Snažím se pomoci kamarádovi s jedním problémem, ale vůbec se mi to nedaří.
Jedná se o to, že v osobní liště má spoustu ikon a některé jsou jen šedivé čtverečky s hvězdičkou. Aby se v nich orientoval potřeboval by je popsat, ale nedaří se to. Ptám se i na Opera česky, ale zatím jsme se daleko nedostali.
Je možné vybrat Styl, Obrázky a text (dole), tím se lišta rozšíří a v části - na screenu vlevo se ojeví pod ikonou 3 tečky, vpravo už ale nejsou, jsou jen u prvních 10 ikon.
Ve vlastnostech lze pak napsat popisek ikony, nicméně se nezobrazí ani po restartu Opery.
Víte někdo jak na to?
Jak popsat ikony v osobní liště u Opery? Vyřešeno
Re: Jak popsat ikony v osobní liště u Opery?
Nevím sice, jak tenhle problém řešit, ale vím, jak ho obejít. Namísto osobní lišty používám hlavní lištu, ze které jsem vyházel pro mě nepotřebné ikony (tzn. všechny
) a ze záložek přetahal ikony i s popisky.
Na rozdíl od osobní lišty má toto řešení výhodu v tom, že umožňuje přehledné dělení pomocí oddělovačů, ale nevýhodu, že se takto umístěné ikony nedají nadále upravovat. Proto je dobré si v záložkách udělat speciální složku s upravenými popisky (například CC namísto Czechcomputer, JPWD namísto Diskusní fórum Jak psát web a podobně).
Pokud chceš původní řešení a nikdo nebude vědět, ještě je tu http://www.operacesky.net/forum/

Na rozdíl od osobní lišty má toto řešení výhodu v tom, že umožňuje přehledné dělení pomocí oddělovačů, ale nevýhodu, že se takto umístěné ikony nedají nadále upravovat. Proto je dobré si v záložkách udělat speciální složku s upravenými popisky (například CC namísto Czechcomputer, JPWD namísto Diskusní fórum Jak psát web a podobně).
Pokud chceš původní řešení a nikdo nebude vědět, ještě je tu http://www.operacesky.net/forum/
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Pohlaví:
Ptám se i na Opera česky

Myloši, to je jistě zajímavé řešení, ovšem není to to pravé ořechové a to z jednoho důvodu. Kámoš je opravdová lama a pokud bych to řešil takto, musel bych mu to pravidelně opravovat, což se mi opravdu nechce.

Nicméně bych to mohl použít u sebe. Takže dvě otázky:
1/ Ty nově vytvořené ikony se tam nějak přetáhnou ?
2/ Lze tu lištu nějakk zazálohovat ? Nejspíš asi jako tu původní.
Ale vůbec nejlepší by bylo to vůbec nepopisovat a nějak tu Operu donutit aby ukládala ikony s původním symbolem, tedy nikoliv jenom ty šedivé čtverečky, ale logo původní stránky ??
Edit: S tím zálohováním je mi to už jasné, to se bude zálohovat jako ta původní, tedy Hlavní lišta - snad.

Zkusil jsem osobní lištu a s textovými popiskami nebyl problém, žádné tři tečky se neobjevily.
Hlavní lištu (po odstranění zbytečných ikon) používám tak, že:
Zálohování nastavení Opery řeším zálohou celého adresáře Opera (v multi-useru je pak ještě nutné zálohovat data ze skrytých adresářů Data aplikací a podobně v „Documents and Settings“).
Hlavní lištu (po odstranění zbytečných ikon) používám tak, že:
- Příslušnou stránku uložím do záložek do speciální složky (nevadí, že ji mám třeba už jinde uloženou)
- Záložkám s dlouhými názvy zkrátím jména
- S drženou klávesou Shift přetáhnu ze záložek (otevřených v bočním panelu) ikonu na hlavní panel.
- Oddělovací mezery vkládám přes pravé myšítko / přizpůsobit / přizpůsobení vzhledu / tlačítka / mezery a odtáhnu Pevnou mezeru na příslušné místo
Zálohování nastavení Opery řeším zálohou celého adresáře Opera (v multi-useru je pak ještě nutné zálohovat data ze skrytých adresářů Data aplikací a podobně v „Documents and Settings“).
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Pohlaví:
Zkusil jsem osobní lištu a s textovými popiskami nebyl problém, žádné tři tečky se neobjevily.
Tak a mám brouka v hlavě, já tam ty tečky mám - viz screen.

Mohl bych zkusit Operu přeinstalovat, ale nejprve to zkusím přes Team Viewer u kámoše.
-
- Pohlaví:
Re: Jak popsat ikony v osobní liště u Opery? Vyřešeno
Tak jsem to asi vyřešil, zkusil jsem začít ty ikony přejmenovávat zprava, tečky vlevo zmizely a jde to. Ovšem mohu tam napsat jen jedno písmeno, nejspíš proto, jelikož mám v liště 46 ikon a to je asi mnoho. Děkuji za rady a spolupráci! 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 7965
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
13 bře 2025 13:38