jak znovu nastavit připojení k bezdrátové síti?

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: jak znovu nastavit připojení k bezdrátové síti?

Příspěvekod Žbeky » 14 čer 2010 21:14

A tam to píše, že vypršel časový limit?
Jak se zobrazují bezdrátové sítě tak v levé liště je naspáno "Změnit pořadí upřednostňovaných sítí"- Mělo by vyskočit něco takového:
Obrázek
Vždycky označíš uprostřed tu síť a pod ní klikneš na odebrat - tak postupně odebereš pro jistotu všechny a pak se zkusíš znova připojit
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Reklama
marrienka
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod marrienka » 14 čer 2010 21:44

jsme tu na samotě, takže žádná jiná síť v dosahu není, jen ta naše ;-)

zkusila jsem vytáhnout router...a žádná změna. Vůbec nechápu, proč mi to spojení se sítí na tom druhém počítači vypadává. Pár vteřin i minut jde a pak vypadne...

no a taky, ale jsem si vědoma, že jsem to někde nastavila, jen už tedy nevím kde... když si otevřu webovou stránku, namísto domovské stránky mi to načítá nějakou stránku microsoft

no a další věc nechápu... na tomto pc, kde signál v pohodě přijímám mám u protokolu sítě internet (TCP/IP) zadané "Získat adresu IP ze serveru DHCP automaticky" a " Získat adresu serveru DNS automaticky" jaktože to na tom druhém pc nejde?

skunkicz
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod skunkicz » 14 čer 2010 22:52

taakže to shrneme, ať si v tom uděláme pořádek a mužeme dojit k řešeni....protože v sitich se hodně vyznam a hjsem poněkud zmaten......
- máš router a na ten máš připojeny dva prvky
1. počítač kabelem z routeru
2. druhy počítač přes wifi

- router je nastaven jako dhcp server a přiděluje dns i IP adresy všem připojeným počítačum

JE TO TAK?? Pokud ne, tak mě oprav a napiš přesnou strukturu sítě....například dam příklad....
STRUKTURA
PROVIDER (vysila přes wifi - AP) >>>> mam antenu >>> prijimam signal od providera >> ten vedu do routeru >>> router vysila routovany signal do dvou počítačů.......takhle nějak to popiš...
Pracuji na (svobodném) operačním systému (jako koníček, nebude to velké a profesionální jako GNU) pro klony 386(486) AT.
- tohle napsal do usenetové diskuse Linus Torvalds dne 17. září 1991

NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux

marrienka
nováček
Stav:

Příspěvekod marrienka » 15 čer 2010 08:32

mám dva notebooky přijímající signál přes router. Na tomto je zakoupená jakási karta na příjem signálu Wireless cardbus pc card, na druhém je zabudovaná, zkusím najít název...Atheros AR5005G wireless network
jak je nastavený router nevím. Ale na obou počítačích je nastavené to, co jsem napsala v předchozím příspěvku. Získání adresy IP automaticky přes DHCP.

Ale jinak myslím, že to je přesně, jak jsi to popsal ty. Tím myslím "STRUKTURA PROVIDER..........." Jen ty routery tu jsou dva. Jeden mám doma a druhý ve vedlejší budově, která je dost prostorná, takže ten přijímá signál z vyššího patra.

skunkicz
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod skunkicz » 15 čer 2010 10:24

v tom připadě se skusit připojit na ten router který představuje sit kterou chces pouzit....pripojit se do jeho rozhrani (asi ewbove rozhrani) přes notebook na kterem sit funguje a v tom rozhrani zkontrolovat nastaveni filtrovani MAC adres....zkontrolovat zda-li neni nejaka mac adresa zakazana..
na notebooku na kterem nejde sit povypinat anitivirus + vsechny firewally a vsechny aplikace tretich stran, ktery se pokousijou pristpovat k internetu........a po zkontrolovani nastaveni na routeru restartovat nefunkcni notebook a skus sit opet vyhledat a pripojit se k ni.......pokud nepujde ani to....tak skus zda pudje internet v jinem operacnim systemu nez je windows (pokud by sel tak je chyba v os a ne v routeru)
- skus..treba KUBUNTU
1. stahnoout ISO a vypalit na DVDčko nebo pomoci programu na USB
2 v pripade pouziti USB disku stahneme tohle a spustime..vybereme z nabidky KUBUNTU a zvolime stazene ISO a nahrajeme data na USB.
3. nabootojeme s nasim USB Kubuntu a dame moznost spustit z USB
4. az os nabehne tak vydime vpravo dole ikonu bezdratoveho internetu..klikneme a najdeme nasi sit.....potvrdime a skusime internet
Pracuji na (svobodném) operačním systému (jako koníček, nebude to velké a profesionální jako GNU) pro klony 386(486) AT.

NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux

marrienka
nováček
Stav:

Příspěvekod marrienka » 15 čer 2010 13:02

tak, kde začít... v prvním odstavci mi není jasné skoro nic...jsem laik, takže nevím, jak se dopracuju k tabulce, kde zjistím zakázané nebo povolené MAC adres...

ve druhém odstavci to celkem chápu, jen tedy... jak zkontroluju nastavení routeru?

KUBUNTA to bude složitější...ale nějak to vymyslím. stáhnout zvládnu, na tomto počítači nemám vypalovací program na DVD, takže pokud by šlo stáhnout na flashku... pokusím se to nějak převést do druhého počítače. Už se mi tak povedlo hodně věcí nainstalovat...no uvidím

marrienka
nováček
Stav:

Příspěvekod marrienka » 15 čer 2010 13:22

mám vypnutou bránu firewall i antivirus, ale připojit nelze. Routery svítí jak mají, tak předpokládám, že pracují správně. Mám pocit, že jsem tady někde kontrolovala nastavení a i počítač mi funkčnost zařízení potvrzuje a vyvrací možnou chybu při pokusu s připojením

kubuntu mám na flashce. Při spuštění mi to nabízí vybrat celý sloupec možností... jako např. Kubuntu10.04 Deteskop i386 a mnoho dalších...
ale zaráží mě, že to je vztažené kLInuxu? Mám windows xp

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 15 čer 2010 14:41

Kubuntu je linux a ty bys v podstatě nabootovala do něj. Pro diagnostiku to špatné není, zdá se mi, že tady ale už pomůže jen technik poskytovatele - projede možnoti co mi ti tu radíme za 5 minut
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

skunkicz
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod skunkicz » 15 čer 2010 15:23

je to takove kostrbate....ale esli budeš na icq tak to pořešime později..pak už jedině ten technik asik

marrienka
nováček
Stav:

Příspěvekod marrienka » 17 čer 2010 14:35

už to vzdávám... dám vědět odborníkům ;-) tímto všem díky za pomoc

skunkicz
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod skunkicz » 17 čer 2010 19:57

co soused ?? věděl si rady ???

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • HP Pavilion G6 - nemožnost připojení k síti Příloha(y)
    od DenyKr » 13 zář 2024 21:47 » v Problémy s hardwarem
    19
    4941
    od DenyKr Zobrazit poslední příspěvek
    15 zář 2024 14:14
  • Bezdrátové sluchátka
    od Dolpi » 28 lis 2024 06:23 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    2538
    od Dolpi Zobrazit poslední příspěvek
    01 pro 2024 21:36
  • Bezdrátové sluchátka s ANC do 2000Kc k TV
    od walderan » 15 led 2025 12:16 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    6
    3119
    od walderan Zobrazit poslední příspěvek
    18 led 2025 17:51
  • PC s W11 Pro nevidím na síti.
    od pinzerce » 16 lis 2024 12:28 » v Windows 11, 10, 8...
    2
    2347
    od pinzerce Zobrazit poslední příspěvek
    16 lis 2024 13:56
  • Jak nastavit síťový disk z WIn11 na NAS Příloha(y)
    od Speed_dead » 01 črc 2024 21:59 » v Windows 11, 10, 8...
    20
    6678
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    07 črc 2024 09:58

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”