Kodek MPGE 4 a přehrávače
- liborek
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Kodek MPGE 4 a přehrávače
Tak jsem si z nostalgie stáhl starý dobrý /a nesehnatelný,pro šťourali,že ho stahuji/horror Evil Dead.Chtěl jsem ho spustit a nic...Tak jsem zjistil,že potřebuji MPGE 4.V mém používaném balíku AlInCodec se nevyskytuje tak jsem si nainstaloval K-LITE a už jede.Jen se chci zeptat: 1/mám domácí kino bez DiVX a tak bych si chtěk pořídit k tomu nějaký levný přehrávač na DiVX.No ale teď mě to trochu zmátlo .Podporují ty přehrávače tento formát?2/Je program na který by ten formát změnil třeba na MPGE 2? 3/Na poznání toho jaký má film kodek jsem použil narychlo nějaký program z netu,už ani nevím jaký.Až potom jsem zjistil,že mám v compu G-Spot teď mi ukazuje v jakým kodeku ten film hraje a ukázal by mi i jaký kodek je potřeba pokud bych ho neměl?/Teď už to nevyzkouším ,všechno mi hraje
/

- MarekRaušer
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
dvd
Pokud budeš převádět z divx na dvd tak Nero Vision.
NA BĚLEHRAD !!! CO JE TO ZA ŠVEJKOVINU !!! NIKDY NEMŮŽE BÝT TAK ŠPATNĚ,ABY NEBYLO JĚŠTĚ HŮŘ !!!
- Elusive
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jestli podporují - to najdeš ve specifikacích, liší se to typ od typu. Obecně se to říct nedá, to je jako kdyby ses ptal, jestli mají auta airbagy.
Jinak jak už bylo řečeno, převod na DVD zvládne třeba Nero. Jinak programů jsou mraky, mrkni třeba sem.

Jinak jak už bylo řečeno, převod na DVD zvládne třeba Nero. Jinak programů jsou mraky, mrkni třeba sem.
- jarod72pm
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
re
no existují DVD přehrávače i s divX jen hledat
Asi nejrozumější volba pro převody videa jsou convertXtoDVD nebo Win AVI video konvektor
(škoda že jsou placené,ikdyž......
ps: a jedná se určitě o kodek MPEG4 že?

Asi nejrozumější volba pro převody videa jsou convertXtoDVD nebo Win AVI video konvektor
(škoda že jsou placené,ikdyž......

ps: a jedná se určitě o kodek MPEG4 že?
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.
- Elusive
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jenom pro doplnění, co je to MPGE4? Nikdy jsem o něm neslyšel a i google mlčí, popřípadě vyhodí odkazy, ve kterých se objevujou překlepy. Takže, nejspíš jsi malinko pomýlený a máš na mysli MPEG-4, což není nic jinýho než DivX nebo XviD. Takže přehrávač s podporou DivX zákonitě podporuje MPEG-4, stejně tak jako přehrávač DVD podporuje MPEG-2.
Takže nejspíš jsi to ty, kdo nečte, co píšeš.
Takže nejspíš jsi to ty, kdo nečte, co píšeš.

- liborek
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Sorry jsem se překlep
Jinde je to psaný dobře tak to snad není taková hrůza.....Omlouvám se ještě jednou blbnu tu všem hlavy,píšu asi zmateně.Psal jsem ,že na počítači kde mi šli v pohodě doteď přehrát všechna DiVX tak jsem tento nepřehrál až po stažení novýho K-lite Mega Codeck Packu.Mám několik DiVX a vždy normálně šli.Tak jsem nainstaloval ty nový kodeky a v G -spotu mi to píše kodek H264.U jiných DivX tam mám např. kodek DiVX 3.O to mě jde jestli ty přehrávače nemají i rozdílný kodeky.Abych tam přehrál i takový rozdílný DiVX.Snad jsem to napsal srozumitelněji. 

- Elusive
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak teď už je to srozumitelnější.
U každýho přehrávače je uvedený, v jaký verzi DivX, popřípadě XviD nebo jiné kodeky zvládá, je to typ od typu, některý dokonce podporujou update firmwaru (třeba na vyšší verzi DivX). Holt budeš muset zagooglit a najít si co nejuniverzálnější přehrávač za dobrou cenu.
Ještě jedna věc je důležitá - podpora titulků a hlavně české znakové sady. Ale i tento údaj vyčteš z infa o přehrávači.

U každýho přehrávače je uvedený, v jaký verzi DivX, popřípadě XviD nebo jiné kodeky zvládá, je to typ od typu, některý dokonce podporujou update firmwaru (třeba na vyšší verzi DivX). Holt budeš muset zagooglit a najít si co nejuniverzálnější přehrávač za dobrou cenu.

Ještě jedna věc je důležitá - podpora titulků a hlavně české znakové sady. Ale i tento údaj vyčteš z infa o přehrávači.
- liborek
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak dík.Po něčem se mrknu.Domácí kino mám za pomalu dvacet tisíc a DiVX neumí
Holt ,,už"je tři roky
starý.Ještě k těm titulkům.Máti jsme na vánoce koupily taky DVD s DiVX a ikdyž měl napsáno podporu českých titulků,tak některé znaky ani za boha
Budeme to muset jít asi reklamovat.Zřejmě si sebou budu muset vzít do obchodu nějaký placky a vyzkoušet,protože obchodníkům už nevěřím.

starý.Ještě k těm titulkům.Máti jsme na vánoce koupily taky DVD s DiVX a ikdyž měl napsáno podporu českých titulků,tak některé znaky ani za boha

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”