kamera s MiniDV a převod na DVDvideo

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Muž
Stav:

kamera s MiniDV a převod na DVDvideo

Příspěvekod liborek » 25 kvě 2008 03:01

Prosím o radu,nějak jsem tu hledal,ale jsem z toho trochu mimo.Pokud pustím video přímo z kamery tak je kvalitní.Z kamery jsem si přes Windows Movie maker stáhl video sestavil jsem v něm z nějakých kousků film.Ovšem jak ho teď vypálit v dobré kvalitě?Pokud dám videoCD je to strašný.Tak bych to chtěl nějak vypálit na DVD.Mám Any video converter ovšem pokud tam dám převést na MPEG2 tak když potom dám v Neru vypálit DVDvideo tak mě to nenajde žádný soubory.Nepotřebuji žádný zázraky,jen složit video dohromady.Ale jak to kvalitně vypálit?V tomhle teda plavu :oops:
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

Reklama
zdenek57
nováček
Stav:

Re: kamera s MiniDV a převod na DVDvideo

Příspěvekod zdenek57 » 25 kvě 2008 05:08

Zkus použít pinacle 9 a vyšší, umí i konverzi a nepřijdeš o kvalitu záznamu.

Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 25 kvě 2008 08:20

VideoCD je opravdu špatná kvalita, s tím nic nenaděláš. Řešením je tedy DVD nebo export do nějakého DivX nebo Xvid. Lze použít výše zmíněné Pinnacle Studio nebo třeba Ulead Video Studio. Export do AVI zvládne v pohodě i free VirtualDub.

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 25 kvě 2008 10:53

Nedávno se to tady probíralo asi na třech stránkách. Jestli se nepletu, jmenovalo se to Z DV na DVD od A do Z nebo tak nějak, teď to nemůžu najít :-( , snad budeš mít vic štěstí při hledání. :smile:
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 25 kvě 2008 10:59

Protože to dal sekce windows...
viewtopic.php?f=46&t=27253
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 25 kvě 2008 11:38

Dík za rady.Pokud jde o ten topic,tak ten jsem i našel,ale na můj případ moc nešel a že by byl zrovna přehledný?!Jak budu moct zkusím ty programy.Zatím se mi nejlépe povedlo/což mě dřív nenapadlo/upravení ve WindowsMediaMakeru a potom převod v ConvertXToDVD :D .Ten program je prostě dobrej.Už mě parkrát vytáhl z kaše.Kvalita je ucházející.Ale ještě zkusím ty programy.Ovšem pokud budou moc drahé,budu hledat něco free.Nevíte někdo,ale proč když jsem převedl na MPGE2 mě to nechtěl Nero vypálit jako DVD?
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 25 kvě 2008 12:56

To nevím , příčinou mohou být i "díry" v tomto záznamu( výpadek jednoho či několika oken) ,kapacita videa atd. Nero video analyzuje a pokud se mu něco nezdá tak blokne vypálení,.Chtělo by to sem dát screen , co píše Nero.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 25 kvě 2008 17:44

No ono nepřerušuje,ale když dámVypálit DVD video a pak dám přidat,tak mě to nenajde kompatibilní soubory.Jenže to bych snad pochopil chce to soubory*buf,*ifo atd.co jsou v DVD videu.Ovšem já myslel,že MPEG2 jetaky DVD :? nebo ne?Zkoušel jsem to vypálit i jako datový DVD a to sice ne jednom přehrávači jede/na druhém ne/ale kvalita opět nízká.

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 25 kvě 2008 18:46

Postupuj v Neru takto -záložka DVD-vytvořit vlastní DVD-video, následující okno -přidat videosoubory-přidáš sestříhané soubory v MPEG-2, Nero je zanalyzuje a dáš další ( pokud máš plnohodnotné NERO , tak má v sobě všechny kodeky).Vytvoříš menu , název atd. a pak dáš teprve vypálit.Ohledně MPEG-2 a dalších formátů si přečti ten odkaz na topic.

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 25 kvě 2008 20:07

Opět malá terminologická: DVD není formát záznamu, DVD je označení nosiče - Digital Versatile Disc. Na tento nosič můžeš uložit jakákoliv data, např video ve formátu MPEG 2, což je způsob kódování videosignálu, který je převážně používán pro záznam videa na disky DVD. Chceš - li vypálit DVD, které půjde přehrávat ve stolních přehrávačích, musíš napřed video načíst do authoringového programu (Ulead DVD movie factory, Ashampoo burning studio, ..........), ve kterém - pokud budeš chtít - vytvoříš menu a program pak vytvoří strukturu adresářů, která je po vypálení "čitelná" i ve stolních DVD přehrávačích. Kvalita reprodukce z DVD je daná zejména velikostí datového toku, který volíš v nastavení authoringového programu při převodu z formátu DV.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 25 kvě 2008 20:26

No je to všechno hezký a trochu to vím,ale...Pokud převedu to video do MPGE-2 a dám Přidat videosoubory,tak ho to NERO nevidí!!Nemůžu nic přidat!To je ten problém!Je fakt,že mám jen NERO StartSmart...Ale jinak DVD vypaluji.Pokud je tam dám "natvrdo"/tedy do NERA tím,že zvolím Všechny soubory//tak mi to vyhodí,že Nebyly nalezeny žádné kompatibilní soubory.Prostě MPGE2 pro něj neexistuje jako formát pro vypálení DVD :?

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 25 kvě 2008 20:30

Jak nevidí?? Vždyť to hledáš v dokum,entech nebo kde.Soubor s názvem tam není?Nebo špatný formát. V čem si to střihal a renderoval (převáděl do jiného formátu) , dával si main concept, tedy DVD Mpeg-2 PAL 720x576,25fps?

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”