Velký bratr, nebo náhoda Vyřešeno
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Velký bratr, nebo náhoda
Nejsem (snad) paranoidní, spíš by mě zajímalo, jak to je: ptal jsem se Googla na klimatizaci. Poté jsem otevřel toto fórum a pod prvním příspěvkem, který jsem otevřel, byla - světa div se - reklama na klimatizaci. Je to náhoda, nebo to byla cílená reklama?
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Re: Velký bratr, nebo náhoda
To jsem byl já.
- Madara
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Ty reklamy se ukazují podle toho, co jsi hledal naposledy/hledal nejvíce
Pokud budeš hledat PC servis, budeš mít dost reklam na PC servis
Pokud budeš hledat PC servis, budeš mít dost reklam na PC servis
tohle se deje uz dlouho, nekdy pred rokem sem si docela dlouho vybiral novy sluchatka (par dni cteni recenzi a zkoumani pravd o napsanych specifikacich) a este tyden po tom mi na YT porad vyskakovala reklama "hledate poradna sluchatka" nebo tak neco, z toho google zije, z cileny reklamy. Teoreticky to neni zadny velky bratr, uchovavat data o vsech konkretne co kde kdy hledali by bylo dost narocny, na druhou stranu ja paranoidni sem a verim, ze takovy giganti urcite spoustu dat, ktere si uzivatele nepreji, skladuji. Proto je cim dal oblibenejsi Tor a ruzne skryvaci prohlizece, i v Opere je ted v nastaveni neco jako "sdelit webum, ze si uzivatel nepreje byt sledovan" a "odesilat udaje o predchozi navstivene strance" presnou funkci a vyuziti sem zatim nehledal, ale verim ze nekde to muze delat problemy, zvlast to druhe "udaje o predchozi navstivene strance"
Náhody neexistují, tohle je úplně běžná věc. Prostě o tobě ukládají veškeré dostupné údaje a ty pak používají "pro zlepšení svých služeb". Dělá to Google, Apple, Facebook, Microsoft, Seznam, a spousta dalších, prostě každý kdo na to má.
Přes reklamní bannery nebo tlačítko "Líbí se" (stačí jeden pixel s odkazem) vědí o všech stránkách které jsi navštívil, a dokonce můžou zjistit jiné stránky, které máš v tu chvíli otevřené v dalších oknech prohlížeče.
Budeš si na to muset zvyknout, protože na téhle planetě už není kam utéct. Jsi prostě jen otrok korporací.
Přes reklamní bannery nebo tlačítko "Líbí se" (stačí jeden pixel s odkazem) vědí o všech stránkách které jsi navštívil, a dokonce můžou zjistit jiné stránky, které máš v tu chvíli otevřené v dalších oknech prohlížeče.
Budeš si na to muset zvyknout, protože na téhle planetě už není kam utéct. Jsi prostě jen otrok korporací.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Velký bratr, nebo náhoda Vyřešeno
Trine: Udělej mi to ještě jednou a vyfasuješ ban do všech fór na světě !!!
Ještě že jsem si před tím neprohlížel nějaké péčko.

Ještě že jsem si před tím neprohlížel nějaké péčko.

ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 18
- 6000
-
od pcmaker
Zobrazit poslední příspěvek
28 úno 2025 15:22