Jaký zvolit video formát?

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

Peskora
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Jaký zvolit video formát?

Příspěvekod Peskora » 23 úno 2010 20:52

Zdravím.Chtěl bych převést nějaké seriáli z AVI formátu(nevím přesně jaký),protože mě daný formát nepodporujou všechny dvd přehrávače.
Tak jetsli můžete doporučit do jakého formátu(vyzkouším který mě budou DVD brát),aby se neztratila kvalita a nenarostla velikost.Zkoušel jsem do do mpeg2,ale u některých dílu bylo ze začátku slyšet praskající zvuk a obraz byl občas kostičkovej.Zkoušel jsem nastavit různou kvalitu,ale velikost souboru samozřejmě vzrostla a kvalita byla tak nějak stejná.

díky.

Reklama
samotarrk
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Jaký zvolit video formát?

Příspěvekod samotarrk » 23 úno 2010 21:09

Nejlépe to z AVI převést do DVD formátu. To znamená soubory DVD-Video. Přehraješ to na všech DVD.

PS: Objasní mi někdo proč lidi furt kupují DVD přehrávače, které (pokud to není úplný šunt) stojí minimálně 2x více než DVD mechanika do PC? A PC přehraje vše, kdežto různá DVD mají různá firmware a to nepřehrává to a toto zase tamto. Ano chápu, že někdo řekne, že na to chce koukat v televizi, protože je větší, ale dnešní 22" monitory na to stačí, 24" jsou super a o větších ani nemluvím. A navíc u PC jsou většinou připojeny kvalitnější reproduktory než ty zabudované v TV.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

Peskora
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Peskora » 23 úno 2010 21:14

PS: Objasní mi někdo proč lidi furt kupují DVD přehrávače,

To bude asi tím,že když pojedu na chalupu tak si nezbalím komplet compa,ale vemu DVD přehrávač do ruky a je to.

A DVD formát asi nebude to nejlepší,když jsem psal něco o velikosti.

PECHY15
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod PECHY15 » 23 úno 2010 21:16

Zkus div-X a nebo X-vid jestli to DVD bere.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 23 úno 2010 21:24

A k tomu DVD přehrávači: Přecejenom je rozdíl židle u pc na 22" monitoru na který se musíš dívat přímo abys neměl zkreslený obraz A gauč na který se natáhneš popřípadě se díváš s celou rodinou na 40" LCD s domácím kinem
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Peskora
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Peskora » 23 úno 2010 21:27

A k tomu DVD přehrávači: Přecejenom je rozdíl židle u pc na 22" monitoru na který se musíš dívat přímo abys neměl zkreslený obraz A gauč na který se natáhneš popřípadě se díváš s celou rodinou na 40" LCD s domácím kinem

Jojo přesně tak.

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 23 úno 2010 21:29

Tak to ti nezbude než zkoušet jednu možnost za druhou a zkoušet a zkoušet a zkoušet. Každé DVD přehrává to a jiné ono. Některé seká a některé ne. A pokud to nezkoušíš na flashce (pokud ji DVD má) a nebo na RW (pokud to video podporuje) tak asi zničíš dost DVD. To když píšeš o té velikosti.
A co vyhledat na Google tvé DVD a zjistit jaké formáty podporuje. A v jakém programu to děláš? Doporučil bych NERO 9 a budeš v pohodě, ale bohužel je to placené.

Na 40" sledovat AVI ??? :D :D :D to bude větší velikost než kdyby to měl v DVD formátu.

Mimochodem máme v pokoji, kde máme PC i gauč.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 23 úno 2010 21:34

Samotarrk: Bavili jsme se o DVD formátu pokud vím :wink:

Peskora: Jediný formát co to na 100% zchroustá je MPEG2 ve .vob, alias klasické DVD. Bohužel to má vyšší datový tok, takže dojde k razantnímu zvětšení velikosti souboru. Zároveň si dej pozor protože DVD nezchroustá jeden soubor větší než 2 gb
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Peskora
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Peskora » 23 úno 2010 21:43

Díky všem za odpovědi.Budu zkoušet a uvidím.

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 23 úno 2010 21:45

žbeky: tvou poznámku jsem nepochopil. Ujasni mi to. Jako, že jsem odbočil od tématu? Pokud ano tak se omlouvám.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 23 úno 2010 21:49

:Samotarrk: No psals, že si nedokážeš představit sledovat AVi na 40". Je to normální úhlopříčka pro LCD TV a samozrejmě to už si člověk stáhne nějaký MKV... Ale šlo o to že jsme se bavili o DVD a DVD na té úhlopříčce vypadá úplně normálně

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 23 úno 2010 21:57

samotarrk píše:Nejlépe to z AVI převést do DVD formátu....

Malá terminologická: DVD formát neexistuje. DVD je označení nosiče Digital Versatile Disk - digitální univerzální disk - a původně sloužil k ukládání jakýchkoliv dat. Teprve časem se ukázalo, že je to s ohledem na kapacitu téměř ideální nosič pro filmy.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”