Razantní spomalení PC při vypalování DVD

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

nuggett
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Razantní spomalení PC při vypalování DVD

Příspěvekod nuggett » 16 črc 2007 22:43

Ahoj. Mám problém v tom, že když vypaluju DVD(hudbu, video, film..cokoliv) a chci byť jen otevřít Tento počítač, IE nebo Operu tak začne PC hodně moc "hrabat" (nevzpomínám si na odpovídající slovo :lol: ) a celkově je i dost spomalený, dokud se DVD nevypálí. Poté je vše v naprostém pořádku. Poradíte prosím proč to takhle dělá? Myslím že nemám zas až tak špatnou konfiguraci pc, aby se sekala při vypalování. Jinak vypaluju v LG GSA-H10N, Neru 6 a vir na 99% nemám. Díky za radu.

Reklama
jkmaxfli
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod jkmaxfli » 16 črc 2007 22:56

Proces vypalování vždy využívá hoooooooooodně paměti,to bys měl vědět.Pak je tu ještě jedna možnost a zde na foru mnohokrát probíraná,takže kdybys hledal,najdeš. :bigups:

Ovládací panely/Systém/Hardware/Správce zařízení/Řadiče IDE ATA-ATAPI/Primární kanál IDE,nebo i Sekundární kanál IDE/Upřesnit nastavení/

Režimy přenosu musí být nastaveny na:DMA
Pokud tam máš PIO,je to onen problém zpomalení systému!PIO ne!!!!!!!!DMA ano!!!!!!!!!

:bigups: :bigups: :bigups:
► Zobrazit spoiler

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 16 črc 2007 23:42

Také zkusit defragmentovat harddisk a pokuď to dělá jen při těchto parnech, je toho moc prostě i na PC, nejen na nás (40C).

nuggett
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod nuggett » 17 črc 2007 21:32

DMA mám nastaveno pořád, paměť to využije vcelku málo, spíš to využívá, jak sem zjistil ze správce úloh 90-99% procesor. Defragmentaci taky provádím. A dělá to při každém vypalování nejen v těchto krásných slunečných dnech. No ještě zkusím jinej program na vypalování, snad to pomůže. Ale dvakrát se mi měnit nechce jsem na Nero moc zvyklej :?

jkmaxfli
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod jkmaxfli » 17 črc 2007 21:43

Ještě ti poradím jednu věc,měl jsem stejný problém a poradil mi brácha:::::
stáhnul jsem poslední ovladače Na DESKU,VGA,ale hlavně jsem FLASHNUL BIOS na poslední verzi.
A BYLO PO PROBLÉMU,vypalování v pohodě a PC znatelně rychlejší a stabilnější. :bigups: :bigups: :bigups:
► Zobrazit spoiler

kumstikf
nováček
Stav:
Kontakt:

stejný problém

Příspěvekod kumstikf » 28 srp 2007 20:07

Mám úplně stejný "problém" jako kolega nuggett. Překontroloval jsem to nastavení,ale PIO tam taky nemam,tak že v tom to asi taky neni. V notebooku mam 512RAM, myslel jsem jestli to není tím ale fakt je že to při vypalování používá hodně CPU.Já když vypaluju,tak se v podstatě ani do žádný složky nepodívám.Vše je úplně zatuhlí.Je to Acer 1,73Ghz,533MHz FSB.(TravelMate4100) Pokusil bych se zaktualizovat ten BIOS,ale nevím jak na to,zrovna tak s tou deskou.Dá se to vůbec ňák stručně popsat?Dík

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 28 srp 2007 20:31

Pokud to píše využití procesoru 90-99% vypadá to opravdu na PIO režim,i když to píše opak.Pro jistotu bych odebral ovladač IDE řadiče.Po znovuspuštění si ho Windows nainstaluje znovu a nastaví na DMA.
Běžné využití procesoru při vypalování je tak 5%.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”