ISP pravidelně omezuje rychlost
- x-rated
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: ISP pravidelně omezuje rychlost
pokud isp omezuje rychlost po překročení nějakýho množství dat, je třeba změnit isp, na tom snad neni nic složitýho přece 

9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full
Jde právě o to že neomezuje
. Spíš mě zajímalo, jestli má nějakou páku v tom že se stahujou torrenty -> může mi srazit rychlost. To je to co mě zajímalo, jelikož tohle nějak nesleduju.
Mimochodem, kéž by šlo změniz ISP, když jsem se ptal v O2 na kabel bylo mi řečeno že 1Mbps max

Mimochodem, kéž by šlo změniz ISP, když jsem se ptal v O2 na kabel bylo mi řečeno že 1Mbps max

Ne snazim se ti naznacit ze isp je nekde napojen na sit pres kterou bere konektivitu na internet a z tohoto mista/mist buduje svoji vlatni sit. Problem u bezdratu pak je ze uzke hrdo neni ta konektivita, ale jeho vlastni sit, bud dano limitem technologie, podminkama pronajmu pasma nebo rusenim ostatnima isp.
Za 410 ceskych mas agregaci 1:10 cca. Pochop ze to neni 1/10 Gbs optika, kdy se agregace resi buhvi kde a ne nekde na 1/2-3 cesty ke konektivite, kolikrat asi primo na ap na ktere jsi napojen s x dalsima.
Pochop isp postavil sit a tu ted zdime a dokud to jde tak do ni neinvestuje, hlavne pokud neni nucene konkurenci. Nikdo ti nebrani jet na plno, ale e i mozne aby to na 1Mbs jelo i tem co net nevyuzivaj tak intenzivne. Podle by se zpomaleni jako u tebe nemelo dit jen na zaklade obemu dat, ale v souvislosti s nim pri kdyz prestava stacit.
Pokud by to isp nedelal tak je klidne mozny ze prijde o klienty a nakonec to zabali a jste bez netu a muzete jit vsichni chrochtat k o2. Rekneme si ze 12 Mbs pres wifi neni ferove, protoze je to na hrane, ale pokud chce isp pusobit dobre tak to nabizeji s tim ze to pak odnese nekdo jako jses ty. Isp ti nebude vykladat ze vas bude na ap co zvlada max 30Mbs 10 klientu a ze to predpoklada rozumne vyuziti netu nebo ze mu diky velkemu pkctu pripojeni u torrentu litaj pingi na 1500ms, pokud to nejak neomezi.
Za 410 ceskych mas agregaci 1:10 cca. Pochop ze to neni 1/10 Gbs optika, kdy se agregace resi buhvi kde a ne nekde na 1/2-3 cesty ke konektivite, kolikrat asi primo na ap na ktere jsi napojen s x dalsima.
Pochop isp postavil sit a tu ted zdime a dokud to jde tak do ni neinvestuje, hlavne pokud neni nucene konkurenci. Nikdo ti nebrani jet na plno, ale e i mozne aby to na 1Mbs jelo i tem co net nevyuzivaj tak intenzivne. Podle by se zpomaleni jako u tebe nemelo dit jen na zaklade obemu dat, ale v souvislosti s nim pri kdyz prestava stacit.
Pokud by to isp nedelal tak je klidne mozny ze prijde o klienty a nakonec to zabali a jste bez netu a muzete jit vsichni chrochtat k o2. Rekneme si ze 12 Mbs pres wifi neni ferove, protoze je to na hrane, ale pokud chce isp pusobit dobre tak to nabizeji s tim ze to pak odnese nekdo jako jses ty. Isp ti nebude vykladat ze vas bude na ap co zvlada max 30Mbs 10 klientu a ze to predpoklada rozumne vyuziti netu nebo ze mu diky velkemu pkctu pripojeni u torrentu litaj pingi na 1500ms, pokud to nejak neomezi.
Thinkpad T540p, i7-4810MQ, 16 GB RAM, 240 GB SSD, 15,6", 1920 x 1080, bedny Yamaha hs8, zvukovka Audinst HUD-mx2, ekvalizer Shiit Loki
Jinak si prosre neplatis 12 Mbs neagreavanejch a garantivanejch, ale sdilenejch. Pridej si k cene 0 a mas se mozna o cem bavit, pokud to jsou v dane lokalite dodat a je mozne ze ti to nedaj ze dne na den, protoze to muze znamenat zbudovani bridgu jen pro tebe do bodu site odkud jsou schopni ti tuto konektivitu zarucit. S tim ze pridat 0 nemusi stacit, zalezi v jake riti jses.
Konstatuji ti realitu, libit se ti nemusi. Takove je zivot.
Konstatuji ti realitu, libit se ti nemusi. Takove je zivot.
Thinkpad T540p, i7-4810MQ, 16 GB RAM, 240 GB SSD, 15,6", 1920 x 1080, bedny Yamaha hs8, zvukovka Audinst HUD-mx2, ekvalizer Shiit Loki
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nižší rychlost internetu po rekonstrukci Příloha(y)
od PlumJelinek » 25 lis 2024 19:54 » v Administrace sítě - 6
- 4736
-
od Riviera kid
Zobrazit poslední příspěvek
26 lis 2024 12:48
-
Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”