Do této odpovědi budu postupně přidávat připomínky a oddělovat je čarou. Připomínky se nutně nemusejí týkat pouze sekce FAQ ale budou vycházet z celkového konceptu pro FAQ tedy co nejméně odkazů s příznakem vždy nahoře v jednotlivých sekcích a p.
//Ltb: Ideální, budu odpovídat přímo sem, pro lepší přehlednost.
Sekce DOWNLOAD odkazy na download češtin od DAMNED. Už toho tam má docela dost a pomalu bychom mohli začít samostatnou sekci "Download české lokace do vašeho programu" nebo tak podobně by se to mohlo jmenovat. Tím by v sekci Download opět vznikl pouze jeden odkaz. Vzhledem k tomu že DAMNED je hlavním zdrojem překladů a pořídil si na překlady vlastní web už sem vznesl dotaz jak to vidí s překlady na PC-Help nadále. Dle odpovědí bychom pak konkretizovali řešení. Takže tuto připomínku ještě upřesním. Popřípadě opět přepracuji FAQ rozcestník ve zkušebním foru.
//Ltb: OK, určitě to nějak vymyslíme. Osobně nevidím problém v tom, "zafixovat" Damneda ve FAQ 3 odkazech a nějak to obecně a přitom výstižně pojmenovat. FAQ rozcestník jsem nakonec musel založit nový resp. jsem zkopíroval ten tvůj pod mým profilem. Takže pokud bys něco upravoval, dej vědět - přepsal bych tu svoji verzi.
Předpokládám že proběhlo teprve první kolo úprav bo ze sekcí ještě nezmizely odkazy na jednotlivé články s příznakem vždy nahoře.
Jinak sem si všiml ne vždy jsou ve FAQ rozcestníku všechny články které jsou v příslušné sekci s příznakem. Myšlen je připravovaný rozcestník v test foru.
//Ltb: Jde jen o reálnou ukázku, jak by to mohlo vypadat (po zvážení různých možností, které nám aktuální nastavení dovoluje) => upravoval jsem pouze fórum "Novinky, tipy na dobrý hardware". Co se týče článků s příznakem, které ve FAQ rozcestníku nemáme, tak tohle doladíme...při sestavování odkazů vždy zkontroluji.
Návrh na změnu FAQ Vyřešeno
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Návrh na změnu FAQ Vyřešeno
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
- Ltb
- Administrátor
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Návrh na změnu FAQ
Hotovo - odkazy v rámci fóra se už neotvírají v novém okně. Můžeme tak dodatečně přidat i odkaz "Zpět na hlavní obsah".
p.s. označil jsem téma jako "Vyřešeno", ať "neobtěžujeme" ostatní v TOP xx
p.s. označil jsem téma jako "Vyřešeno", ať "neobtěžujeme" ostatní v TOP xx
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Zpět na obsah doplníš ty ve svém nebo já v test fóru nebo oba?
Pá, So, Ne, mám noční službu pokud bude klid abych pomohl projdu shodu vždy nahoře s odkazy ve faq v test foru o doplním odkazy zpět na obsah. Dám vědět zdali je hotovo.
Pá, So, Ne, mám noční službu pokud bude klid abych pomohl projdu shodu vždy nahoře s odkazy ve faq v test foru o doplním odkazy zpět na obsah. Dám vědět zdali je hotovo.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
- Ltb
- Administrátor
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Honzo, díky za pomoc. Tak jestli tě můžu poprosit, jestli bys zkontroloval tu shodu, že bys doplnil do svého rozcestníku i ten odkaz "Zpět na obsah". Já bych si to pak z tvých příspěvků zkopíroval.
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak omluva mám to rozděláno podle data aktualizace poznáš kde je hotovo. (Upravován i obsah)
Když sem zjistil že názvy topiců s příznakem vždy nahoře se neshodují s názvem tebou vloženého odkazu v rozcestníku a já už to tam měl narvané myslel sem že sežeru židli.
Už nyní mám ale pět několik připomínek:
1) Alespoň pro mne na editaci totálně nepřehledné a úpravy jsou za trest.
2) U šťavnatějších okruhů odkazů (např. SW) brzy narazíš na omezení počtu znaků ve zprávě. Do budoucna by mohlo být omezující.
3) S přibývajícími odkazy bude orientace v odkazech k příslušnému tématu složitější navrhuji začít řadit dle abecedy
Návrhy k nápravě:
1) Upravit již výše zmiňovanou tabulku excelu (udělal bych jen kdyby bylo více času takže slib ode mne v tomto směru by místo pomoci mohl být spíše brzdou)
2) Znovu rozcestník nařezat tak jak byl původně nevydrží do nekonečna ale životnost se hodně prodlouží. Navíc původní nařezání zjednoduší úpravu tabulky excelu a hlavně editaci tedy nakopírování z tabulky do fóra. Takto musíš dávat pozor aby si při nahrazování nepřemazal i další oddíl v hlavním tématu.
PS: Samozřejmě slíbenou úpravu dotáhnu co nejdříve do konce a dám vědět.
Když sem zjistil že názvy topiců s příznakem vždy nahoře se neshodují s názvem tebou vloženého odkazu v rozcestníku a já už to tam měl narvané myslel sem že sežeru židli.
Už nyní mám ale pět několik připomínek:
1) Alespoň pro mne na editaci totálně nepřehledné a úpravy jsou za trest.
2) U šťavnatějších okruhů odkazů (např. SW) brzy narazíš na omezení počtu znaků ve zprávě. Do budoucna by mohlo být omezující.
3) S přibývajícími odkazy bude orientace v odkazech k příslušnému tématu složitější navrhuji začít řadit dle abecedy
Návrhy k nápravě:
1) Upravit již výše zmiňovanou tabulku excelu (udělal bych jen kdyby bylo více času takže slib ode mne v tomto směru by místo pomoci mohl být spíše brzdou)
2) Znovu rozcestník nařezat tak jak byl původně nevydrží do nekonečna ale životnost se hodně prodlouží. Navíc původní nařezání zjednoduší úpravu tabulky excelu a hlavně editaci tedy nakopírování z tabulky do fóra. Takto musíš dávat pozor aby si při nahrazování nepřemazal i další oddíl v hlavním tématu.
PS: Samozřejmě slíbenou úpravu dotáhnu co nejdříve do konce a dám vědět.
- Ltb
- Administrátor
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak doufám, že židle zůstala celá a tvoje nervy taky
Může se stát, že je popis odkazu mírně odlišný od názvu tématu. Jestli si myslíš, že budeš hotov řádově v několika dnech, tak raději počkám na tvůj finální pokyn, že můžu fóra překopat a vytvořit TOP3 FAQ linky.
K tvým připomínkám:
ad1) tak to jsi ještě neviděl editaci těch nových FAQ linků
...toto bych neřešil, editace padá na moji hlavu = jsem si zvyknul.
ad2) jakmile to nastane, počet znaků navýšíme (podle situace buď jednorázově nebo trvale)
ad3) nemám nic proti, můžeme řadit abecedně
K tvým návrhům:
ad1) kdybych dělal editaci FAQ rozcestníku denně, tak bych excel bral. Takto si myslím, že na tu občasnou editaci není třeba.
ad2) k tomuto bych se uchýlil ve chvíli, kdy budeme mít desítky/stovky odkazů. Mimo jiné se mi nelíbilo, že jsme se nevešli na 1 stranu prohlížeče, působilo to na mě trochu chaoticky.
p.s. vážím si tvojí pomoci, díky.

K tvým připomínkám:
ad1) tak to jsi ještě neviděl editaci těch nových FAQ linků

ad2) jakmile to nastane, počet znaků navýšíme (podle situace buď jednorázově nebo trvale)
ad3) nemám nic proti, můžeme řadit abecedně
K tvým návrhům:
ad1) kdybych dělal editaci FAQ rozcestníku denně, tak bych excel bral. Takto si myslím, že na tu občasnou editaci není třeba.
ad2) k tomuto bych se uchýlil ve chvíli, kdy budeme mít desítky/stovky odkazů. Mimo jiné se mi nelíbilo, že jsme se nevešli na 1 stranu prohlížeče, působilo to na mě trochu chaoticky.
p.s. vážím si tvojí pomoci, díky.
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak dokončeno pokud někde zůstal starý datum je to záměrně bo část je beze změny. A protože si od tohohle cirkusu šéfredaktor závěrečná kontrola je na tobě.
- Ltb
- Administrátor
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Vypadá to perfektně, díky moc - určitě to byla pořádná fuška, dát to dohromady. Přes víkend se mi snad podaří nadefinovat odkazy v jednotlivých sekcích + odkontrolovat. Pak bychom mohli tuto "kauzu" zdárně ukončit 

- Ltb
- Administrátor
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Mělo by být hotovo. Už jen nahradit původní rozcestník novým, seřadit abecedně FAQ články a doladit tmavý styl. Poté bychom nový FAQ oficiálně oznámili. Jen tak mimochodem, co na to říkáš?
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
no máknul sis. rozhodně to nebyla práce na 5-min Pokud od uživatelstva nebudou protesty máš Faq vyřešeno na hodně dlouho.
- Ltb
- Administrátor
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
HOTOVO.
p.s. jojo, zabralo to celkem dost času, každopádně si myslím, že ty sis máknul daleko víc.
p.s. jojo, zabralo to celkem dost času, každopádně si myslím, že ty sis máknul daleko víc.
Zpět na “PC-HELP - připomínky k fóru”