Zdravím ve spolek, prosil bych moc o radu. Nastíním problém. Jsem na privátě, kde používáme 4 NB pro připojení k internetu a jen můj nefunguje (pro upřenění - funguje ale míso rychlosti 40mb co mají ostatní dosahuji rychlosti okolo 0.2mb), to je základní problém. Až do nedávna fungoval ovšem taky, změna k nefunkčnosti přišla s výměnou routeru od UPC. Můj nefukční NB na této síti, ovšem se všemi ostatnímy wifi kdekoliv jinde, naprosto bez problémů funguje a i s tímto routerem komunikuje normálně po připojení kabelem.
Netuší někdo kde je problém? Protože mě to vážně sere...
nefunkční internet přez wifi
-
- Pohlaví:
Re: nefunkční internet přez wifi
Především tě musím upozornit, že mb neexistuje. Existuje Mb, případně MB, klidně i b, nebo B, ale mb nikdy.
Dále sem vlož tenhle obrázek:
A kromě toho i způsob, jakým jsi rychlost měřil. Dále nás bude zajímat vzdálenost a překážky od routeru. A pochopitelně výrobce a typ routeru a tvého ntb.
Dále sem vlož tenhle obrázek:
A kromě toho i způsob, jakým jsi rychlost měřil. Dále nás bude zajímat vzdálenost a překážky od routeru. A pochopitelně výrobce a typ routeru a tvého ntb.
Ci je ten router a kdo ho nastavoval?
Jako prvni bych prekontroloval v jeho nastaveni, jestli ti nekdo tu rychlost neomezil protoze pretezujes pripojeni a ostatni mohou mit problem treba ve hrach.
Jako prvni bych prekontroloval v jeho nastaveni, jestli ti nekdo tu rychlost neomezil protoze pretezujes pripojeni a ostatni mohou mit problem treba ve hrach.
Takže ano jsem si vědom že mb není ale všeobecně je zažito a i míněno při rychlosti internetu Mbps.
-dále obrázek jsem nahrál do přílohy
-pak měřil jsem rychlost opakovaně přez speedtest.net
-vzdálenost cca 4m a jedny dřevěné dveře
-router Technicolor TC 7200 od upc http://www.upc.cz/internet/modemy/wifi_modem/
-Notebook Asus K53sv
-wifi nastavena na 2.4GHz (zkoušel jsem i změnu na 5 ale bez rozdílu)
-router nenastavoval nikdo jelikož technik od upc říkal že jde vše bez nastavení, jen já jsem zkoušel změnit kmitočet wifi
-rychlost neměl kdo omeit jelikož ihned od prvního momentu po instalaci to nefungovalo
-ostatní hrají hry online bez problémů a připojil se jeden předemnou a dva po mě takže jsem 2. ze 4 v pořadí připojení k routeru
-dále obrázek jsem nahrál do přílohy
-pak měřil jsem rychlost opakovaně přez speedtest.net
-vzdálenost cca 4m a jedny dřevěné dveře
-router Technicolor TC 7200 od upc http://www.upc.cz/internet/modemy/wifi_modem/
-Notebook Asus K53sv
-wifi nastavena na 2.4GHz (zkoušel jsem i změnu na 5 ale bez rozdílu)
-router nenastavoval nikdo jelikož technik od upc říkal že jde vše bez nastavení, jen já jsem zkoušel změnit kmitočet wifi
-rychlost neměl kdo omeit jelikož ihned od prvního momentu po instalaci to nefungovalo
-ostatní hrají hry online bez problémů a připojil se jeden předemnou a dva po mě takže jsem 2. ze 4 v pořadí připojení k routeru
-
- Pohlaví:
S bezdrátem jsou vždy komplikace. Vzhledem k tomu, že ti to jede pomalu i na 5GHz, tak bych to viděl na nastavené omezení v routeru. Předpokládám, že stejně se to chová i pokud jsi přímo u routeru (modemu).
Dále - měření přes speedtest má vypovídací hodnotu jen v případě, že jsi připojen sám.
Dále - měření přes speedtest má vypovídací hodnotu jen v případě, že jsi připojen sám.
ano chová se to totožně i v těsné blízkosti. A co přesně v nastavení bych měl hledat?
Teoreticky kdybych si zavolal na klientské cetrum od UPC tam by mě mohli navést ne?
Teoreticky kdybych si zavolal na klientské cetrum od UPC tam by mě mohli navést ne?
-
- Pohlaví:
připoj se do nastavení routeru a hledej něco jako QoS a Bandwight control. Nebo si nech poradit od UPC.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2977
-
od Alferi
Zobrazit poslední příspěvek
16 zář 2024 08:53
-
- 10
- 28582
-
od mmmartin
22 led 2025 21:47
-
- 4
- 3391
-
od Dolpi
01 zář 2024 22:17
-
- 8
- 5427
-
od Baggy
29 zář 2024 22:11
-
-
1000 Mb/s internet + stolní PC s Wi-Fi Příloha(y)
od WolfGunCZ » 09 srp 2024 18:54 » v Vše ostatní (inet) - 6
- 4662
-
od meda2016
14 srp 2024 12:30
-
Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”