebrat mechaniku ze systému a restartovat PC. Ovladače po rozeznání mechaniky systém opět nainstaluje.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 11 led 2007 02:06

Pic píše:InCD je součástí Nera. Ovladač DVD RAM může být instalován samostatně

InCD funguje jako program, ale LG ovladače jako služba; mám s nimi lepší zkušenosti. Při instalaci samy nastaví do boot.ini příslušný parametr (/noexecute=optin), který deaktivuje microsoftí WinXP vypalování, aby nekolidovalo s tímto driverem (a AFAIK ani s Nerem). Tu jsou ke stažení.

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”