Špatně slyšitelné dialogy při přehrávání DVD

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

waawe
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Špatně slyšitelné dialogy při přehrávání DVD

Příspěvekod waawe » 23 črc 2007 20:44

Zde je můj problém a předem děkuji za všechny vaše postřehy. DVD filmy sleduji na svém PC: grafika Radeon x1300, zvuk. karta Creative SB Live 5.1! a bedny Creative Inspire 5300 5.1., přehrávač PowerDVD 7.2 Ultra. Potíž mi způsobuje to, že během sledování filmů musím zesílit hlasitost tak, abych pohodlně slyšel dialogy z centrálního repro. Tím samozřejmě zesílím všechna ostatní repra a když dojde k nějaké explozi během filmu, ví o ní celá ulice a já musím rychle hlasitost snížit. Nejlépe slyším dialogy, pokud nastavím přehrávač na 2 front repra, což mi ale připadá jako hloupé řešení. V přehrávači jsem zkoušel nastavit Quit/normal/noisy prostředí, poslední volba trochu pomohla, ale stále musím mít v ruce ovladač hlasitosti. Bojuji s tím už víc jak 2 roky, ale nikdy jsem nepátral po řešení. Už mi ale došla trpělivost. Poraďte, jedná se o běžnou vlastnost 5+1 zvuku, kdy výbuchy jsou opravdu velmi hlučné, pokud jsou dialogy nastaveny na pohodlně slyšitelnou úroveň? To by znamenalo, že nemohu koukat na filmy po 8. hodině večerní. Nebo se snad dá hlasitost dialogů z cetre repra nějak zvýšit? Děkuji za rady, rád bych dokoukal trilogii Matrix, aniž by mě sousedé začali nenávidět.

Reklama
mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 23 črc 2007 21:05

Dekodér 5.1 by měl umožňovat nastavení vzájemných poměrů kanálů. Zkus se popídit v návodu ke zvukové kartě.

zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 23 črc 2007 21:46

Mně se přesně tohle stávalo v jedné hře, když jsem nastavil zvuk 5.1.

Zkus se podívat, jestli tam nejde nastavit Direct Sound, Dolby Surround, nebo něco takového.

waawe
nováček
Stav:

Příspěvekod waawe » 25 črc 2007 18:40

Nastavit v orig. mixeru to bohužel nejde, dnes mi jeden známý vysvětloval, že způsob, jak mi to hraje, je v pořádku, zkrátka mé 5+1 hraje "stejně", jako bych byl v kině. To znamená včetně dynamického rozsahu. On měl tu samou potíž u svého stolního dvd přehrávače, taky koukal na filmy s ovladačem v ruce. Ted si koupil nový dvd rekorder, kde již má funkci zesílení dialogů. Něco takového bych evidentně potřeboval...

:mad:

zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 26 črc 2007 09:08

Já mám také 5.1 a je to úplně v pohodě.Jenom, jak jsem již psal výše, je nutné v PowerDVD (nebo v tom, co používáš ty) nastavit zvuk Dolby Surround a pak to jde v pohodě.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”