HL-DT-ST DVDRAM GSA 4167B

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

bobr.cz
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

HL-DT-ST DVDRAM GSA 4167B

Příspěvekod bobr.cz » 09 dub 2008 09:24

Mám problém s DVD vypalovačkou LG typ v předmětu příspěvku. Přestala mi načítat CD i DVD média. Před asi 3 měsíci mi udělala totéž, asi 2 dny nechtěla načítat, a pak se zase rozjela teď už mi nejede asi týden. Je stará asi něco kolem 2 let. Pokud je to do 2 mohl bych to asi řešit s prodejcem, ale k mé smůle nemohu najít záruční list ani fakturu. Nevíte náhodou někdo co by jí mohlo být. Předem díky za odpověď.

Reklama
kyklop
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: HL-DT-ST DVDRAM GSA 4167B

Příspěvekod kyklop » 09 dub 2008 09:35

Ahoj,
pokud fungovala a zničeho nic přestala, může být po ní. Ale předně bych zalezl do casu a zkontroloval, zda je dobře připojený kablík jak zdrojový (molex) (případně ho zaměnit za jiný volný vedoucí od zdroje), tak i ten plochý IDE kabel a to na obou stranách (mechanika, deska) (a případně ho také vyměnit za jiný). Další možností je vyzkoušet mechaniku na jiném PC. 2 roky sice není moc, ale pakliže si den co den pálil, může bejt už po ní.
AMD Athlon 64 X2 6400+, Artic cooling freezer 64, ASUS M2N-SLI DELUXE, A-DATA 2x1GB DDR2 800Mhz, ASUS GeForce EN9600GT 512MB, Seagate 320 GB SATAII, Case Coolmaster Elite 330, Fortron 500W/PFC FX500

bobr.cz
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod bobr.cz » 09 dub 2008 11:25

Na desce by s připojením IDE kabelu neměl být problém, protože ještě využívám i CD vypalovačku TEAC a ta jede bez problému. A v casu už jsem byl, pohýbal s IDE kabelem a žádná změna.Co se týče toho zdrojového kabelu, tak myslíš ten druhý co je připojený do mechaniky vedle IDE kabelu? Někdo už mi radil, že mám zkusit odpojit celý komp od sítě, počkat chvíli, a pak ho zase zastrčit, což jsem udělal a taky nic.
Dufám, že ještě není po ní, protože potřebuju dodělat zálohy a vyměnit comp za novější a ta DVD RW zas tak moc nepálila. Počítám, že má vypálených tak maximálně 200 médií.

m4rt!n
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod m4rt!n » 09 dub 2008 11:54

ja jsem mel asi pred rokem stejny problem s vypalovackou NEC, proste mi z niceho nic zacala hlasit ze tam neni cd i kdyz tam bylo. vyresil jsem to koupi nove, opravovat to asi nema moc smysl kdyz uz nove stoji nekolik stovek a navic si myslim ze by to ani neslo.

kyklop
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod kyklop » 10 dub 2008 06:25

Ještě tam můžeš nacpat nový firmware, ke stažení zde:
http://www.lge.com/support/software.jsp

Vyber tam region, stát, do názvu dej 4167B a stáhni poslední verzi firmware, verzi 13. Rozbal, dle instrukcí spusť, mechanika se již o zbytek postará sama. Pakliže toto nepomůže, tak pak už nevím. A ještě k předešlému. Tím kabelem myslím ten vedle toho plochého, jiný by tam neměl být, krom možná Audio kablíku, ale ten je úplně vlevo a je slabounký. Já mám na mysli ten úplně vpravo. Zkus ho přehodit.
AMD Athlon 64 X2 6400+, Artic cooling freezer 64, ASUS M2N-SLI DELUXE, A-DATA 2x1GB DDR2 800Mhz, ASUS GeForce EN9600GT 512MB, Seagate 320 GB SATAII, Case Coolmaster Elite 330, Fortron 500W/PFC FX500

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 10 dub 2008 21:51

Nový firmware nefunkční DVD mechaniku neoživí... Audiokabel též nemá na nic vliv, navíc ho PC nevyužívá, smysl měl v dřívějších dobách kdy se audio nepřenášelo datově... Zkus odpojit a připojit napájení, někdy zoxidují kontakty...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

kyklop
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod kyklop » 11 dub 2008 08:59

Samo jsem nemyslel, že audio kabel má na něco vliv, jen jsem chtěl bobra.cz navést na molex, čili zdrojový kabel (a tedy aby si jej nespletl s audio kablíkem)... přesně jak píšeš "Zkus odpojit a připojit napájení, někdy zoxidují kontakty" - to jsem měl na mysli. Ovšem i v tomto případě půjde o zbytečnou operaci, když se mechanika vysune a zasune a "pouze" médium nenačte.

vashut
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod vashut » 11 dub 2008 18:20

mohla se zašpinit čočka laseru pokud to nejde načíst poptej se v okolí, jestly někdo nemá čisticí CD popřípadě ho kup
uživatel odstaven

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 11 dub 2008 18:30

Zkus ve Správci zařízení odebrat IDE řadič - prim., či sec., podle toho kde máš pálírnu připojenou a restartuj PC. Pokud to bylo ovladačem řadiče, měla by vypalovačka opět fachčit.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

bobr.cz
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod bobr.cz » 13 dub 2008 20:19

Podle čeho poznám zda DVD je sekundární nebo primární? IDE kabel v PC jde od DVD vypalovačky přes CD vypalovačku přes HD na základní desku. Pokud jsem se dobře díval do PC a ty komponenty odhadem poznal, protože co se týče vnitřku PC jsem celkem mimo. Jsem pouze počítačový uživatel.

cicero
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod cicero » 13 dub 2008 20:45

Spíš to vypadá na vadný Laser nebo zaprášenou čočku laseru.pokud máš nějakého kamaráda co se v tom vyzná zkus
ji očistit lihem,nic složitého to není jenom to musíš dělat opatrně aby jsi ji nevyhnul jinam.Nebo to zkus čistícim CD,tomu já ale moc nafandím.jestli ani potom nebude číst tak kup novou.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 13 dub 2008 21:01

Když to nepoznáš tak je odeber oba, nic se nestane...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”