Nejde načíst DVD-RW

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

Pataz
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Nejde načíst DVD-RW

Příspěvekod Pataz » 05 úno 2008 21:35

Zdravím,
Mám LG vypalovačku HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H20L a když do ní dám DVD-RW tak se mi to načte jako Jednotka CD-ROM , prázdné. Neví někdo co s tím? :-(

Reklama
gyga
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod gyga » 05 úno 2008 21:49

A dělá ti to u všech DVD? Zkus ho v Neru smazat, třeba to pomůže.

Pataz
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Pataz » 05 úno 2008 21:52

jj, dělají to všechna dvd-rw...a tohle dvd nemůžu smazat, protože mi to kámoš půjčil
Naposledy upravil(a) Pataz dne 05 úno 2008 21:53, celkem upraveno 1 x.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 05 úno 2008 21:52

Možná je poškozené medium zkus jiné...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

gyga
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod gyga » 05 úno 2008 21:54

Jestli to dělají všechna DVD-RW média, tak budu problém asi mechanice, zkus jí reklamovat :idea:

Pataz
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Pataz » 05 úno 2008 21:57

tak první jsem vyzkoušel dvě DVD-RW a nešli ani jedno a teď jsem našel DVD+RW a to jede :?

Crave
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Crave » 05 úno 2008 23:16

tak tva mechanika asi cte jenom +

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 06 úno 2008 00:02

Podle specifikace by měla číst DVD RW - i +. Podívej s zda běží v módu DMA a ne v PIO. Zkus odebrat příslušný řadič IDE a restartovat PC.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 06 úno 2008 01:30

Mě v obchodě vždy na data (PC) doporučovali DVD+RW. Pak LG vypalovačky mají zvláštnost, že co vypálí na RW jiné mechaniky nepřečtou, doufám, že je to myšleno jako ne-LG :lol: Pokud máš ještě nějakou jinou mechaniku, zkus to načíst v ní. Je skvělý že vypalovačky moc nestojí, ale když nejsou moc spolehlivé, občas nečtou média, občas nepálí, kazí víc než je zdrávo ... prostě šunt. Moje LG měla taky dost těchto vlastností. Teď jsem schválně vyzkoušel 2 média, co mi LG vůbec nikdy nenačetla (DVD-Videa z příloh časopisů), Plextorka nezaváhala (stejně jako už dříve stolní přehrávač Dynamic). Perfektně pálí a nekazí, ani DVD9, nemluvě o tom, že moje LG 4120B si prostě nová média (16x rychlostní) tvrdohlavě pálila jen 4x, ani nejnovější firmware jí to nevymluvilo aspoň na 8x, když už ne na maximálních 12x (DVD+R). Ještě mi vždy blbla, když jsem přinesl DVD-Video z půjčovny, přečetla ho většinou jen poprvé. Pokud jsem ho vyndal, už ho nenačetla (málokdy se mi jí podařilo přemluvit). Tak to ještě vyzkouším na Plextoru, ale problémy nečekám :lol:

Jestli nemáš mechaniku (vypalovačku) na odpis (2-3 roky, některé šmejdy taky jen rok), nemáš vypnutý DMA, nechceš přepsat (RW) mimo rozsah svych rychlostí (nevím jestli je to i na DVD, ale na CD-RW prostě nezapíšeš a nesmažeš CD-RW pro jiné rychlosti), nemáš ochranu StarForce, tak to bude asi šmejdovostí mechaniky. Teď co používám Plextora, tak už tomu věřím.

P.S.: Ještě jedna výhoda Plextoru, bezproblémový upgrade firmware. Žádné musíte (u LG) dodržet: při upgrade firmware master, jediná na kšandě IDE, první kšanda IDE, ... Plextorka dokonce ani nežádala restart, ale radši jsem ho provedl, jen tak pro jistotu.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • USB flash disk nelze načíst Příloha(y)
    od PARKR » 27 led 2025 15:30 » v Problémy s hardwarem
    35
    5863
    od PARKR Zobrazit poslední příspěvek
    28 led 2025 17:02
  • Sluchátka FiiO JT1 - Windows nechce načíst mikrofón Příloha(y)
    od HelFix » 11 pro 2024 17:55 » v Problémy s hardwarem
    5
    3399
    od HelFix Zobrazit poslední příspěvek
    12 pro 2024 13:50

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”