Neplatna konfigurace Protokolu IP

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

Harry150
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: červen 20
Pohlaví: Muž

Neplatna konfigurace Protokolu IP

Příspěvekod Harry150 » 25 čer 2020 11:59

Zdravim vsechny
Vcera se mi prihodil takovy problem. Pravdepodobne se mi vecer stahly nejake “aktualizace” k sitovym ovladacum, na notebook protoze rano mi absolutne prestal fungovat interent, resp. Pripojeni k wi-fi. Modem by mel byt ale v poradku, s mobilem se k nemu pripojim bez problemu na druhou stranu kdyz jsem si s mobilem chtel vytvorit hot spot na notebook, abych nouzove nasel nejake info, ani toto pripojeni nefunguje tzn. Notebook je uplne hluchy. Pri diagnostice site mi to vyhodilo log: Adapter Wi-fi nema platnou konfiguraci protokolu IP. Jiz jsem zkousel resetovat pocitac, modem vsechny mozne tutorialy ale nic nepomohlo muze mi nekdo poradit? Muj notebook je HP Pavilion S 64bit op. Systemem a windowsy 10 home



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19072
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Neplatna konfigurace Protokolu IP

Příspěvekod ITCrowd » 25 čer 2020 12:23

Vítej na PC-HELP!
1. zkus notebook připojit kabelem. Funguje?
2. viz. můj podpis základní diagnostika wifi.
Zajímá mě výpis ipconfig -all
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Harry150
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: červen 20
Pohlaví: Muž

Re: Neplatna konfigurace Protokolu IP

Příspěvekod Harry150 » 25 čer 2020 16:26

S kabelem to pise stejny problem. Kazdopadne posilam v priloze vypis z logu, ktery jsem podle navodu udelal :-) ...Tak nepridam, protoze z mobilu nejde vlozit priloha ... Tak snad už
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19072
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Neplatna konfigurace Protokolu IP

Příspěvekod ITCrowd » 25 čer 2020 19:42

Kabel píše media disconnected.
Takže chci výpis s kabelem.
Dále jsi měl zkontrolovat správce zařízení, ovladače atd. Udělal jsi to?

Dodatečně přidáno po 3 minutách 38 vteřinách:
A pokud máš zkontrolováno:
- vypni wifi
- připoj pc kabelem
- spusť příkazový řádek s právy správce a zadej:
ipconfig /release (enter)
ipconfig /renew (enter)
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Harry150
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: červen 20
Pohlaví: Muž

Re: Neplatna konfigurace Protokolu IP

Příspěvekod Harry150 » 26 čer 2020 11:44

Síťová karta je nainstalována normálně, nastavení v síti je taky podle návodu ok. Příloze posílám první dvě přílohy výpis s kabelem, a třetí příloha viz:

- vypni wifi
- připoj pc kabelem
- spusť příkazový řádek s právy správce a zadej:
ipconfig /release (enter)
ipconfig /renew (enter)

Ještě pro jistotu posílám foto z kontroly ovladačů:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19072
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Neplatna konfigurace Protokolu IP

Příspěvekod ITCrowd » 26 čer 2020 12:03

Tak zkusme:
- příkazový řádek s právy správce
- příkaz: netsh winsock reset (enter)
- pak ipconfig /release
- ipconfig /renew
- ipconfig /all - tento výpis dej sem
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Harry150
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: červen 20
Pohlaví: Muž

Re: Neplatna konfigurace Protokolu IP

Příspěvekod Harry150 » 26 čer 2020 13:52

Ok, v logu mi to píše že restartovat počítač, mám to udělat a pak znovu spustit příkazový řádek a napsat tam zbytek příkazů, nebo je mám napsat všechny zaráz po sobě?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19072
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Neplatna konfigurace Protokolu IP

Příspěvekod ITCrowd » 26 čer 2020 14:41

Restart možná bude stačit bez dalšího. Pokud ne, dojeď příkazy.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Harry150
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: červen 20
Pohlaví: Muž

Re: Neplatna konfigurace Protokolu IP

Příspěvekod Harry150 » 26 čer 2020 15:47

Nepomohlo, v příloze posílám výsledek
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

kecalek
Level 2
Level 2
Příspěvky: 229
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Neplatna konfigurace Protokolu IP

Příspěvekod kecalek » 29 čer 2020 17:00

Nechcem sa hrať na odborníka, ale vo výpisoch som si niečo všimol: nikde nie je hodnota Default Gateway - teda ani jedna karta preto nemá platnú IP adresu. Oni tie karty totiž nemajú žiadnu IP adresu, na ktorú by sa router mal pripojiť, router im nič nepridelil.
To je môj laický pohľad na vec.
Ja by som skôr skúsil reštart routeru, resp modemu (i keď píše, že to skúsil). A postupne skúšať pripájať jednotlivé zariadenia. Nejakú IP adresu predsa musí prideliť.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19072
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Neplatna konfigurace Protokolu IP

Příspěvekod ITCrowd » 29 čer 2020 17:10

1. to je tam opravdu vidět.
2. restart routeru nepomohl.
Máš pocit, že když ho restartuje 10x, bude to OK?

Věc je ta, že z nějakého důvodu nedostane IP od DHCP.
Zkus nastavit pevnou IP adresu a ověř.
Zkus vytvořit na mobilu hotspot a ověř.
Zkus vypnout firewall a ověř.
A dej sem screen - Centrum síťových připojení a sdílení/Změnit vlastnosti adaptéru - mělo vy se zobrazit okno se síťovými připojeními. Chci vědět, co tam vlastně všechno máš.
Dále sem dej ipconfig -all nějakého zařízení, které funguje.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • adaptér wifi nemá platnou konfiguraci protokolu ip
    od valeriano_almondo » 04 kvě 2020 14:39 » v Sítě - hardware
    17
    1024
    od valeriano_almondo
    22 kvě 2020 11:33
  • COMPAL CH7465LG - nemá platnou konfiguraci protokolu IP
    od techfree » 29 zář 2019 19:41 » v Sítě - hardware
    6
    1640
    od petr22
    14 úno 2020 13:33
  • Konfigurace PC - Stačí to?
    od xaverius » 29 led 2020 10:12 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    7
    708
    od Bobesek14
    02 úno 2020 17:04
  • Opakovaná konfigurace MS Word v OS Win 10.
    od Tom77 » 19 čer 2020 16:42 » v Kancelářské balíky
    4
    220
    od mirekol
    19 čer 2020 17:48
  • Příliš dlouhá konfigurace aktualizace win 10
    od fandam007 » 28 úno 2020 16:41 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    2
    793
    od fandam007
    28 úno 2020 18:43

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů