Zdravím všechny odborníky.
Řeším problém s wifi připojením na novém notebooku (v něm snad žádný virus nebude).
Na počítači, který je k routeru připojen kabelem, běží vše, jak má - rychle a bez chyb, zatímco na notebooku, který má signál 80-100%, je prohlížení webu docela problematické: stránky typu seznam a ihned.cz se načtou v okamžiku mrknutí oka, youtube taktéž (video se jen někdy přestane zničehonic načítat), ale většinou v pohodě. Na druhé straně otevření jakéhokoliv obrázku z googlu či prohlížení cizí stránky (typu facebook - který je často jakoby úplně nedostupný nebo cnn.com ...) je děsně pomalé a chybové.
Pomocí pingu jsme objevil, že načítání se pohybuje od 5ms (stránka poskytovatele netu) až do 131ms (seznam.cz) či 238ms (youtube), v případě facebooku či cnn mi to vyhodilo Vypršel časový limit žádosti.
Používám google chrome, který je ze všech prohlížečů ještě nejrychlejší, mám vistu business a notebook Lenovo R400. Dočasné soubory mažu prakticky při každé příležitosti.
Díky za jakoukoliv radu.
P.S. Pokud se mi v jednom panelu načítá neúspěšně jedna stránka a ve druhém otevřu tu, která jde většinou rychle (ihned.cz), i ta první se většinou načte, i když to není pravidlem a nejde o kdovíjak závratnou rychlost.
P.S. II. Internetove radio vetsinou hraje jen par sekund, pak se vypne a je nutna aktualizace stranky - vypada to, ze takhle je to nepouzitelne.
Pomalá wifi při silném signálu. Vyřešeno
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Pomalá wifi při silném signálu.
Nevidím na pingu nic extra špatnýho....co FW?...jaký používáš na to noťasu...potažmo i routeru...na druhým PC,který "valí v poho" máš taky chrome?....Nepochopil sem následující ... : máš počítač připojen k routru kabelem...to je wifi router? ... Jedná se v souvislosti s tím notasem o stejnej net a připojení? ...///nenaboural se ti někdo na wifi?...když né člověk tak jinej trojan? 

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Problém může být i rušení. V notebooku vidíš ještě jinou WiFi síť, než tu, na kterou se připojuješ? Je ta síť chráněná, nebo volně přístupná?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Tak to zkusim vzit poporade a prehledne:
- domaci sit je vyresena takto: datovy kabel ze strechy vede do wifi routeru, ktery posila vzduchem pripojeni do notasu a datovym kabelem do stolniho PC (ano, jde porad o stejnou sit)
- domaci sit je zaheslovana
- v okoli existuje pouze jedna dalsi sit, ktera je take zaheslovana a na jinem kanale.
- firewall zajistuje McAfee security centre, ktere je od Lenova predinstalovane na 1 mesic
- na druhem pocitaci je jen Firefox, ten i tam jede rychleji nez Firefox ci Chrome na notebooku
Jak muzu zjistit, zda-li se ke mne nekdo naboural
Trojana by mi McAfee melo najit, ne?
- domaci sit je vyresena takto: datovy kabel ze strechy vede do wifi routeru, ktery posila vzduchem pripojeni do notasu a datovym kabelem do stolniho PC (ano, jde porad o stejnou sit)
- domaci sit je zaheslovana
- v okoli existuje pouze jedna dalsi sit, ktera je take zaheslovana a na jinem kanale.
- firewall zajistuje McAfee security centre, ktere je od Lenova predinstalovane na 1 mesic
- na druhem pocitaci je jen Firefox, ten i tam jede rychleji nez Firefox ci Chrome na notebooku
Jak muzu zjistit, zda-li se ke mne nekdo naboural

- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Jak můžeš zjistit nabourání? ... Je víc způsobů,jak to zjistit..ale na dlóhé lokte..vzhledem k času..tím nejjednodušším je protokol FW.Jinak McAfee neznamená dokonalou jistotu..určite je to dobrej soft a dobrá značka...něco jak Tchibo nebo Orbit ...ale i když si dám značkovou orbitku neznamená,že mi nemusí smrdět z pusy...Pokud si seš jistej tím,že veškerý síťový záležitosti máš OK...tak bych se přikláněl k tomu,že to brzdí nějakej "hajzlík" ...konec konců koukni na to,co psal Pic,i tu může být vada.Může jít o špatnej síťovej ovladač....není to jednoduchý určit z mála informací.Počál je složitá věc...a při menší chybičce vyžaduje složitou analýzu...
Ok, zkusim se podivat na to nabourani - jen nevim, jak zjistit protokol FW? Diky za trpelivost.
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Bohužel ve wifi se neorientuju....poslední má zkušenost s ní byla na střeše v dešti,šlo o resetování modemu.A McAfee mi v tomhle směru taky nic neříka.Ale není žádnou novinkou,že se někdo při*ere na tvý připojení,z který ho stahuje data.Záleží jak ji máš chráněnou.Jaký máš sousedy a jak daleko atd....V tomhle směru musíš tápat sám,nebo s někým,kdo má obdobný zkušenosti.Byť jen teoretický....
No kazdopadne, pravdepodobnost toho napichnuti je minimalni, tady v okoli bydli prakticky jen postarsi lide, kteri, pokud vim, internet neresi.
Napadlo me, ze to zpomaleni provozu by mohlo zpusobovat McAfee, protoze na stolnim PC je NOD32, ale nechce se mi verit, ze to je tim - dival jsem se, ze McAfee je v Americe skutecne vyhlasene.
Je mozne, aby se nejakym zpusobem kryl FW toho antiviru a FW routeru a tim zpusoboval problemy?
Kazdopadne diky za jakekoliv napady.
Napadlo me, ze to zpomaleni provozu by mohlo zpusobovat McAfee, protoze na stolnim PC je NOD32, ale nechce se mi verit, ze to je tim - dival jsem se, ze McAfee je v Americe skutecne vyhlasene.
Je mozne, aby se nejakym zpusobem kryl FW toho antiviru a FW routeru a tim zpusoboval problemy?
Kazdopadne diky za jakekoliv napady.
Re: Pomalá wifi při silném signálu. Vyřešeno
Zdá se vše v pořádku, změnil jsem /sice již podruhé/ kanál, ale nyní internet šlape bezvadně i na notebooku. Zřejmě docházelo k rušení frekvencí.
Díky všem za nápady.
Díky všem za nápady.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 1596
-
od maik
Zobrazit poslední příspěvek
05 led 2025 23:21
-
-
Optika od O2 z ničeho nic pomalá 5Ghz Wi-Fi a také Lan Příloha(y)
od jkmaxfli » 14 črc 2024 11:06 » v Sítě - hardware - 40
- 12031
-
od RIKI22
16 črc 2024 12:51
-
-
- 2
- 2910
-
od cobr4in
18 srp 2024 22:19
-
- 7
- 2963
-
od petr22
24 pro 2024 11:45
-
-
Jak změřit kvalitu signálu na iOS a Abdroid
od teichmann.ondrej » 20 pro 2024 14:16 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 3
- 2474
-
od teichmann.ondrej
20 pro 2024 20:07
-
Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”