Mě v obchodě vždy na data (PC) doporučovali DVD+RW. Pak LG vypalovačky mají zvláštnost, že co vypálí na RW jiné mechaniky nepřečtou, doufám, že je to myšleno jako ne-LG

Pokud máš ještě nějakou jinou mechaniku, zkus to načíst v ní. Je skvělý že vypalovačky moc nestojí, ale když nejsou moc spolehlivé, občas nečtou média, občas nepálí, kazí víc než je zdrávo ... prostě šunt. Moje LG měla taky dost těchto vlastností. Teď jsem schválně vyzkoušel 2 média, co mi LG vůbec nikdy nenačetla (DVD-Videa z příloh časopisů), Plextorka nezaváhala (stejně jako už dříve stolní přehrávač Dynamic). Perfektně pálí a nekazí, ani DVD9, nemluvě o tom, že moje LG 4120B si prostě nová média (16x rychlostní) tvrdohlavě pálila jen 4x, ani nejnovější firmware jí to nevymluvilo aspoň na 8x, když už ne na maximálních 12x (DVD+R). Ještě mi vždy blbla, když jsem přinesl DVD-Video z půjčovny, přečetla ho většinou jen poprvé. Pokud jsem ho vyndal, už ho nenačetla (málokdy se mi jí podařilo přemluvit). Tak to ještě vyzkouším na Plextoru, ale problémy nečekám
Jestli nemáš mechaniku (vypalovačku) na odpis (2-3 roky, některé šmejdy taky jen rok), nemáš vypnutý DMA, nechceš přepsat (RW) mimo rozsah svych rychlostí (nevím jestli je to i na DVD, ale na CD-RW prostě nezapíšeš a nesmažeš CD-RW pro jiné rychlosti), nemáš ochranu StarForce, tak to bude asi šmejdovostí mechaniky. Teď co používám Plextora, tak už tomu věřím.
P.S.: Ještě jedna výhoda Plextoru, bezproblémový upgrade firmware. Žádné musíte (u LG) dodržet: při upgrade firmware master, jediná na kšandě IDE, první kšanda IDE, ... Plextorka dokonce ani nežádala restart, ale radši jsem ho provedl, jen tak pro jistotu.