Re: Opera často plně zatěžuje CPU - informace Vyřešeno

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

satam
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Opera často plně zatěžuje CPU - informace

Příspěvekod satam » 15 črc 2012 23:12

Touto informací navazuji na mé již zamčené téma z nadpisu. Možná, že to bude pár lidí zajímat a uklidní je to.

Téma mi nedalo spát a pátral jsem dál. Zde je výsledek:
Plné zatížení CPU Operou je způsobeno selháním některého pluginu Opery. V lepším případě selhání způsobí plné zatížení CPU, v horším spadnutí Opery. Pomůže buď vypnutí selhaného pluginu nebo refresh stránky, která ho používá (refresh není 100%, vypnutí ano). Přiznám bez mučení, že zatím nevím, jak plugin vypnout v Opeře, ale podobné problémy občas dělá i Google Chrome, který ale selhání pluginu oznámí nahoře na "vyběhlé" liště a nabídne vypnutí pluginu rovnou.
V nové Opeře 12.00 byl právě kvůli padání Opery po selhání pluginu vydělen "opera_plugin_wrapper", který po selhání některého z pluginů zabrání padání Opery, nezabrání však plnému zatížení CPU, což je vidět ve správci zařízení, kde pak tento prográmek "žere" obvykle 99% výkonu CPU. Pokud uživatel nepoužívá pluginy, je možné plugin wrapper vypnout, nejdou pak ale videa, která ty pluginy potřebují. Opět pak ne na 100%, ale pomáhá refresh stránky se selhaným pluginem nebo jeho vypnutí.
Pokud někdo s tím, co jsem zde napsal, nesouhlasí, nechť mě nekamenuje, vycházel jsem ze zdrojů, nalezených na netu a z mých vlastních zkušeností.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Opera často plně zatěžuje CPU - informace

Příspěvekod guest » 15 črc 2012 23:19

Já mám stejnou zkušenost a pravidelně toho šmejda vypínám, ale pak se v Opeře 12.00 vypnou i další moduly a nejde nic. Navíc se ten šmejd dokáže spustit i 10x a tak je také ve Správci úloh. Zatím nemám čas se tím zabývat, ale pokud máš čas, pak se zeptej ZDE

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Re: Re: Opera často plně zatěžuje CPU - informace

Příspěvekod satam » 15 črc 2012 23:32

Přesně odtamtud mám většinu informací. Možná, že tam časem požádám o nějaké podrobnosti.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Re: Opera často plně zatěžuje CPU - informace

Příspěvekod guest » 15 črc 2012 23:37

Tak ono v Opeře nefunguje ani prohlížení .pdf a tak doufejme že se to opraví.

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Re: Re: Opera často plně zatěžuje CPU - informace  Vyřešeno

Příspěvekod satam » 16 črc 2012 07:24

Máš pravdu, ale to už je zase jiné téma. Zamykám.

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”