Jak na videosoubory s kamery???

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

amaroun
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:

Jak na videosoubory s kamery???

Příspěvekod amaroun » 06 čer 2007 18:49

Mám nahrány videosoubory s kamery na třech kusech 8 cm DVD 1,4 Gb.Nechci je stříhat jen je chci dát za sebe na jednu klasickou placku.Všechny soubory jsou na třech malých plackých z totožným názvem VTS_ 01_1.VOB a 01_2.VOB.Jde nějak jen změnit názvy, aby se daly dát za sebe a DVD bylo spustitelné ve stolním přehrávači a měli tedy jen jedny společné spouštěcí soubory?Je na to nějaký program?Díky za radu.

Reklama
amaroun
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod amaroun » 07 čer 2007 08:27

Asi každá rada drahá, jsou tu nějací odborníci na zpracování videa???

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 07 čer 2007 09:13

Pro převod z DivX a dalších formátů používám DivxToDVD. Ke stažení je třeba tady http://www.slunecnice.cz/product/VSO-DivxToDVD/
Pokud budeš dobře číst najdeš tam i neplacenou verzi. V plné placené verzi tento program pokud není přihlášen vkládá do převedeného formátu link na výrobce programu VSO-DivxToDVD a to v intervalu přibližně každých 5 minut. Ale zas podporuje tvorbu Root menu a hlavního menu na DVD dál podporuje titulky formátu SubRip tedy soubory s titulky s příponou *.srt. Má nastavení priority v systému pokud se převádí a ještě chceš na PC pracovat tak se ti to hodí nikde tě nebrzdí při nastavení nižší priority a jakmile se uvolní procesor převod zas pokračuje. Dále je možné okamžitě po převodu automaticky začít vypalování. Umožňuje také vypnutí PC po dokončení. a samozřejmě pokud máš film na dvou CD pohodlně ho převedeš na jedno DVD. No abych tady jen netlachal zas trošku "Googlení" a tady je seznámení s programem http://technet.idnes.cz/software.asp?r= ... ftware_dvr

Více odkaz v podpisu.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

jiribori
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jiribori » 07 čer 2007 09:54

Pokud jsem to dobře pochopil, tak amaroun nemá to video v *.avi, ale v *.VOB, takže DivxToDVD mu je celkem na dvě věci. On potřebuje ty soubory *.VOB ze všech tří DVDček dát na jedno, že? Ale jaký program na to použít - já vím o Cyberlink PowerProducer

BROZA
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod BROZA » 07 čer 2007 10:06

No asi by to měl zvládnout ifoedit bez jakékoliv rekomprese.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 07 čer 2007 10:23

Ještě možná jeden pokus by stál za zmínku přemenování.
Disk první v pořadí VTS_ 01_1.VOB a 01_2.VOB
Disk druhý v pořadí VTS_ 02_1.VOB a 02_2.VOB
Disk třetí v pořadí VTS_ 03_1.VOB a 03_2.VOB

Vyzkoušet vypálit na RW bo to mi nyní napadlo a je to zcela bez záruky.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

amaroun
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod amaroun » 07 čer 2007 10:50

Jan Pašek píše:Ještě možná jeden pokus by stál za zmínku přemenování.
Disk první v pořadí VTS_ 01_1.VOB a 01_2.VOB
Disk druhý v pořadí VTS_ 02_1.VOB a 02_2.VOB
Disk třetí v pořadí VTS_ 03_1.VOB a 03_2.VOB

Vyzkoušet vypálit na RW bo to mi nyní napadlo a je to zcela bez záruky.

Zkusit to můžu, ale root menu označím jak?

amaroun
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod amaroun » 07 čer 2007 10:53

jiribori píše:Pokud jsem to dobře pochopil, tak amaroun nemá to video v *.avi, ale v *.VOB, takže DivxToDVD mu je celkem na dvě věci. On potřebuje ty soubory *.VOB ze všech tří DVDček dát na jedno, že? Ale jaký program na to použít - já vím o Cyberlink PowerProducer

Kdysi jsem používal Cyberlink Power director, ale byla to taky jistá komprese videa i přesto že jsem z VOB 720x576 dělal zase VOB na výstupu, kvalita byla o malinko horší, ikdyž rozlišení samozřejmě zůstalo.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 07 čer 2007 11:04

Chce to trochu prolízt třeba slunečnici http://www.slunecnice.cz/sw/apollo-dvd-creator/

amaroun
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod amaroun » 07 čer 2007 11:44

Jan Pašek píše:Chce to trochu prolízt třeba slunečnici http://www.slunecnice.cz/sw/apollo-dvd-creator/

No zkusím to, ale už jsem vyzkoušel Ulead studio, Sony Vegas atd, ale vysledkem je, že dělám VOB soubory z VOB souborů a přestože se oba jmenují stejně a mají stejné rozlišení, výsledek je oproti originálu trochu zkreslený.Nejlépe dopadlo SONY VEGAS s DVD Architectem.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 07 čer 2007 11:55

Rozhodně dej vědět. Potřebuješ aby se originál soubory nepřechroupávaly ale jen kopírovaly pod jiným názvem jak mile to bud dělat nejaký převod bude výsledná kvalita vždy horší.

amaroun
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod amaroun » 07 čer 2007 12:00

Jan Pašek píše:Rozhodně dej vědět. Potřebuješ aby se originál soubory nepřechroupávaly ale jen kopírovaly pod jiným názvem jak mile to bud dělat nejaký převod bude výsledná kvalita vždy horší.

Kamera je tchána já jsem si raději vyhlídnul kameru s pevným diskem, neboť tohle zpracování je dost složité, nebo je jednoduché a jen o tom nevím.

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”