Švindlují přípony obrázků Vyřešeno

…aneb vzkazy pro Admina

Moderátoři: Ltb, Mods_senior

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Švindlují přípony obrázků

Příspěvekod guest » 28 bře 2012 21:00

Už několikrát se mi stalo, že nešel vložit obrázek v nepodporovaném formátu png. V tom jistě problém není, ale fórum ten obrázek identifikuje jako png i když je to jpeg.

Konkrétně tento příklad - viewtopic.php?f=35&t=83943

Obrázek mi to nevzalo kvůli nepodporované příponě a když jsem ji přepsal na stejnou, tedy jpeg, pak to šlo.

Reklama
Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Švindlují přípony obrázků

Příspěvekod Myloš » 28 bře 2012 21:55

Nechápu. Já jsem si stáhl původní PNG, který Sawyer155 odkazoval a vložit sem jde bez problémů (ten jeho obrázek byl skutečně PNG, nejen podle přípony; ten tvůj je ale JPG formátem i příponou):
Přílohy
charakteristika-diody.png
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

guest

Příspěvekod guest » 29 bře 2012 09:30

Miloši, chápu že to nechápeš a to je také důvod mého příspěvku. Ten obrázek má příponu .jpeg, ale když ho stáhnu a chci vložit, tak mě fórum hlásí že je to nepovolená přípona .png. Tak ji přepíšu a je to O.K.
Na straně druhé mě fórum jiné obrázky s příponou .png "sežere".

Toto není chyba na mé straně.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 29 bře 2012 09:54

Protože ten obrázek bude mít špatnou koncovku. Když je něco .png, ještě to neznamená, že to tak ve skutečnosti je a naopak. To bychom si mohli .doc přepsat na .mp3 a nechat si to předčítat.
PNG a JPG je specifické v tom, že změnu přípony může zobrazovač ignorovat a tak se zobrazí v jedné i druhé příponě stejně. Ochrana fóra ale vidí rozdíl v příponě a v tom, jak se soubor doopravdy tváří. Proto vyhodí tuto hlášku.

Hláška to navíc říká dost jasně - "Nesedí druh souboru: očekávaná koncovka png, ale byla zadána koncovka jpg."

//Ber to jako obranu serveru. Tak by šly nahrávat .exe soubory pod příponou .jpg a spustit přímo na serveru. Jaké to je bezpečnostní riziko snad netřeba rozvádět
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 29 bře 2012 10:26

Který obrázek má špatnou příponu?
Ten, který odkazoval Sawyer155, má špatnou příponu JPG, protože je to ve skutečnosti PNG, ale když ho vkládám do fóra se správnou příponou, nenastane žádný problém.
O tom, že by nešel vložit PNG, že by tento formát nebyl podporovaný, nevím nic, mně se to tady ještě nestalo.
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 29 bře 2012 10:44

Myloš: Má jpeg, i když to je png. V tom to celé je. JPG jde vložit, png taky, nejde ale míchat typ souboru s koncovkou. To je celé (ano, vím že ti to je jasné :D )
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

guest

Příspěvekod guest » 29 bře 2012 11:27

Až potud mě to bylo jasné, ale

nejde ale míchat typ souboru s koncovkou. To je celé (ano, vím že ti to je jasné

Podle mne typ souboru je v podstatě ta koncovka. /Že se to může lišit je otázky jiná

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Re: Švindlují přípony obrázků  Vyřešeno

Příspěvekod Myloš » 29 bře 2012 11:49

Koncovka není typ souboru. Koncovka jen systému či aplikacím napovídá, o jaký typ souboru jde, aby to nemusel sám rozpoznávat podle hlavičky – podobně jako máš nálepky na lahvích; když přilepíš na Šaratici řekněme etiketu z Tullamore Dew, garantuji ti, že se neopiješ, ale hodně rychle budeš pádit na onu místnost. Podobně – když wordovskému doc souboru změníš koncovku na mp4, taky se z toho nestane video.

Když si jednotlivé soubory otevřeš v texťáku – stačí náhled přes F3 v Total Commanderu, uvidíš, jak jednotlivé formáty začínají. Takto vypadají jejich hlavičky:
PNG: ‰PNG
JPG: ˙Ř˙ŕ JFIF
Přílohy
hlavicky_jpg_a_png.png

guest

Příspěvekod guest » 29 bře 2012 12:11

Tak jsem zase moudřejší a téma zamykám s poděkováním oběma.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “PC-HELP - připomínky k fóru”