Ahoj, v této oblasti jsem naprostý laik. Bohužel nemám žádného známého, který dobře rozumí internetu, proto se obracím s prosbou sem, na Vás.
Můj problém je následující - v rodinném domě, kam jsme se před rokem stěhovali, máme veden internet pomocí Wifi, který neustále vypadává. Jestli je zde tento problém už od počátku zapojení internetu, nevím, neboť kvůli stěhování a vyřizování hromady věcí nebyl zprvu na sezení u PC moc čas. Projevuje se to výpadky internetu na cca 5 vteřin a tento fakt sleduji asi půl roku. Lze tedy konstatovat, že je to dlouhodobé. Intervaly mezi výpadky jsou nepravidelné. Někdy internet běží den bez problému, někdy vypadne dvakrát za den a někdy internet vypadává každou půl hodinu. Na notebooku řeším problém pravým kliknutím na symbol Wifi signálu a položkou ''Odstranit potíže''. Internet poté znovu naskočí a běží dál. Výsledná tabulka mi sdělí dvě věci:
1. Síťový kabel není správně zapojený nebo je poškozený - Zjištěno
2. Problém s bezdrátovým adaptérem nebo přístupovým bodem - Opraveno
Provedl jsem tyto kroky:
- restart Wifi routeru
- reset Wifi routeru do továrního nastavení a vytvoření nové sítě
- aktualizaci firmwaru
- změnu kanálu (zasahují k nám sítě od sousedů)
- změnit šířku pásma kanálu z 20/40 MHz na 20MHz
Nic z toho nepomáhá. Další věc co by mě zajímala je důvod proč neustále kolísá síla signálu i přesto, že mám notebook položený pořád na stejném místě, nehýbu s ním, ani s Wifi routrem. Síla signálu je občas 5/5, někdy 4/5, někdy 3/5, pak to zas přeskočí na 5/5. Jak je to možné?
Každopádně sledování filmů na internetu je v některých dnech nemožné, stahování se s výpadkem internetu přeruší a po obnovení nepokračuje tam kde přestalo, odpojuje mě to od PSN při hraní na Playstationu atd. atd... Jednou větou - už na to nemám nervy. Poradíte mi, prosím?
Můj Wifi router je Asus RT-N12 D1
Edit: Ještě doplním, že internet vypadává jak na notebooku, tak i na mobilu.
Problém s Wifi, s internetem
Re: Problém s Wifi, s internetem
Pokud máš možnost vyzkoušej připojení přes kabel(skus vychytat situaci kdy to bude padat).
pokud za to nebude moct router tak to bude internetový provider.
pokud za to nebude moct router tak to bude internetový provider.
„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
„Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.“ - John Ronald Reuel Tolkien
„Je lepší být nenáviděn pro to, jaký jsi, než být milován pro to, co nejsi.“ - Kurt Cobain
https://rhscz.eu
https://github.com/rhsCZ
Nejpravdepodobnejsi pricinou problemu s wifi je obvykle ruseni - na spouste mist - zejmena ve mestech - je pasmo 2,4 GHz tak preplnene ze wifi je zcela nepouzitelna. V takovem pripade pomuze jen prejit na 5,8 GHz.
Nicmene v tomhle pripade je nejdriv treba zjistit, co to vypadava - zacal bych tim, ze notebook pripojim k routeru kabelem, jestli to bude padat take. Kdyz ne, dela to lokalni wifi na tom routeru. Kdyz ano, je to problem poskytovatele nebo primo routeru.
Sitovy kabel spolehlive funguje i pri delce pres 50m, nemel by byt problem ho na zkousku natahnout po dome.
Nicmene v tomhle pripade je nejdriv treba zjistit, co to vypadava - zacal bych tim, ze notebook pripojim k routeru kabelem, jestli to bude padat take. Kdyz ne, dela to lokalni wifi na tom routeru. Kdyz ano, je to problem poskytovatele nebo primo routeru.
Sitovy kabel spolehlive funguje i pri delce pres 50m, nemel by byt problem ho na zkousku natahnout po dome.
Děkuji za odpovědi. Každopádně jak jsem psal - jsem laik, takže vůbec netuším co znamená pojem lokální wifi. Určitě ale zkusím připojit notebook kabelem, za tuto radu děkuji.
Znamena to ze je potreba zjistit jestli to dela tvoje pripojeni k internetu nebo to wifi pripojeni k routeru, proto ten kabel (obejde se tim domaci wifi ktere muze byt rusene).
Případně existuje na androidí telefony ulitka WiFi analyzer k nalezení na Gplay. Dá se tam zjistit spoustu zajímavých informací (Chanel, síla, počet, a to v docela dobrých grafech) a hlavě s telefonem se po domě chodí lépe než z ntb
Xubuntu 15.04/W7
Kubuntu 16.04/W10
Honor 8
EMUI 5.1 Nugat/ROOT
Huawei Honor 3c
LinageOS Marshmallow/ROOT
C:geo and BusyBox 4ever!
Instalace Linuxu je prvním krůčkem k tomu jak se stát programátorem. ©MrQvik
Kubuntu 16.04/W10
Honor 8
EMUI 5.1 Nugat/ROOT
Huawei Honor 3c
LinageOS Marshmallow/ROOT
C:geo and BusyBox 4ever!
Instalace Linuxu je prvním krůčkem k tomu jak se stát programátorem. ©MrQvik
Zítra půjdu koupit ten patch kabel a zkusím to přes něj. Jen mi prosím poraďte, který kabel. Jestli kategorii 5E nebo kategorii 6..?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 4631
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek
31 led 2025 21:50