Tlačítko UPRAVIT Vyřešeno

…aneb vzkazy pro Admina

Moderátoři: Ltb, Mods_senior

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Tlačítko UPRAVIT

Příspěvekod guest » 02 pro 2009 23:04

... jak to zprovoznit aby to lidé akceptovali.

Poslední dobou se zde ve velkém množí dotazy či příspěvky, kde uživatel nepoužívá toto tlačítko, ale píše několik dotazů za sebou. Proč to neupravit, aby na podobný příspěvek nebyl brán zřetel ? Resp. aby nebyl přijat.

Reklama
CZechBoY
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Tlačítko UPRAVIT

Příspěvekod CZechBoY » 03 pro 2009 07:37

V phpBB je taková funkce, nějaký anti-spam asi.
Za nějaký čas nemůžeš odeslat 2 příspěvky, kdyby se to nastavilo tak na 10minut a kdyby to chtěl odeslat zobrazilo by se červeně
Použij funkci upravit a nespamuj tu !
možná by to upravil :lol:
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW

mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mike007 » 03 pro 2009 09:13

Proč mám takový pocit, že si tu lidi začínají moc vymýšlet. To aby si na to všechno vzal Ltb týden dovolené... :lookround:

//Ltb: díky za soucítění . Naštěstí není sekce "přípomínky" nijak závazná a tak si pořád můžu docela dobře sám vybírat, na co si dovolenou vezmu a na co ne 8)
Nejlepší hra je Excel!
Pravidla fóra PC-helpJak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 03 pro 2009 09:20

Lidi se nevymýšlejí, pouze čím dál tím víc uživatelů - zejména těch nových - má problémy s dodržování těch nejzákladnějších pravidel. Myloš by mohl vyprávět, kolik názvů už upravil a kolik příspěvků přeformuloval, aby se vůbec daly číst a i ostatní moderátoři nedělají skoro nic jiného, než že upozorňují na existenci tlačítka Upravit, ale je to jen házení zelené luštěniny na svislou část stavební konstrukce. :evil:
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mike007 » 03 pro 2009 09:49

O tom mi ještě chvíli povídej... To já tu začal s tím, aby lidi své příspěvky, (v případě, že nikdo ještě po nich nenapsal) doplnili, pokud je potřeba ještě něco dodat. Bohužel to sem tam nefunguje, a ani se není čemu divit, protože toto není nijak zohledněno v pravidlech. Na jiných fórech se toto toleruje. Tady by se to mělo částečně taky tolerovat. Některé příspěvky si žádají být rozdělené, jinak by se nedaly pořádně číst. Jiné zase dělají vlákno nepřehledné - tady je místo na zakročení moderátorem. Od toho tu jsme, no ne?

Jestli budeme dále omezovat uživatele jen jak se nám to zrovna hodí, bude to tu za chvíli jak za komunistů, jestli mi rozumíš.
Nejlepší hra je Excel!
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 03 pro 2009 10:47

Jasně. Ale tak jako byla zablokovaná možnost citovat bezprostředně předcházející příspěvek, nebylo by možná od věci, kdyby se při pokusu jednoho uživatele vložit dva příspěvky bezprostředně po sobě objevila hláška " :evil: Použijte tlačítko Upravit a nové sdělení připojte ke svému předchozímu příspěvku :evil: " nebo něco na ten způsob. Přiznávám se ale, že nemám ani základní představu o náročnosti takové úpravy (v programování jsem skončil u klávesových maker :smile: ).
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mike007 » 03 pro 2009 11:11

No je to každopádně otázka na Ltb jestli se tím bude chtít zabývat. Jsem zvědav s čím přijde zase někdo jiný. Už tu bylo takových prkotin (zatím teda jednoznačně vede nesmyslný návrh na změnu "Lidé" ... :roll: :lol: )
Nejlepší hra je Excel!
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

Ltb
Administrátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Re: Tlačítko UPRAVIT  Vyřešeno

Příspěvekod Ltb » 03 pro 2009 11:41

Předně díky Blue Spiritovi za návrh na zlepšení fóra a ostatním za názory.

Co bych určitě rád zmínil (a zmiňoval jsem to při podobných diskuzích v minulosti), pokud bychom něco upravovali, tak pouze instalací ideálně zvalidovaného MODu pro phpBB, žádné úpravy v kódu, programování "na koleni" či něco podobného.

K návrhu samotnému - určitě bychom neradi šli cestou dalších restrikcí, nováčků si vážíme 8) a necheme jim práci s fórem nijak ztěžovat. Sám se rovněž domnívám, že někdy je dobré mít všechny info pohromadě v 1 příspěvku a někdy zase přesně naopak. Takže nějaký plošný zákaz odeslání příspěvku po svém vlastním příspěvku by asi nefungoval nejlépe. Co by teoreticky bylo možné nastavit je určitý časový limit mezi 2 příspěvky. Nejednalo by se o hodiny ani dny, spíše řádově několik minut po odeslání původního - řekněme 2-3? Uvidíme, nová verze phpBB přináší spec. skupinu "čerstvě_registrovaní". S touto skupinou bychom třebas mohli zkusit nastavení nějakého pravidla...

Takže ve zkratce, budeme to sledovat a možná nějaké mírné pravidlo nastavíme - žádné restrikce ale nečekejte, máme tu přeci naše šikovné moderátory :wink:

//EDIT: označeno za vyřešeno

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 06 pro 2009 03:26

Já tu nechtěl rozdmychávat nějaké podhoubí jsou-li anebo nejsou-li nějaké příspěvky špatně vloženy. . Jen mi přišly některé komentáře zcela zbytečné.
Prostě je mi příjemnější , když je problém popsán v jedné větě či odstavci bez nějakého balastu typu "sry, jj jj " a tomu podobnému.
Jsem si vědom, že vyjadřování dnešní generace zůstalo viset kdesi na úrovni robotů, která doslovně mrší český jazyk.
Asi jsem trochu ze starší školy a pak mi promiňte že dotazy "ku.va mám novou grafiku a nejde" mne trochu udivují.

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 06 pro 2009 11:28

1) dovolil jsem si z předchozí diskuze odstranit OT příspěvky
2) souhlas s Blue Spirit, zejména s jeho posledním příspěvkem. S tím ale ku.va asi nic nenaděláme, vývoj nás - staromilce zřejmě převálcuje.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 06 pro 2009 12:52

Dle mého názoru nemá tento problém jiné řešení, než to, které používáme dosud, vzhledem k mentalitě a zlozvykům některých uživatelů, kteří jsou mnohdy přesvědčeni, co mi má kdo radit co mám dělat!
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 06 pro 2009 16:17

Další odstranění OT příspěvků, tentokrát už budu jmenovat, jejich autorem byl uživatel george.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Překousané kabely reset sw, tlačítko start na case
    od Speedhack » 22 kvě 2025 00:04 » v Problémy s hardwarem
    12
    4379
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    29 kvě 2025 09:07

Zpět na “PC-HELP - připomínky k fóru”