Po odinstalaci Esetu nejde internet v prohlížeči

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

Kedfs
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Po odinstalaci Esetu nejde internet v prohlížeči

Příspěvekod Kedfs » 28 dub 2016 19:42

Zdravím a doufám, že mi budete moct poradit,

na počítači jsem měl nainstalovanou zkušební verzi antiviru Eset, nejspíše Eset Smart Security. Tento antivirus jsem úspěšně odinstaloval a pak jsem si všiml, že nefunguje internet v prohlížeči, ať už Chrome nebo Internet Explorer. Takže si myslím, že by to mohla mít nějakým způsobem na svědomí odinstalace Esetu. Problém se týká notebooku Lenovo s Windows 10 - v liště s připojeními to však normálně ukazuje, že jsem k wi-fi síti připojen jako vždy, ale v prohlížeči to nic nenačte. (Přes mobil se mohu ke stejné síti připojit a internet normálně funguje.)

Zkoušel jsem vymazat všechny složky, které zbyly po Esetu. Z registrů jsem nic mazat nezkoušel. Zkoušel jsem i obnovení systému do stavu týden před. Nepomohlo to. Klasický nástroj řešení potíží s připojením napsal, že by mohly být potíže s ovladačem adaptéru Ethernet nebo potíže s ovladačem adaptéru Wi-Fi. Myslíte tedy, že mi to nějakým způsobem vyresetovalo v počítači nastavení síťového adaptéru (i když nevím, co přesně to je)?

Tady je odinstalační program Esetu s návodem https://servis.eset.cz/knowledgebase/ar ... yJEKTCLShc . V odstavečku "Důležité" to píše, ať si do textového souboru zálohuji nastavení síťového adaptéru. Jenže to vypadá, že už teď to nastavení síťového adaptéru je u mě rozhozené, ne? Takže to asi nemá smysl? A má smysl pokusit se použít odinstalační program na Eset, může být tento problém způsobený neodinstalovaným zbytkem Esetu? A nebo jak bych vlastně mohl nastavit síťový adaptér, aby internet v prohlížeči znovu fungoval? Nevíte, v čem by mohl být problém?

Reklama
Kedfs
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Po odinstalaci Esetu nejde internet v prohlížeči

Příspěvekod Kedfs » 29 dub 2016 17:44

Tak problém vyřešen. Odkaz (již výše uvedený) https://servis.eset.cz/knowledgebase/ar ... yOBDDCLShd , nadpis "Řešení problémů". "<i>Pokud vám po použití nástroje ESET Uninstaller přestalo fungovat připojení k internetu, pravděpodobně nedošlo k odintegraci ovladače Personálního firewallu (Epfw NDIS LightWeight Filter). V takovém případě je nutné ovladač odebrat ručně.</i>"

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Chyba načítání stránky v prohlížeči, kde to fungovalo! Příloha(y)
    od Minapark » 23 srp 2024 11:53 » v Internet a internetové prohlížeče
    5
    4951
    od Minapark Zobrazit poslední příspěvek
    30 srp 2024 09:29
  • 1000 Mb/s internet + stolní PC s Wi-Fi Příloha(y)
    od WolfGunCZ » 09 srp 2024 18:54 » v Vše ostatní (inet)
    6
    4658
    od meda2016 Zobrazit poslední příspěvek
    14 srp 2024 12:30
  • Nefunkční internet po výpadku proudu
    od Neferivet » 15 zář 2024 23:31 » v Sítě - hardware
    2
    2967
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    16 zář 2024 08:53
  • Padá internet, vadný modem?
    od Signalista97 » 03 říj 2024 18:45 » v Sítě - hardware
    3
    3039
    od Signalista97 Zobrazit poslední příspěvek
    04 říj 2024 17:44
  • Náhrada za Windows 7, Windows XP pro MS Office a internet CZ - Obdobný podobný Windows 7 OS pro 64bit. a 32bit. PC
    od IMB » 28 črc 2024 15:25 » v LiNuX a ostatní alternativní OS
    6
    7841
    od zeus Zobrazit poslední příspěvek
    05 srp 2024 15:30

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”