DVB-T2

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

gogo1963
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1483
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

DVB-T2

Příspěvekod gogo1963 » 02 pro 2019 13:52

ahoj, mám tv LG 40LF632V, výrobce uvádí, že tv podporuje H.265, na stránkách radiokomunikací, nebo "dvbt2 ověřeno není tato tv v seznamu podporovaných a od 1.11 se mi na obrazovce objevil pikrogram s výkřičníkem, že se mě prý týká výměna zařízení ... ví někdo, jak to je s tím piktogramem, nakolik je relevantní, nebo se mám pomalu ohlížet po set-top boxu? Brno vypnou až příští rok, tekže to nemám zatím jak zkusit, resp. nevím, jestli to bude fungovat ...



Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39865
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: DVB-T2

Příspěvekod petr22 » 02 pro 2019 13:55

Piktogram to ukazuje na vsech DVB-T kanalech.

Jestli tam mas po vyhledani i DVB-T2 kanaly a jde obraz je to OK.

petrmet
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 317
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: DVB-T2

Příspěvekod petrmet » 02 pro 2019 13:58

Asi máš naladěné kanály DVBT, zkus přeladit na DVBT2. Taky nepíšeš, jestli chytáš TV na STA nebo máš svoji anténu. Pokud máte STA, je třeba se domluvit se správcem domu, aby ji upravil na DVBT2.

gogo1963
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1483
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: DVB-T2

Příspěvekod gogo1963 » 02 pro 2019 14:37

televizi nemám já, ale dědek a má to natažené přes cestu z protilehlé bytovky na dům ze společné antény a nevím, zdali už to řešili, dvbt2 jsem zatím ladit nezkoušel, nevím jak přesně se to dělá, aby mi to naladilo dvbt2 ...podívám se na webu

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39865
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: DVB-T2

Příspěvekod petr22 » 02 pro 2019 14:49

Nas znovu naladit vsechny kanaly.

U kazdeho to ukazuje, jestli je to DVB-T nebo DVB-T2.

Pokud TV umI DVB-T2 ale ne cesky standard, naladi DVB-T2 kanaly ale pujde jen zvuk.

gogo1963
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1483
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: DVB-T2

Příspěvekod gogo1963 » 02 pro 2019 15:13

j dík, zítra starej jede někam pryč, kouknu na to a dám pak vědět ...

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17252
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: DVB-T2

Příspěvekod ITCrowd » 02 pro 2019 15:43

Hmm super. Před dvěma lety jsem si koupit TV s DVB-T2 a ona to nemusí umět? Chjo.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Grander
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 943
Registrován: leden 12
Pohlaví: Muž

Re: DVB-T2

Příspěvekod Grander » 02 pro 2019 15:56

ITCrowd: Bohužel je to tak. Klíčové je, aby podporovala DVT-T2 s kodekem H.265

gogo1963
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1483
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: DVB-T2

Příspěvekod gogo1963 » 02 pro 2019 16:00

ta moje je právě 2015 a to většina fullhd LG podporu neměla, jen "smart", rok 2016 už jich byla většina ... taky některé měly jen H.264 ... u té mojí výrobce-prodejce píše, že podporu H265 má, uvidíme, řekl slepý ... https://www.idnes.cz/technet/audio-foto ... _video_nyv
ještě tedy je jedna možnost, pokud to náhodou nepůjde, natáhnu mu do obýváku UPC tv kabel, mám ho tři roky pod stolem smotaný nevyužitý ... akorát mu nepůjdou Slovenské programy ...

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39865
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: DVB-T2

Příspěvekod petr22 » 02 pro 2019 17:17

Presne tak, nemusi umet.

Popdporuje sice DVB-T2, jenze uz neumi HEVC (h265).

Ze se pouzije h265 komprese obrazu bylo zverejneno az kdyz se uz DVB-T2 TV vesele prodavaly.

Uživatelský avatar
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18996
Registrován: květen 07
Pohlaví: Muž

Re: DVB-T2

Příspěvekod X » 02 pro 2019 18:38

Tahle to umí (DVB-T2 & H.265), tak nevím o čem se bavíte. Je na každém, aby před koupí přemýšlel, když tomu nerozumí ať si někoho zjedná. Kupoval jsem sestře obdobnou, takže vím že LG ze série 2015 to některé uměli. Jsem ani nebyl líný si zavolat do LG.cz, abych se o tom ubezpečil, protože někdy na opsané parametry prodejců se nedá spoléhat. U ČRa je to popsané (LG modely 2015) pouze obecně, certifikace se rozjeli později, respektive se už LG za modely 2015 nechtělo platit, aby provedlo certifikace. U Samsungu je myslím situace horší, sice modely 2015 umí DVB-T2, ale jestli se nepletu tak ne H.265.

Když kupuji TV tak nejdřív chodím jednotlivé modely omrknout do kamenných prodejen (leckde se dorovnali na e-shop ceny, jak jsem zjistil poslední dobou), beru sebou měřící pásmo abych si udělal přehled z přesné vzdálenosti (zákazníci nechápavě mrkaj :lol: ), leckdy ostatní zákazníci zjistí že toho vím (před nákupem) více než většina prodavačů a tahají ze mně rozumy ;)

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8505
Registrován: listopad 06
Bydliště: ano
Pohlaví: Muž

Re: DVB-T2

Příspěvekod richchie » 02 pro 2019 18:47

Prodávaly se z jednoho prostého důvodu.Na západě se už delší dobu jede dvb-t2,ale v H264 a pro tento trh byly tv určeny.U nás se už udělala novější tak jedem rovnou na H265 a tomu musí i odpovídat tv.


Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host