Ty tady reprezentuješ korporát, a jenom tam, kde je to nutnost.
Jsou desítky jiných oblastí kde to je nesmysl. Student na kolejích si nebude zamykat PC, když jde na WC.
Není důvod zamykat PC kvůli heslům, které můžou být bezpečně uložené ve správci hesel. (A netýká se to jenom studentů.)
Dodatečně přidáno po 53 vteřinách:
Stačí.
Plně s tebou souhlasím, mé vyjádření je platné v rámci hesla na fórum, zde je určitě lepší varianta mít silné heslo uložené v prohlížeči, než heslo v hlavě, ale slabé které je prolomitelné v řádu minut. Určitě není dobré nechávat takto uložené hesla do důležitých institucí.
Martab
Úprava min. požadavku pro hesla
-
- Level 6
- Pohlaví:
-
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
Re: Úprava min. požadavku pro hesla
Žádné heslo uložené v jakémkoliv elektronickém zařízení není zabezpečené.
Ale zmáčknout Win+L když odcházím od počítače snad není takový problém, a naklepat pár kláves když se vrátím také ne.
Ono se to občas vyplatí, obzvlášť studenti na kolejích mívají telecí nápady...
Nejen studenti. To jsem kdysi kolegovi z práce udělal screenshot plochy, dal ho jako pozadí, schoval ikony a panel nechal automaticky skrývat. Už je to dávno, tenkrát jsem si myslel že jsem originální, ale v průběhu let jsem se dozvěděl že stejný nápad měla i spousta dalších lidí. Ten můj kolega nebyl zase taková lama, pochopil to už po několika resetech, ale staly se i případy že dotyčný ty Widle přeinstaloval
A samozřejmě může být poblíž kdokoliv se zlým úmyslem, nejen podobný vtipálek.
Ale zmáčknout Win+L když odcházím od počítače snad není takový problém, a naklepat pár kláves když se vrátím také ne.
Ono se to občas vyplatí, obzvlášť studenti na kolejích mívají telecí nápady...
Nejen studenti. To jsem kdysi kolegovi z práce udělal screenshot plochy, dal ho jako pozadí, schoval ikony a panel nechal automaticky skrývat. Už je to dávno, tenkrát jsem si myslel že jsem originální, ale v průběhu let jsem se dozvěděl že stejný nápad měla i spousta dalších lidí. Ten můj kolega nebyl zase taková lama, pochopil to už po několika resetech, ale staly se i případy že dotyčný ty Widle přeinstaloval

A samozřejmě může být poblíž kdokoliv se zlým úmyslem, nejen podobný vtipálek.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
To by nebolo na moju trpezlivosť mam vkuse v práci zadávať heslo keď sa z tade vzdialim tak by ma asi trafil šľak, no zas na druhú stranu susedovi vnuk prehodil ovládanie vo Windowse aby to išlo presne naopak. Tak keď išiel myškou do hora ona išla dolu. Hneď bolo sku** šípka a ja som mal hneď na par minút prácu 

-
- Level 5.5
- Pohlaví:

Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )
-
- Level 3
- Pohlaví:
faraon píše:Žádné heslo uložené v jakémkoliv elektronickém zařízení není zabezpečené..
S tím souhlasím. Jen dodám že používám víc jak 150 hesel složitých a každé je jiné. Ukládám je elektronicky v PC i když si jich většinu pamatuji.
Můžu je mít klidně i jen v texťáku, ale mám je pod zámkem a i kdyby se k nim někdo dostal a přečetl je, tak mu jsou na nic a nefungují v podobě, jak jsou napsaná. Něco tam chybí a něco je jinak. Nelze to vyluštit a jak na to, mám jen v hlavě. To nikde není napsané. Tento systém používám od začátku asi 30 let!!
Pro představu uvedu na jednoduchém příkladu:
Heslo které vidíte: Ba...+20R
je ve skutečnosti: 13-18 místné a vypadá úplně jinak (dle dalších indicií v hlavě)
Zeptáš-li se, budeš chvíli vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.
-
- Level 5.5
- Pohlaví:

Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )
-
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
Teda, ten maximální počet požadavků pro přihlášení... 

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Hesla uložená v internetovém prohlížeči. Bezpečné?
od ut131313 » 31 říj 2022 13:41 » v Internet a internetové prohlížeče - 14
- 3722
-
od atari
02 lis 2022 08:34
-
-
-
Windows 11 nelze zrušit přihlášení pomocí hesla PIN)
od nulka » 17 srp 2023 11:08 » v Windows 11, 10, 8... - 9
- 2274
-
od nulka
17 srp 2023 16:02
-
-
- 2
- 2076
-
od Karrex
15 říj 2022 08:41