přepínání 4:3/16:9

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

Harry28
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

přepínání 4:3/16:9

Příspěvekod Harry28 » 08 črc 2009 23:08

Zdravím.
Jsem naprostý laik a pro většinu z vás se to bude zdát asi směšný. Koupil jsem si před týdnem širokoúhlý monitor a nevím jak si mám přepnout film na 16:9. Na videokameře mám přepínání,přepnu si do16:9 a jde to přes celou obrazovku bez problému, ale když si pustím film na dvd,tak jsou pruhy na hoře a dole, nevím kde si to mám přepnout, v menu dvd jsem to nikde nenašel. Předem děkuji za odpovědi.

Reklama
Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Re: přepínání 4:3/16:9

Příspěvekod Myloš » 08 črc 2009 23:18

Vítej na fóru PC-HELP.

Je-li monitor 16 : 10, pak u filmu 16 : 9 samozřejmě černé pruhy budou nahoře a dole, zatímco u filmu 4 : 3 budou vlevo a vpravo.
Chceš-li mít u filmu obraz na celou obrazovku bez pruhů, pak bude buď zdeformovaný, nebo ořezaný.

Nebylo od věci uvést přehrávač, ve kterém přehrávači filmy pouštíš.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Re: přepínání 4:3/16:9

Příspěvekod mmmartin » 08 črc 2009 23:32

U velké většiny přehrávačů stačí kliknout pravým na "pláto" , otevře se menu a tady volíš poměr stran zobrazení.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”