BSOD - modrá obrazovka > přidat sekci

…aneb vzkazy pro Admina

Moderátoři: Ltb, Mods_senior

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

BSOD - modrá obrazovka > přidat sekci

Příspěvekod jaojao » 19 bře 2013 18:38

Tak znovu:

Navrhuji přidat novou sekci BSOD - modrá obrazovka s moderátorem MiliNess,....
proč tuto další sekci ? Ono to tu a tam, dříve či později, potká každého a ne každý ví kam to zařadit.

Blue Spirit píše:Nemyslím si, že toto nějaká zvláštní sekce vyřeší. Je to jenom o lidech a ti by to stejně dali jinam. Krom toho mnozí nevědí co BSOD znamená.

Ovšem MiliNess je fakt dobrej! :thumbup:

jaojao píše:Ale hodně pomůže, navíc nebyl by to jen přínos pro tazatele, ale i pro fórum, pro které daná osoba rozhodně je.
Tak jak to napsal tux, o to mi šlo/jde.
Sekci by si spravoval, řídil, já si to představit umím...
Blue Spirit píše: Krom toho mnozí nevědí co BSOD znamená...
na to jsem myslel taky, :D stačí pomlčka modrá obrazovka
(BSOD- modrá obrazovka) :lol:
Myslím, že je to specifická událost a ta si zaslouží spec. sekci > po deseti letech. :lol:

warcraftan píše:Když mluvíte o tom BSODu, tak i já vidím denně problémy s modrou smrtí a založit přímo sekci, která by řešila tuto problematiku není od věci...i HJT má svoji sekci, proč nemít sekci BSOD? A milinesse bych nabarvil nějakou barvičkou a představoval bych si ho jako šéfika samotné problematiky

Kdyby se tohle zavedlo, tak mě napadla ještě jedna věc dopředu: když někdo příjde s BSOD problémem, tak vždycky musí miliness napsat aby nahrál evtx, minidump soubory apd...a když už mluvím o těch souborech, tak ještě před odesláním dotazu/příspěvku/problému s BSOD bych někde bokem napsal, aby jej lidi k dotazu přidali (ať miliness to pořád nemusí psát zvlášť) - něco jako je u HJT "Návod na použití programu HijackThis" tak bych dal "Ještě než odešlete příspěvek" nebo něco podobného...(ostatně on sám by jsi to už "vyfaral") :lol:

jaojao píše:Hmm, přesně, takhle nějak :thumbup:
(protože naopak současný stav s BSOD je kontraproduktivní)

Názory, že bude zavalený povinnostmi, a že nebude mít čas, bych nechal na něm.....naopak bych to jako moderátor uvítal, že mi to odlehčí, když to zvládnou jiní, zvládne to taky já mu věřím.

jaro3 píše:Je na to fakt dobrej , mělo by se uvažovat o nějaké funkci.
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: BSOD - modrá obrazovka > přidat sekci

Příspěvekod Žbeky » 19 bře 2013 19:31

Čistě osobní pohled:

Nestává se to často, ale s příspěvkem BS plně souhlasím :) Lidi řadí už teď blbě, zvyšovat počty sekcí nevede vždy k jednoznačnějšímu oddělení

warcraftan: HJT má svoji sekci, protože přeci jen je těch logů víc jak BSOD a HLAVNĚ nekompetentní osoba může při mazání způsobit škody na systému, takže tam jsou jen proškolení rádci. U BSOD ale neodborný zásah systém na 99% nezničí. BSOD maximálně zůstanou. A s těmi návody - v HJT se před odesláním taky nezobrazuje žádná zprávička nebo návod. Je to odělený článek. A nic nebrání takový článek udělat pro BSOD a odkazovat se na něj, i když by neměla sekci

Neříkám, že MiliNess by post moderátora nezvládl ani to, že nejsem rád, když je toho míň. Pouze pokuazuju na to, že MiliNess nepůsobí pouze tady a jistě je rád za každou volnou chvíli. Můžeme být rádi, že tu chodí tak často, že pomáhá a tak bych ho nezatěžoval tím, že by měl projíždět ještě pro něj zcela nepodstatné sekce, hledat tam porušení pravidel a řešit je spolu s nahlášeními. Než by vyřídil věci okolo chodu fóra, 10 minut je pryč. A když má člověk např. půl hodiny volna, je to třetina času. Příjde mi teda nejen blbé po něm chtít plnit moderátorské povinnosti (jako odměnu nepovažuju to, že někomu přiložím víc práce), ale navíc by měl i míň času přiložit ruku tam, kde mu to jde nejlíp a kde ho nejvíc potřebujeme. Pro příklad srovnejte mou rádcovskou aktivitu před zezelenáním a teď ;)

A pokud by byla zřízena sekce BSOD, pořád mi příjde zbytečné zakládat další skupinu lidí. Osobně nedokážu vymyslet situaci, kdy by byl MiliNess při svých radách nucen někomu upravit příspěvek, kór téma zamknout
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod jaojao » 19 bře 2013 19:55

To jestli chce bych nechal na něm, a prostě mu to nabídl, obzvlášť pokud toho má víc, tak tato chybějící sekce mu usnadní práci s hledáním specifického problému, zrovna tak to usnadní rozhodování tazatele při zařazování dotazu.
Takže žádný Jiný problém nevidím.
Je to pořád dokola, přece jde o usnadnění zjednodušení pro všechny zúčastněné strany. A jestliže bude mít sekci byla by neuváženost nedát mu jisté "oprávnění", stejné jako mají i jiní módi.
Tak proč to nezkusit...., v prachách to není, v techn. problém taky není, je problém, že by přibyl další do spec. mód stránky ...
---------------------
No a v minulosti bych se taky moc nehrabal :smile:
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

Ltb
Administrátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Ltb » 20 bře 2013 00:24

Díky za přesun diskuze o návrzích do správné sekce.

K návrhu na moderátora či nějakou jinou podobnou funkci bych chtěl říci, že tyto záležitosti bychom ponechali i nadále rádi v našich rukách - tedy v rukách moderátorů a již stávajících členů spec. týmů. Z mnoha důvodů si myslím, že projednávání těchto věcí "na veřejnosti" a v mnoha lidech není úplně ideální. Nicméně i tak velké díky za upozornění na tu skvělou práci MiliNesse, kterou v našem fóru odvádí.

K návrhu na novou sekci - zkusím se na to podívat ještě trochu více do hloubky. Osobně ale stále zastávám názor, že spec. sekce BSOD na hlavní straně fóra by mnoho nepřinesla. Domnívám se, že jen málo nováčků bojujících s modrou obrazovkou ví, co znamená BSOD. To bychom možná ještě dokázali rozvést v názvu nějakým vysvětlujícím popiskem, ale bude tohle více viditelné než třeba "Windows sekce"? Co mi ale dost vadí, je tříštění našich základních sekcí fóra. Vložit mezi Windows, Linux, Ms Office, Programování webu a Grafické editory novou sekci BSOD mi prostě nesedí. BSOD chápu spíše jako podsekci Windows než coby hlavní sekci...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Přepnutí na D.O.C.P = modrá smrt Příloha(y)
    od Pedrossos » 12 lis 2024 03:09 » v Problémy s hardwarem
    5
    2217
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    12 lis 2024 21:29
  • Modrá smrt - nový pc
    od Arnold91 » 26 říj 2024 14:52 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    5
    4194
    od mmmartin Zobrazit poslední příspěvek
    27 říj 2024 10:25
  • Rozbitá obrazovka Příloha(y)
    od Scorpi » 05 srp 2024 19:23 » v Problémy s hardwarem
    14
    4195
    od Scorpi Zobrazit poslední příspěvek
    06 srp 2024 14:52
  • Bilá obrazovka u noťasu
    od Charizzard » 11 zář 2024 11:11 » v Problémy s hardwarem
    3
    1792
    od kecalek Zobrazit poslední příspěvek
    11 zář 2024 18:50
  • Notebook BSOD 1-2x denně Příloha(y)
    od Gerete » 29 bře 2025 20:26 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    11
    7512
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    01 dub 2025 12:37

Zpět na “PC-HELP - připomínky k fóru”